kakadu Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 ciociu kochana, bogusiku ty nasz jedyny! zaraz wyślę ten opis do dr sawaszkiewicz, bo ona sie najczęściej widzi z drem janickim, żeby w naszym imieniu zapytała o ten specyfik bardzo dziękuję za ten promyczek nadziei :iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
kakadu Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 już wysłałam maila, jak nie odpisze do piątku po południu to zadzwonię do niej do lecznicy i poproszę o odebranie maila; cholera popłakałam się w pracy; Quote
Bogusik Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 (edited) Super,bardzo się cieszę i mam nadzieję,że wet nie będzie miał żadnych przeciwwskazań.Moja niunia,dzięki temu lekowi uniknęła operacji stawu biodrowego:smile: Wierzę,że ten lek pomoże!:smile: Nie czekałam i już zamówiłam.Powinien być w sobotę,a najpóźniej w poniedziałek.Jeżeli tylko będzie potwierdzenie od weta,to zaraz wysyłam Tusince tableteczki,aby mogła je jak najszybciej przyjmować.Ciocię kakadu będę prosić,o adres do wysyłki na pw.:smile: Edited August 1, 2013 by Bogusik Quote
kakadu Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 lekarz nie widzi przeciwwskazań! :multi: można to brać razem z osteogenonem, pani doktor napisała, że na pewno nie zaszkodzi, że ma w składzie same naturalne składniki :) wysyłam adres na pw i jeszcze raz dziękuję :kiss_2::kiss_2::kiss_2: Quote
edek Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Bogusik dziękuję :loveu: To trzymamy kciuki za zrastanie malutkich Tusinowych kosteczek :thumbs: Quote
kakadu Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 ciocia bogusik, napisz mi prosze jak to stosować bo ja nicht fersztejen po niemiecku ;) Quote
andegawenka Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 [quote name='kakadu']dzięki dziewczyny za dobre słowa, ja się po prostu za bardzo nastawiłam na działanie i muszę powoli przejść z powrotem w tryb "stand by" ;) Teraz nie musisz znać języka. kopiujesz tekst , wcześniej wybierając opcje z jakiego jęzkyka i wklejasz, czekasz chwilkę i masz jako takie przetłumaczenie. http://translate.google.pl/#de/pl/ Quote
b-b Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Gdzieś chyba tu na Dogo czytałam, że zmielone skorupik dodawane do jedzenia też są dobre. Jak moja ciotka miała złamaną nogę - a miała wtedy prawie 80 lat to lekarz na lepszy zrost zaleca się jeść gotowane kurze nóżki i galat z świńskich nóżek :) Quote
Bogusik Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Ciocia kakadu,dziękuję za adres do wysyłki.Tak przewidywałam,że nie będzie przeciwwskazań i dlatego zamówiłam wczoraj. Dawkowanie dla Tusi: 2x1/2 tabl. przez 3 m-ce.Następnie powtórzyć 1x w roku,przez 1-mc. /psy powyżej 2 lat,do 10kg wagi ciała/ Ale jest też takie dawkowanie w celu wsparcia regeneracji złamań kości: 2x1 tabl. przez okres od 2-6 m-cy Tusia jest bardzo malutka,więc wydaje mi się,że pół tabletki 2xdz. powinno być ok.Ale wolałabym,abyś jeszcze to skonsultowała z wetem. Moja sunia /4,5kg/ miała zalecone 1/2 tabl. ale to nie było złamanie,tylko problem ze stawem. Quote
kakadu Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 dobrze, jak dojdzie skonsultuję z lekarzem na wszelki wypadek :) a galaretkę z nóżek wieprzowych robiłam psom niedawno - wsuwały aż im się uszy trzęsły ;) Quote
Bogusik Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Ok,jak tylko tabletki dojdą,to potwierdzę wysyłkę :smile: Quote
inka33 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Tusinko, nie zapomniałam o Tobie, tylko chciałam, żeby Ciocia Kakadu ode mnie odpoczęła! ;) Kakadu, mam nadzieję, że jak najkrócej będziesz musiała trząść się nad nóżką Tusinki - w zamian niech się trzęsie galareta z nóżek! ;) Pozdrawiam Was obie serdecznie! :buzi: i :glaszcze: (wybierzcie sobie, co dla której) :p Quote
