kakadu Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 a ja mam zdjęcia ze spacerku. bo właśnie wróciłyśmy; ale tusia jest zmęczona, nie chciała chodzić, może za gorąco, może jeszcze osłabiona... Quote
kakadu Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 skończył sie bazarek z kocimi sprawami: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242573-kocie-sprawy-(karma-RC-tunel-i-leżak-na-kaloryfer)-na-operację-tusi-do-28-04-20-00?p=20762947#post20762947 mamy z niego aż 150,00 złotych :) tusia osowiała, nie chce chodzić, ale je i pije więc pół biedy... dzwonili z lecznicy, mamy wizytę na 16:50; pewnie ktoś zrezygnował; ale tż musi jechać do domu, więc będziemy się telepać autobusami i pociągami... Quote
edek Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Dostałam sms, że z nogą jest wszystko ok. Niestety ma lekką anemię po tej babeszajozy. Więcej informacji będzie jutro :cool3: Quote
Bogusik Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Tusinko,kakadu przesyłam Wam z całego serca, moc pozytywnej energii....:kciuki::kciuki::calus::calus::kciuki::kciuki: Quote
kakadu Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 (edited) tak jak edzio pisał, tusia ma lekką anemię; dziąsła i powieki są blade; byliśmy u dra janickiego, który obejrzał noge i powiedział, że z nią absolutnie wszystko w porządku, a to podkurczanie to było dlatego, że przy jakichś większych infekcjach, a babeszjozę na pewno można zaliczyc do tej kategorii, najbardziej osłabione części ciała poddają się najszybciej; zalecił wizytę u internisty celem konsultacji wyników badań krwi; poszłyśmy zatem na górę, gdzie przyjmują (ortopedia jest w piwnicy) i pani doktor obejrzała sobie dokładnie wszystko z chomikiem włącznie; powiedziała, że wszystko co powinno być w niedzielę zrobione, wg niej zostało zrobione; że ten podany tusi lek przeciwpierwotniaczy działa tylko w przypadku infekcji babeszjami, więc skoro tak bardzo pomógł, to znaczy, że to była babeszjoza i to nic, że we krwi jej nie wykryto (prawdopodobnie zareagowaliśmy zanim te gnojki zaczęły się porządnie namnażać); tusia dostała drugi zastrzyk z lincospectinu (antybiotyk), dziś jedziemy na trzeci i intravit, który stosuje sie przy niedokrwistości; dr janicki nie policzył za wizytę ani złotówki, natomiast za internistę i zastrzyki zapłaciłam 40,00 zł; Edited May 7, 2013 by kakadu Quote
kakadu Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 a, zakropliłam też chomika na wszelki wypadek dodatkowo fiprexem; teraz jest okres najbardziej niebezpieczny bo kleszcze są po zimie bardzo głodne, a zrobiło sie ciepło więc szaleją; swoja drogą pamiętam niejeden przypadek odłowionego psa z dziesiątkami kleszczy, który nie miał babeszjozy, a tu wystarczy jeden czy dwa, i od razu to cholerstwo sie trafia :cool3: Quote
inka33 Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Rety, dobrze, że już prawie po wszystkim! :multi: Kakadu, jesteś wielka i dzielna! :klacz: Quote
Poker Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 kakadu jest bardzo dzielna , prawie jak Chomiczek :evil_lol: Dalej tak dziamgoli ? Quote
kakadu Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 dzięki za miłe słowa, ale ja wcale nie byłam dzielna; zwłaszcza jak rozryczałam się w gabinecie... :cool3: a tusia owszem - rozdziamgoliła sie na nowo :evil_lol: wczoraj pojechałyśmy jeszcze do lekarza, dostaliśmy tabletkę antybiotyku, jedną na cztery dni; zupełnie gratis :) pani doktor obejrzała chomikowe dziąsła i powieki i powiedziała, że są różowe i wszystko jest ok; przy okazji rozmawiałyśmy o zabezpieczeniach na kleszcze; powiedziała, że z foresto w zeszłym roku miała (chyba u swoich psów) 100% skuteczność, a w tym roku tylko 50%; ciekawe czemu tak się dzieje; albo kleszcze się uodparniają w sposób błyskawiczny, albo producent z jakichś powodów pogorszył jakośc produktu... :cool3: Quote
inka33 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 [quote name='Poker']kakadu jest bardzo dzielna , prawie jak Chomiczek :evil_lol: Dalej tak dziamgoli ? Kakadu...? :diabloti: Quote
kakadu Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 inka33 napisał(a):Kakadu...? :diabloti: :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Ghanima Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Chomiczek dziamgoli - hurraaaaa!!!! Jak Tusinkowy pyszczek się rozwarł i emituje sygnały do zielonych ludków, to znaczy, że jesteśmy na dobrej drodze :) Gorzej, że kakadu dziamgoli - do kogo, Cioteczka, emitujesz sygnały? :???: Quote
Poker Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Będziecie musiały się zadeklarować na operację moich zmarszczek, bo się ich nabędę od śmiania jak czytam Wasze wypowiedzi :evil_lol: Quote
kakadu Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Ghanima napisał(a):Chomiczek dziamgoli - hurraaaaa!!!! Jak Tusinkowy pyszczek się rozwarł i emituje sygnały do zielonych ludków, to znaczy, że jesteśmy na dobrej drodze :) Gorzej, że kakadu dziamgoli - do kogo, Cioteczka, emitujesz sygnały? :???: ja to do każdego, kto chce słuchać - nie jestem wybredna w tym temacie ;) Quote
Ghanima Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Poker napisał(a):Będziecie musiały się zadeklarować na operację moich zmarszczek, bo się ich nabędę od śmiania jak czytam Wasze wypowiedzi :evil_lol: Kobieto, ja te zmarszczule od śmiechu uwielbiam, nie rozumiem, czemu ludzie się ich pozbywają! Zrobisz mi transfer :) Quote
anica Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Poker napisał(a):Będziecie musiały się zadeklarować na operację moich zmarszczek, bo się ich nabędę od śmiania jak czytam Wasze wypowiedzi :evil_lol:... ja też, ja też:evil_lol: Quote
Ghanima Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 anica napisał(a):... ja też, ja też:evil_lol: Spoko, Cioteczka, od Ciebie też mogę wziąć :) Quote
Poker Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Ghanima napisał(a):Kobieto, ja te zmarszczule od śmiechu uwielbiam, nie rozumiem, czemu ludzie się ich pozbywają! Zrobisz mi transfer :) Już wysyłam,fruuuuuuuuuuu Masz? złapałaś? Quote
Ghanima Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Poker napisał(a):Już wysyłam,fruuuuuuuuuuu Masz? złapałaś? A jak! Są! Teraz muszę sobie równomiernie porozkładać po paszczęce, żeby mi nie wyszło na starość, że się śmiałam półgębkiem :) Quote
inka33 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Ghanima napisał(a):A jak! Są! Teraz muszę sobie równomiernie porozkładać po paszczęce, żeby mi nie wyszło na starość, że się śmiałam półgębkiem :) Półgębkiem, to jeszcze pół biedy - gorzej, jak byś się śmiała półdupkiem... :roll: Quote
kakadu Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 jakby się ciocia ghanima śmiała półdupkiem, to by dla równowagi musiała siedzieć na twarzy :evil_lol: Quote
Ghanima Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 inka33 napisał(a):Półgębkiem, to jeszcze pół biedy - gorzej, jak byś się śmiała półdupkiem... :roll: Inka33 - no co ja bym bez Ciebie zrobiła - krzywo się bym marszczyła :) I to poopencją osobistą :lol: A tak to sobie równo rozporwadzę, częśc na górze, cześć na dole i będzie git :evil_lol: Quote
Recommended Posts