Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kakadu napisał(a):
w drodze do pracy ściągałam z drogi zabitego psa...
był jeszcze cieplutki; tak ciepły i miękki, że choć był ciężki, nie miałam sumienia ciągnąć go po asfalcie, żeby się nie poobcierał; wzięłam go na ręce; 300 metrów dalej jest klinika całodobowa, tymczasem ten s...wysyn który go potrącił, nawet sie nie zatrzymał, żeby go zdjąć z drogi;
położyłam biedaka na trawie pod parkanem, pogłaskałam na dobranoc po łebku, uścisnęłam łapeczkę, przeprosiłam za to, że ludzie są tacy beznadziejni; nic więcej nie mogłam zrobić;
ale tak sobie myślę - wszystko się ułożyło jak w planie; to ruchliwa ulica - modlińska; po trzy pasy w każdym kierunku; najpierw zatrzymały nas światła na których mogliśmy podjąć decyzję, że zaryzykujemy ściągnięcie go z drogi; zjechaliśmy na przejściu dla pieszych przed samochodami (byliśmy na szczęście pierwsi); potem, na tej cholernej przelotowej arterii, zazwyczaj pełnej o każdej porze, było po prostu magicznie pusto, tak pusto, że mogłam wejść na środek i znieść ciężkiego psa nie tracąc przy tym życia;
tak, wszystko ułożyło się jak trzeba; prócz tego, że pies nie żyje...

:-( ['] ja tez przepraszam piesku....

a Tusince baaardzo zazdroszczę takich plenerów....

Posted

kakadu napisał(a):
a wiecie, że obok ma domek letniskowy pani z wawy i ona wczoraj przyjechała i pytała co to za nowy piesek biega u mnie; jak jej powiedziałam, że to tusia, ta co miała złamaną łapkę, to nie chciała uwierzyć, że to ten sam piesek :)

A widzisz! :klacz:
I Twój strach co do patrzenia jest całkowicie zbędny! :mad:

:glaszcze:

Posted

Cioteczki, ja teraz z doskoku, mało się odzywam, bo ani rusz się nie mogę z roboty zalogować na dogo - wiesza się i wiesza, ale czytam i Tusince, naszemu słodziakowi dopinguje cały czas, no i oczywiście, monitoruję, czy aby te sanie, zwane dla niepoznaki leżakiem nie są jednak w użyciu :)

kakadu, masz w sobie szacunek dla życia i śmierci (historia biedaka przejechanego na drodze), a ja mam szacunek dla Ciebie :Rose:

Posted

ano wakacjuje się :)
jeśli chodzi o finanse to mamy uzbierane 821,45 zł czyli już naprawdę dużo;
trudno powiedzieć ile będzie kosztowała sama operacja i ile nam jeszcze brakuje, bo po drodze mamy jeszcze jedna wizytę (zarezerwowany termin: 25 września), przynajmniej dwa zdjęcia rtg no i wizyty pooperacyjne, pewnie też z rtg; wasza pomoc pozwala mi jednak byc dobrej myśli, mamy jeszcze z edkiem w zanadrzu trochę fantów na bazarki - powinno się udać :)

Posted (edited)

chciałabym z radością poinformować, że ciocia:loveu:bgra:loveu:wpłaciła dla tusi 40,00 zł :multi::multi::multi:
cioci z całego serca dziękujemy :calus:

edit:
właśnie przeczytałam w pw od cioci bgra, że to zaległa wpłata bazarkowa, ale i tak jej dziękujemy, bo kwota do wpłaty była 15,95 :)

Edited by kakadu
Posted

chyba będe musiała przywiązywac chomika do kaloryfera ;)
jedyne miejsce gdzie nie skacze i nie wskakuje to dom; na kanapy nie wchodzi; ale jak wyjdzie na dwór, co zdarza mu sie o tej porze roku nagminnie, to wskakuje dosłownie na wszystko; na murek, jak mu sie nie chce iśc do schodów, na leżak, jak mu się nie chce leżeć na trawie; jak mu się spieszy to zapsztala po dwa schodki na raz; chomik sie po prostu wściekł; nic na to nie poradzę; jest nie do opanowania; jakby cos w niego wstąpiło; to juz zupełnie inny pies;
a może to po prostu jest wreszcie pies, a nie tłuściutki pulpecik jak sprzed pół roku :loveu:

Posted

kakadu napisał(a):
chyba będe musiała przywiązywac chomika do kaloryfera ;)
jedyne miejsce gdzie nie skacze i nie wskakuje to dom; na kanapy nie wchodzi; ale jak wyjdzie na dwór, co zdarza mu sie o tej porze roku nagminnie, to wskakuje dosłownie na wszystko; na murek, jak mu sie nie chce iśc do schodów, na leżak, jak mu się nie chce leżeć na trawie; jak mu się spieszy to zapsztala po dwa schodki na raz; chomik sie po prostu wściekł; nic na to nie poradzę; jest nie do opanowania; jakby cos w niego wstąpiło; to juz zupełnie inny pies;
a może to po prostu jest wreszcie pies, a nie tłuściutki pulpecik jak sprzed pół roku :loveu:

Tia...to się nasz chomiczek rozszalał :smile: Jakby chciał zrobić na złość wetowi,który zabronił mu skakać ;) Szczerze powiedziawszy,to ja tu widzę również działanie arthrovetu,który wspomaga min. stawy.Takie są właśnie widoczne efekty działania tego leku :smile: Oj,teraz będzie ciężko upilnować,to małe,słodkie adhd...;)

Posted

kakadu napisał(a):
niech to szlag :angryy:
się nawstawiałam zdjęć i wszystko przepadło :angryy:

Polecam używanie ctrl+a i ctrl+c na dogo - ZAWSZE przed wysłaniem posta!