Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kakadu']o, to już prędzej ;)
to po prostu taki mały, wredny chomik-manipulant :eviltong:

ale zrobiłam kilka dni przed operacją przymiarki do tych sanek - będą jak znalazł jak noga wyzdrowieje; nawet zdjęcie mam tylko się boję zamieścić, żeby ciotki na serce nie wysiadły ;)[/QUOTE]
Melancholijny wyraz twarzy chomiczka-manipulanta.... :mdleje:
Dawa ta fota! Kcem zobaczyć wyraz twarzy przy tych saniach! Ino już! :mad:
A potem Papużkę TOZ zgarnie do klateczki... :siara:

[COLOR=#0000ff]Edit:[/COLOR]
O, wstawiła, jak pisałam... :oops:
To gdzie ta klatka? Bo wyraz twarzy jednak nieszczególny... :shake:

Posted

No,no Kakadu nie żartowała,że chomiczka do sań zaprzęgnie:evil_lol: To już teraz wszystko jasne,po co była ta operacja...Teraz to tylko była przymiarka,a jak nóżka się wygoi...nawet nie chcę myśleć;)

Posted

[quote name='inka33']Melancholijny wyraz twarzy chomiczka-manipulanta.... :mdleje:
Dawa ta fota! Kcem zobaczyć wyraz twarzy przy tych saniach! Ino już! :mad:
A potem Papużkę TOZ zgarnie do klateczki... :siara:

[COLOR=#0000ff]Edit:[/COLOR]
O, wstawiła, jak pisałam... :oops:
To gdzie ta klatka? Bo wyraz twarzy jednak nieszczególny... :shake:[/QUOTE]
ale czyj wyraz twarzy? bo ja się śmiałam, a chomikowi było totalnie wszystko jedno - stał sobie i się rozglądał; wydeptałam mu przy tych saniach na płasko śnieg, żeby miał jak stanąć wygodnie i praktycznie na kilka sekund postawiłam przy tych saniach, więc sie nawet nie zdążył zamyślić za bardzo, ani wpaśc w melancholię tez nie zdążył ;)
dla tusi wszystko na dworze jest tak nowe i ciekawe, każde wąchnięcie czegokolwiek tak pasjonujące, ta kusząca przestrzeń przed nosem taka wielka do przebiegnięcia, że wszystkie spacery są jednym wielki szczęściem :)

[quote name='andegawenka']O matko! pchłę do sani zaprzęgają:evil_lol:

Kakadu, ale my lubimy się martwić i już:-)[/QUOTE]
ale nie można za dużo się zamartwiać zwłaszcza, że tusia naprawdę nie ma źle;)

Posted

[quote name='Bogusik']No,no Kakadu nie żartowała,że chomiczka do sań zaprzęgnie:evil_lol: To już teraz wszystko jasne,po co była ta operacja...Teraz to tylko była przymiarka,a jak nóżka się wygoi...nawet nie chcę myśleć;)[/QUOTE]
planowałam, że siądziemy wszyscy na tych saneczkach, a chomik będzie gnał przed siebie ciągnąc nas dziarsko :diabloti:

Posted

szczęśliwa to na pewno nie jest, ale prawdziwie biedna to była wtedy jak sobie złamała tę nóżkę i nikt jej nie pomógł; myślę, że to ją musiało boleć po prostu miesiącami :-(

Posted

fajne sanki znalazłam, prawda? :)
nie wiem ile one ważą, ale maja stalową konstrukcję i płozy (teraz przysypane przez śnieg więc ich nie widać); na wierzchu sa metalowe kratownice; chyba używali ich do przeciągania takich wielki rur od gazu; są naprawdę imponujące;
myślę, że chomik powinien uciągnąć ;)
jak nie, to mu doprzęgniemy resztę chomickiej bandy :eviltong:
trzy chomiki to już dadzą radę na bank :evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='cancer43']Ponieważ Małgosia nie chciała zwrotu kosztów przesyłek,przelałam 35,55 zł na konto Kakadu i bym prosiła o potwierdzenie na tym wątku
http://www.dogomania.pl/forum/threads/239877-Dziś-koniec-!!!-Dyndadła-na-operację-nóżki-Tusi-!!-Do-21-02-2013-r?p=20524078#post20524078

