Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ciociu kochana, bogusiku ty nasz jedyny!
zaraz wyślę ten opis do dr sawaszkiewicz, bo ona sie najczęściej widzi z drem janickim, żeby w naszym imieniu zapytała o ten specyfik
bardzo dziękuję za ten promyczek nadziei :iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

już wysłałam maila, jak nie odpisze do piątku po południu to zadzwonię do niej do lecznicy i poproszę o odebranie maila;
cholera popłakałam się w pracy;

Posted (edited)

Super,bardzo się cieszę i mam nadzieję,że wet nie będzie miał żadnych przeciwwskazań.Moja niunia,dzięki temu lekowi uniknęła operacji stawu biodrowego:smile: Wierzę,że ten lek pomoże!:smile:

Nie czekałam i już zamówiłam.Powinien być w sobotę,a najpóźniej w poniedziałek.Jeżeli tylko będzie potwierdzenie od weta,to zaraz wysyłam Tusince tableteczki,aby mogła je jak najszybciej przyjmować.Ciocię kakadu będę prosić,o adres do wysyłki na pw.:smile:

Edited by Bogusik
Posted

lekarz nie widzi przeciwwskazań! :multi:
można to brać razem z osteogenonem, pani doktor napisała, że na pewno nie zaszkodzi, że ma w składzie same naturalne składniki :)
wysyłam adres na pw i jeszcze raz dziękuję :kiss_2::kiss_2::kiss_2:

Posted

Gdzieś chyba tu na Dogo czytałam, że zmielone skorupik dodawane do jedzenia też są dobre.
Jak moja ciotka miała złamaną nogę - a miała wtedy prawie 80 lat to lekarz na lepszy zrost zaleca się jeść gotowane kurze nóżki i galat z świńskich nóżek :)

Posted

Ciocia kakadu,dziękuję za adres do wysyłki.Tak przewidywałam,że nie będzie przeciwwskazań i dlatego zamówiłam wczoraj.

Dawkowanie dla Tusi:
2x1/2 tabl. przez 3 m-ce.Następnie powtórzyć 1x w roku,przez 1-mc. /psy powyżej 2 lat,do 10kg wagi ciała/

Ale jest też takie dawkowanie w celu wsparcia regeneracji złamań kości:
2x1 tabl. przez okres od 2-6 m-cy

Tusia jest bardzo malutka,więc wydaje mi się,że pół tabletki 2xdz. powinno być ok.Ale wolałabym,abyś jeszcze to skonsultowała z wetem.
Moja sunia /4,5kg/ miała zalecone 1/2 tabl. ale to nie było złamanie,tylko problem ze stawem.

Posted

dobrze, jak dojdzie skonsultuję z lekarzem na wszelki wypadek :)

a galaretkę z nóżek wieprzowych robiłam psom niedawno - wsuwały aż im się uszy trzęsły ;)

Posted

Tusinko, nie zapomniałam o Tobie, tylko chciałam, żeby Ciocia Kakadu ode mnie odpoczęła! ;)

Kakadu, mam nadzieję, że jak najkrócej będziesz musiała trząść się nad nóżką Tusinki - w zamian niech się trzęsie galareta z nóżek! ;)

Pozdrawiam Was obie serdecznie!
:buzi: i :glaszcze: (wybierzcie sobie, co dla której) :p

Posted (edited)

dziękujemy za głaski i buziaki, jakos sie z tusią podzielimy po połowie każdego ;)
tuńka dzis ze mną w pracy, bo znowu jedziemy do okulisty; tym razem nie porwę sie bohatersko na jazde tramwajem, jak zeszłym razem; tż po nas przyjedzie i zawiezie na bemowo;
dwa tygdnie temu uznałam wycieczke środkami komunikacji miejskiej za miłą rozrywkę i juz po kwadransie wiedziałam, że to był bardzo zły pomysł w tych temperaturach; ledwo żywy chomik przykleił mi sie do cycków, a ja miałam ochotę wyskoczyć przez okno; a tż mówił, że przyjedzie, ale sie uparłam, że ja sama; no to miałam za swoje ;)

chomik zaczął na poważnie brykać i niestety vega wydaje sie mieć chęc do zabawy z nim... :cool3:
musze je obie bardzo pilnować, bo nawet ika może tusi niechcący zrobic krzywdę, a co mówić 35-kilowy owczarek...
postęp w używaniu nóżki jest po prostu piorunujący, tusia praktycznie chodzi na niej bez przerwy i to jest z jednej strony bardzo dobre i serce mi sie cieszy, ale z drugiej ta noga jest ciągle jeszcze w dwóch kawałkach i trzeba bardzo uważać...
mam stres jak nie wiem co...

Edited by kakadu
Posted

No tak z jednej strony super, że biega z drugiej strach, żeby nic sobie nie zrobiła ahhhh. My się martwimy a ona jest beztroska i szczęśliwa :loveu:

A o której będziesz na Bemowie ? ja też jadę do okulisty z kotką hihihihi

Posted

ja myslę, że niebezpieczeństwa nie ma, pani doktor powiedziała, że jeśłi mała nie trze oczek (a nie trze, no może sporadycznie) to to nie jest nic poważnego i uciążliwego dla niej, ale oczywiście kciuki wskazane bardzo ;)

Posted

[quote name='kakadu']mamy wizytę o 16:00 u dr łobaczewskiej :)
na powstańców śląskich 101[/QUOTE]

Ja mam na 18 do dr Łobaczewskiej :lol:

Posted

[quote name='kakadu']cholera, nie było się wcześniej umówić? ;)[/QUOTE]

haha nie miałam wyboru i tak się cieszę, że udało mi się Miśkę zapisać przed urlopem Pani dr ;)

Posted

Będziemy trzymać kciuki i czekać na wieści co zaś tam pani dr. powiedziała :)
I lecę hopsnąć bazaaaarosaaaaaaa;)

Posted

tusine oczka są ok, pani doktor dała nam receptę na jakiś przeciwalergiczny lek (kropelki) w razie gdyby coś się pogorszyło; czekam na skan od tż-a z opisem wizyty;
zapłaciliśmy 32,00 zł;
tunia biega jak wściekła, wczoraj vega na nią nadepnęła niechcący :roll:
nie wiem jak pogodzić potrzebę ruchu i chęc do zabawy z innymi psami z bezpieczeństwem nogi i zaczynam juz trochę panikować :cool3: