Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny a propos stawów (przepraszam, że tak wskakuję w dyskusję), to ja moim wiekowym psom podaję cortavet to jest taki niby olej (ale tak naprawdę taka maź) dla koni, tylko w o wiele mniejszej dawce, na 30 kg psa 0,7 ml. Działa cuda. Fakt, że często trzeba strzykawki zmieniać, bo zapycha. A i żeby nie pomyśleć, że podaję gdzieś pod skórę, odmierzam strzykawką i polewam jedzenie:) i teraz niestety gorsza część informacji, sprzedawane jest jak dla konia najmniejsze op. prawie 1l i koszt coś powyżej 500 zł. Ale piszę o tym, bo być może macie większe stado staruszków to myślę, że o wiele łatwiej podać tę maź i jest naprawdę pomocna. (moje wiekowe psy oba miały boleriozę, stawy im wysiadły, po przeleczeniu antybiotykiem, musiałam odbudować stawy i wet mi zaproponował właśnie to); no to tyle moich wynurzeń:) chomiczkowi zdrowia, bardzo lubię oglądać Ją na zdjątkach:)

Posted

kfiatek19833 napisał(a):
hej czy piesek znalazl juz dom???

Nie. W tym momencie czekamy aż zrosną jej się kosteczki po pierwszej operacji i czeka ją druga operacja, żeby łapka była w pełni sprawna.

Posted (edited)

b-b napisał(a):
hej chomiczku kochany co tam porabiasz?:cool3:
O tym dowiemy się jutro :D

Pewnie się relaksuje lub gania biedną Vegę :cool3:

Edited by edek
Posted

asiuniab napisał(a):
dziewczyny a propos stawów (przepraszam, że tak wskakuję w dyskusję), to ja moim wiekowym psom podaję cortavet to jest taki niby olej (ale tak naprawdę taka maź) dla koni, tylko w o wiele mniejszej dawce, na 30 kg psa 0,7 ml. Działa cuda. Fakt, że często trzeba strzykawki zmieniać, bo zapycha. A i żeby nie pomyśleć, że podaję gdzieś pod skórę, odmierzam strzykawką i polewam jedzenie:) i teraz niestety gorsza część informacji, sprzedawane jest jak dla konia najmniejsze op. prawie 1l i koszt coś powyżej 500 zł. Ale piszę o tym, bo być może macie większe stado staruszków to myślę, że o wiele łatwiej podać tę maź i jest naprawdę pomocna. (moje wiekowe psy oba miały boleriozę, stawy im wysiadły, po przeleczeniu antybiotykiem, musiałam odbudować stawy i wet mi zaproponował właśnie to); no to tyle moich wynurzeń:) chomiczkowi zdrowia, bardzo lubię oglądać Ją na zdjątkach:)

asiunia, dzięki za tę informację, takich nigdy nie za wiele :kiss_2:
zaraz sobie zapiszę i oby się nie przydało ;)
inka33 napisał(a):
Jak sie masz, Tusinko? :glaszcze:

Odpoczywasz sobie na saniach przykrytych skalpem z tygrysa...? :diabloti:

dobrze się ma ;)
właśnie cioci bogusik pisałam na pw jak śmiga po działce :evil_lol:

b-b napisał(a):
Szkoda, że zdjęcia będą dopiero w poniedziałek:placz:

będa, będą - wstawię w przerwie na jedzenie, bo teraz nie mam czasu, a poza tym tak rano to i tak nikt nie zagląda ;)
kfiatek19833 napisał(a):
a czy bedzie do adopcji???

myślę, że na te chwilę mogę powiedzieć, że nie jest do adopcji; i jak pisze edek pewnie przez najbliższe pół roku nie będzie; a co później to nie wiem; miała do mnie przyjechac na tydzień, siedzi juz pół roku i prawde mówiąc końca nie widać, bo jest workiem pełnym niespodzianek (oby juz nic nie wyszło, tfu tfu odpukać, bo juz za dużo by było jak na taką odrobinkę)

edek napisał(a):
O tym będziemy mysleć pewnie gdzieś za pół roku.

ano, pewnie tak...

edek napisał(a):
Pewnie się relaksuje lub gania biedną Vegę :cool3:

i jedno i drugie prawdę mowiąc :evil_lol:

kochani zdjęcia będą, ale troszku później bo się muszę obrobic (czekam na wezwanie do krakowa i musze byc na czysto w robocie, żeby móc pojechać)

Posted (edited)

a jeszcze dopiszę, że zaproszona przez edka na bazarek ciocia bakusiowa nic nie kupiła, ale wpłaciła dla chomika 50,00 zł więc dopisuję ją na pierwsze stronie do darczyńców
dziękujemy ciociu bakusiowa :loveu::loveu::loveu:

dopiszę też swoją mamę, bo dorzuciła do skarbonki 70,00 zł :)

Edited by kakadu
Posted

kakadu napisał(a):
dziewczyny kochane, nie zdążę już dziś wrzucić zdjęć, ale jutro jak się obudzicie to już będą - obiecuję... :roll:

Nooooooooo....bo jak nie to będzie :mad::diabloti:

Posted (edited)

w drodze do pracy ściągałam z drogi zabitego psa...
był jeszcze cieplutki; tak ciepły i miękki, że choć był ciężki, nie miałam sumienia ciągnąć go po asfalcie, żeby się nie poobcierał; wzięłam go na ręce; 300 metrów dalej jest klinika całodobowa, tymczasem ten s...wysyn który go potrącił, nawet sie nie zatrzymał, żeby go zdjąć z drogi;
położyłam biedaka na trawie pod parkanem, pogłaskałam na dobranoc po łebku, uścisnęłam łapeczkę, przeprosiłam za to, że ludzie są tacy beznadziejni; nic więcej nie mogłam zrobić;
ale tak sobie myślę - wszystko się ułożyło jak w planie; to ruchliwa ulica - modlińska; po trzy pasy w każdym kierunku; najpierw zatrzymały nas światła na których mogliśmy podjąć decyzję, że zaryzykujemy ściągnięcie go z drogi; zjechaliśmy na przejściu dla pieszych przed samochodami (byliśmy na szczęście pierwsi); potem, na tej cholernej przelotowej arterii, zazwyczaj pełnej o każdej porze, było po prostu magicznie pusto, tak pusto, że mogłam wejść na środek i znieść ciężkiego psa nie tracąc przy tym życia;
tak, wszystko ułożyło się jak trzeba; prócz tego, że pies nie żyje...

Edited by kakadu
Posted

kakadu napisał(a):
zapomniałam napisać, że przyszło 100,00 zł od cioci WARANSKA
ciociu - z całego serca dziękujemy :loveu::loveu::loveu:

Cioteczko ślicznie dziękujemy :calus::Rose:

Posted

Piękne,zadbane i szczęśliwe pieseczki :loveu:A jaka lśniąca sierść...:smile: Leżaczek jak widać,przypadł chomiczkowi do gustu :smile:Mięciutko,a i świat można pooglądać "z góry" ;)

Widok potrąconego i pozostawionego na jezdni zwierzaka,to niestety dość często spotykany obrazek.Kierowca potrąci i jedzie dalej,uważając,że to go nie dotyczy...:shake: Smutne,ale prawdziwe...:-(

Posted

a wiecie, że obok ma domek letniskowy pani z wawy i ona wczoraj przyjechała i pytała co to za nowy piesek biega u mnie; jak jej powiedziałam, że to tusia, ta co miała złamaną łapkę, to nie chciała uwierzyć, że to ten sam piesek :)