Czy mogę ukraść zdjęcie chomiczka w zaprzęgu ??? Pliiis !!
Ciągle tu włażę i gęba mi się śmieje :lol:

potwierdziłam :)
a zdjęcie bierz, które chcesz ;)

chomiczek pierwszy raz po operacji został dziś sam; mama niestety musiała jechać już do domu;
wczoraj byliśmy na zastrzyku p. bólowym i pan doktor powiedział, że według niego powinniśmy zaaplikować małej jeszcze jeden antybiotyk o przedłużonym działaniu; tamten zastrzyk działał 3 doby i wczoraj skończyło się to działanie; stwierdził, że co prawda w zaleceniach nie ma o tym ani słowa, ale operacja była bardzo poważna i on by dał; zapytałam czy to ew. może zaszkodzić; kiedy powiedział, że nie to się zgodziłam, mimo, że na książęcej nie wspominali o takiej konieczności; mam nadzieję, że nie przekombinowaliśmy...?

Edited by kakadu
Posted

ale to był antybiotyk w zastrzyku więc nie ma potrzeby łykania probiotyków; podawałam je tusi w jedzeniu jak jadła antybiotyki w tabletkach na przeziębienie; teraz to jest taki 3-dniowy o przedłużonym działaniu podskórnie, albo domięśniowo, nie wiem, w każdym razie w zastrzyku;

Posted

[quote name='kakadu']ale to był antybiotyk w zastrzyku więc nie ma potrzeby łykania probiotyków; podawałam je tusi w jedzeniu jak jadła antybiotyki w tabletkach na przeziębienie; teraz to jest taki 3-dniowy o przedłużonym działaniu podskórnie, albo domięśniowo, nie wiem, w każdym razie w zastrzyku;[/QUOTE]

Myślałam że Tusinka dostała w tabletkach:oops:

Posted

[quote name='kakadu']ale czyj wyraz twarzy? bo ja się śmiałam, a chomikowi było totalnie wszystko jedno - stał sobie i się rozglądał; wydeptałam mu przy tych saniach na płasko śnieg, żeby miał jak stanąć wygodnie i praktycznie na kilka sekund postawiłam przy tych saniach, więc sie nawet nie zdążył zamyślić za bardzo, ani wpaśc w melancholię tez nie zdążył ;)
dla tusi wszystko na dworze jest tak nowe i ciekawe, każde wąchnięcie czegokolwiek tak pasjonujące, ta kusząca przestrzeń przed nosem taka wielka do przebiegnięcia, że wszystkie spacery są jednym wielki szczęściem :)

ale nie można za dużo się zamartwiać zwłaszcza, że tusia naprawdę nie ma źle;)[/QUOTE]

Chomiczka wyraz twarzy nieszczególny! Melancholia jak nic!
Się tu teraz sekundami tłumaczy, udeptywaniem i Tusinym zainteresowaniem okolicznościami przyrody! :mad:

Wiem przecież, że Tusia nie ma źle. :)
Tylko te sanie...

Pozdrowienia dla dziwnej łapeczki zielonej. :calus:

Posted

ano pociachana niestety; 13. stycznia mamy wizytę kontrolną; okaże się przy zmianie opatrunku jak bardzo jest pociachana, bo sobie obiecałam wszystko dokładnie obejrzeć; ciekawi mnie tylko czy te dwa gwoździe to się zostawia w nodze, czy wyjmuje; bo na przykład frodzio obie nogi ma naprawiane różnymi technikami; z jednej ma wszystko wyjęte, a w drugiej ma jakieś żelastwo...