Poker Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 (edited) sorki ,ale nie bardzo rozumiem co to znaczy ,że Tusia nosi nogę prawie na plecach? Nie ma jej w normalnej pozycji ? Edited February 26, 2013 by Poker Quote
kakadu Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Poker']sorki ,ale nie bardzo rozumiem co to znaczy ,że Tusia nosi nogę prawie na plecach? Nie ma jej w normalnej pozycji ?[/QUOTE] nie ma; myślę, że jej przeszkadza ten opatrunek, nie wie co to jest i próbuje tę nogę od niego "odsunąć", więc podnosi ją do góry, bo gdzie indziej nie da rady "uciec"; jak sie przyzwyczai to będzie trzymała łapke normalnie; oby jak najpóźniej, bo lepiej, żeby nie stawiała jej na ziemi; dodatkowo, ona tę nogę właściwie miała zawsze tak wysoko podniesioną, tylko, że jak koniec był ułamany i wisiał to nie było tego tak widać; noga była trzymana w takiej pozycji, żeby maksymalnie podnieść wiszący kikut; teraz jak kikut nie jest kikutem, tylko stał sie integralna częścia nogi to efekt jest taki, ze koniec łapki jest nienaturalnie wysoko; Quote
kakadu Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 niestety musze już leciec - reszta informacji jutro; w razie czego niech edek dzwoni ;) Quote
Poker Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Już widzę na zdjęciu co i jak. Czyli łapinka jest z boku. Fajnie wygląda cała ferajna chętna do spania na materacyku z pańcią Quote
Nadziejka Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Kruszynka chominiowa juz po wszystkim:loveu::multi::buzi::modla::iloveyou::iloveyou:i ma nozenke :modla::buzi:serce rosnie z radosci , jak czytam i widze wasza calunia rodzinke kakaduniu:loveu:kruszynka przeszczesliwa u Was , jak nigdy w zyciu! Kciukujemy za wszystko caluni czas:modla: Quote
Bogusik Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 zaglądam do Tusi i nadal mocno trzymam kciuki,za szybki powrót malutkiej do zdrowia:smile: Quote
inka33 Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Oj, Tusiu, jak to dobrze, że masz wokół siebie tylu dobrych ludzi i Ciocię Kakadu, i towarzystwo miłe. :) Łapka dziwna się zrobiła, prawda? Taka ciężka, twarda i zielona! A może to nie łapka...? Skąd masz wiedzieć... Ale będzie już lepiej, coraz lepiej. :kciuki: Niedługo będziesz znów całkiem wesołą psinką ze zwykłą łapką! :calus: Quote
Awit Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Dopiero teraz dotarłam. Bardzo się cieszę, że łapeczka jest tam gdzie powinna być:-) Tusieńko niech Ci się dobrze goi i zrasta cobyś mogła na niej biegać. Posłanie Kakadu świetne, jak byłam mała takie legowiska też sobie robiłam:-) Quote
krakowianka.fr Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 a jest moze rentgen z przed i po operacji? Quote
kakadu Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 (edited) legowisko zrobione z materaca, koca i śpiwora - bardzo się przydało :) zdjęcie rtg mamy sprzed operacji, a w zaleceniach pooperacyjnych jest napisane, że następne zdjęcie mamy wykonać dopiero za 6 tygodni; za dwa tygodnie jedziemy na wizytę kontrolną; poproszę tż'a żeby jakos przegrał z cd to zdjęcie i wstawię, żebyście zobaczyły jak to wygląda; były zrobione dwa, ale przy drugim tusia sie chyba poruszyła, albo ja nie umiem go czytać, ale moim zdaniem jest cos jest z nim nie tak; wczoraj pojechaliśmy na zastrzyk p. bólowy, dziś tez jedziemy i myślę ze do piątku będziemy jeździć codziennie, żeby zaoszczędzić bólu chomikowi; w sobotę ja poobserwuję, jak zobacze, że ją boli to tez pojedziemy; te zastrzyki nie zwiększą długu tusi, bo tż je sfinansuje bez mrugnięcia okiem ;) w ogóle cały jest przejęty tą sytuacją i martwi się bardzo; postanowiłam, że na razie daruję tusi ten zaprzęg (choć znalazłam już odpowiednie sanie przy budowie gazociągu) ;), ale wczoraj wzięliśmy ją na spacer; bardzo chciała wyjść, machała ogonkiem pod drzwiami jak zapinaliśmy obroże pozostałym psom, więc zawinęłam ją w kocyk i przeniosłam całą trasę; potem przez 15 minut nie mogłam wyprostować lewej ręki :evil_lol: przyszły wpłaty od cancer43 - [B]130,00[/B] z dyndałkowego bazarku :loveu: oraz wpłata na dużą kwotę [B]100,00[/B] w której tytule było napisane: na operację tusi nick wa...ńska; nie znam nikogo o takim nicku, może to nazwisko? jeśli ktos się do tej wpłaty "przyznaje" to proszę o informację :) skasuję też wtedy nazwisko Edited February 27, 2013 by kakadu Quote