kakadu Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 (edited) dziękujemy za głaski i buziaki, jakos sie z tusią podzielimy po połowie każdego ;) tuńka dzis ze mną w pracy, bo znowu jedziemy do okulisty; tym razem nie porwę sie bohatersko na jazde tramwajem, jak zeszłym razem; tż po nas przyjedzie i zawiezie na bemowo; dwa tygdnie temu uznałam wycieczke środkami komunikacji miejskiej za miłą rozrywkę i juz po kwadransie wiedziałam, że to był bardzo zły pomysł w tych temperaturach; ledwo żywy chomik przykleił mi sie do cycków, a ja miałam ochotę wyskoczyć przez okno; a tż mówił, że przyjedzie, ale sie uparłam, że ja sama; no to miałam za swoje ;) chomik zaczął na poważnie brykać i niestety vega wydaje sie mieć chęc do zabawy z nim... :cool3: musze je obie bardzo pilnować, bo nawet ika może tusi niechcący zrobic krzywdę, a co mówić 35-kilowy owczarek... postęp w używaniu nóżki jest po prostu piorunujący, tusia praktycznie chodzi na niej bez przerwy i to jest z jednej strony bardzo dobre i serce mi sie cieszy, ale z drugiej ta noga jest ciągle jeszcze w dwóch kawałkach i trzeba bardzo uważać... mam stres jak nie wiem co... Edited August 5, 2013 by kakadu Quote
edek Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 No tak z jednej strony super, że biega z drugiej strach, żeby nic sobie nie zrobiła ahhhh. My się martwimy a ona jest beztroska i szczęśliwa :loveu: A o której będziesz na Bemowie ? ja też jadę do okulisty z kotką hihihihi Quote
kakadu Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 mamy wizytę o 16:00 u dr łobaczewskiej :) na powstańców śląskich 101 Quote
andegawenka Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 [quote name='kakadu']mamy wizytę o 16:00 u dr łobaczewskiej :) na powstańców śląskich 101[/QUOTE] To ja sobie "mapkę rozwinę" i będę kciuki trzymać.:iloveyou: Quote
kakadu Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 ja myslę, że niebezpieczeństwa nie ma, pani doktor powiedziała, że jeśłi mała nie trze oczek (a nie trze, no może sporadycznie) to to nie jest nic poważnego i uciążliwego dla niej, ale oczywiście kciuki wskazane bardzo ;) Quote
edek Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 [quote name='kakadu']mamy wizytę o 16:00 u dr łobaczewskiej :) na powstańców śląskich 101[/QUOTE] Ja mam na 18 do dr Łobaczewskiej :lol: Quote
edek Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 [quote name='kakadu']cholera, nie było się wcześniej umówić? ;)[/QUOTE] haha nie miałam wyboru i tak się cieszę, że udało mi się Miśkę zapisać przed urlopem Pani dr ;) Quote
kakadu Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 a ja wyrzeźbiłam nowy bazarek dla tusi z ciuszkami i nie tylko od moich koleżanek i moimi własnymi ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/245985-TANIE-torby-ciuszki-i-buty-na-operację-tusi-do-19-08-g-21-00 proszę o podrzucanie popołudniami no i zapraszam na zakupki :) Quote
b-b Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Będziemy trzymać kciuki i czekać na wieści co zaś tam pani dr. powiedziała :) I lecę hopsnąć bazaaaarosaaaaaaa;) Quote
Bogusik Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Zgodnie z obietnicą potwierdzam,że tableteczki dzisiaj dotarły i już są w drodze do Tusinki...:loveu: Quote
kakadu Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 tusine oczka są ok, pani doktor dała nam receptę na jakiś przeciwalergiczny lek (kropelki) w razie gdyby coś się pogorszyło; czekam na skan od tż-a z opisem wizyty; zapłaciliśmy 32,00 zł; tunia biega jak wściekła, wczoraj vega na nią nadepnęła niechcący :roll: nie wiem jak pogodzić potrzebę ruchu i chęc do zabawy z innymi psami z bezpieczeństwem nogi i zaczynam juz trochę panikować :cool3: Quote
Recommended Posts