edek Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Kakadu to Cioteczka WARANSKA. Cioteczka zaszalała :loveu: Podziękuj TZ za finansowanie tych leków przeciwbólowych :multi: To Tusieńka miała niezły spacerek :evil_lol: Quote
kakadu Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 i świeża porcyjka zdjęć z wczoraj dla cioteczek :) tak właśnie tusia trzyma nóżkę: [IMG]http://i53.tinypic.com/10i8pkm.jpg[/IMG] ale jak nie zwija się w kulkę to kładzie ją normalnie: [IMG]http://i54.tinypic.com/ta0zo1.jpg[/IMG] Quote
kakadu Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='edek']Kakadu to Cioteczka WARANSKA. Cioteczka zaszalała :loveu: [/QUOTE] a czyli to jednak nick :) - to juz zapisuję wszystko na pierwszej, a [B]cioci waranskiej serdecznie dziękujemy [/B]:Rose::Rose::Rose: Quote
edek Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Biedne maleństwo. Widać, że źle się czuje :shake:. Będzie lepiej. Quote
anica Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Tusiu... wytrzymaj, wytrzymaj te parę dni.... czasem nie wiadomo?... co jest trudniejsze?... cały stress ... przedoperacyjny? czy ?.. rehabilitacja po operacji?.... Kakadu, siły życzę:) Quote
Ghanima Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='edek']Biedne maleństwo. Widać, że źle się czuje :shake:. Będzie lepiej.[/QUOTE] Niestety, nie da się Chomiczkowi poprawić życia bez zadania mu bólu i strachu... Ech, dobrze, że na końcu tego bolesnego okresu jawi się szansa na dreptającą na czterech łapkach Kruszynkę. Wszystkie na to czekamy. Quote
kakadu Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 (edited) ej dziewczyny, dajcie spokój; ona może nie jest w świetnej formie, wiadomo operacja trwała prawie 4 godziny, noge ma sztywną itd, ale wcale tak nie cierpi; macha ogonkiem, zerwała sie wczoraj jak wróciliśmy, mama ledwie ją dogoniła przed drzwiami, złapała na ręce i wyniosła po schodach; nastrój ma dobry, jedzenie wciąga jak odkurzacz, pogoniła wczoraj onkę, chętnie by się przeszła na spacer o własnych siłach tylko jej nie pozwalamy, bo lekarz nie zezwolił; tak więc jakiejś tragedii nie ma; naprawdę; ona ma po prostu taki melancholijny wyraz "twarzy" ;) a na zdjęciach jest po "spacerze", po zastrzyku p.bólowym i co najważniejsze po kolacyjce, więc się uwaliła na podusi i odpoczywa :) Edited February 27, 2013 by kakadu Quote
edek Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Czyli jednym słowem Chomiczek udaje, co by Cioteczki się o nią zamartwiały :eviltong: Quote
kakadu Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='edek']Czyli jednym słowem Chomiczek udaje, co by Cioteczki się o nią zamartwiały :eviltong:[/QUOTE] o, to już prędzej ;) to po prostu taki mały, wredny chomik-manipulant :eviltong: ale zrobiłam kilka dni przed operacją przymiarki do tych sanek - będą jak znalazł jak noga wyzdrowieje; nawet zdjęcie mam tylko się boję zamieścić, żeby ciotki na serce nie wysiadły ;) Quote
edek Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='kakadu'] ale zrobiłam kilka dni przed operacją przymiarki do tych sanek - będą jak znalazł jak noga wyzdrowieje; nawet zdjęcie mam tylko się boję zamieścić, żeby ciotki na serce nie wysiadły ;)[/QUOTE] Jak noga wyzdrowieje, to zimy nie będzie :evil_lol: Quote
kakadu Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 no, to jest zagrożenie dla mojego planu, którego nie brałam pod uwagę... :cool3: coś wymyślę ;) Quote
Poker Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Słodki chomiczek ,dobrze ,ze jest z nią nieźle. Żeby kakadu nie wpadła na pomysł i nie zastąpiła sanek np.rowerem albo jakimś wózkiem do ciągnięcia :mad: Kochana Twoja rodzinka kakadu,że tak o Tusię dbają. Quote
kakadu Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 oj, jak wy się ciotki nic nie znacie ;) zobaczcie jak chomik pasuje do sanek :evil_lol: [IMG]http://i51.tinypic.com/2rnbpn7.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts