Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

sorki ,ale nie bardzo rozumiem co to znaczy ,że Tusia nosi nogę prawie na plecach? Nie ma jej w normalnej pozycji ?

Edited by Poker
Posted

[quote name='Poker']sorki ,ale nie bardzo rozumiem co to znaczy ,że Tusia nosi nogę prawie na plecach? Nie ma jej w normalnej pozycji ?[/QUOTE]
nie ma; myślę, że jej przeszkadza ten opatrunek, nie wie co to jest i próbuje tę nogę od niego "odsunąć", więc podnosi ją do góry, bo gdzie indziej nie da rady "uciec"; jak sie przyzwyczai to będzie trzymała łapke normalnie; oby jak najpóźniej, bo lepiej, żeby nie stawiała jej na ziemi;
dodatkowo, ona tę nogę właściwie miała zawsze tak wysoko podniesioną, tylko, że jak koniec był ułamany i wisiał to nie było tego tak widać; noga była trzymana w takiej pozycji, żeby maksymalnie podnieść wiszący kikut; teraz jak kikut nie jest kikutem, tylko stał sie integralna częścia nogi to efekt jest taki, ze koniec łapki jest nienaturalnie wysoko;

Posted

Kruszynka chominiowa juz po wszystkim:loveu::multi::buzi::modla::iloveyou::iloveyou:i ma nozenke :modla::buzi:serce rosnie z radosci , jak czytam i widze wasza calunia rodzinke kakaduniu:loveu:kruszynka przeszczesliwa u Was , jak nigdy w zyciu!
Kciukujemy za wszystko caluni czas:modla:

Posted

Oj, Tusiu, jak to dobrze, że masz wokół siebie tylu dobrych ludzi i Ciocię Kakadu, i towarzystwo miłe. :)
Łapka dziwna się zrobiła, prawda? Taka ciężka, twarda i zielona! A może to nie łapka...? Skąd masz wiedzieć...
Ale będzie już lepiej, coraz lepiej. :kciuki: Niedługo będziesz znów całkiem wesołą psinką ze zwykłą łapką! :calus:

Posted

Dopiero teraz dotarłam.
Bardzo się cieszę, że łapeczka jest tam gdzie powinna być:-)
Tusieńko niech Ci się dobrze goi i zrasta cobyś mogła na niej biegać.

Posłanie Kakadu świetne, jak byłam mała takie legowiska też sobie robiłam:-)

Posted (edited)

legowisko zrobione z materaca, koca i śpiwora - bardzo się przydało :)

zdjęcie rtg mamy sprzed operacji, a w zaleceniach pooperacyjnych jest napisane, że następne zdjęcie mamy wykonać dopiero za 6 tygodni; za dwa tygodnie jedziemy na wizytę kontrolną; poproszę tż'a żeby jakos przegrał z cd to zdjęcie i wstawię, żebyście zobaczyły jak to wygląda; były zrobione dwa, ale przy drugim tusia sie chyba poruszyła, albo ja nie umiem go czytać, ale moim zdaniem jest cos jest z nim nie tak;

wczoraj pojechaliśmy na zastrzyk p. bólowy, dziś tez jedziemy i myślę ze do piątku będziemy jeździć codziennie, żeby zaoszczędzić bólu chomikowi; w sobotę ja poobserwuję, jak zobacze, że ją boli to tez pojedziemy; te zastrzyki nie zwiększą długu tusi, bo tż je sfinansuje bez mrugnięcia okiem ;)
w ogóle cały jest przejęty tą sytuacją i martwi się bardzo;

postanowiłam, że na razie daruję tusi ten zaprzęg (choć znalazłam już odpowiednie sanie przy budowie gazociągu) ;), ale wczoraj wzięliśmy ją na spacer;
bardzo chciała wyjść, machała ogonkiem pod drzwiami jak zapinaliśmy obroże pozostałym psom, więc zawinęłam ją w kocyk i przeniosłam całą trasę; potem przez 15 minut nie mogłam wyprostować lewej ręki :evil_lol:

przyszły wpłaty od
cancer43 - [B]130,00[/B] z dyndałkowego bazarku :loveu:
oraz wpłata na dużą kwotę [B]100,00[/B] w której tytule było napisane: na operację tusi nick wa...ńska; nie znam nikogo o takim nicku, może to nazwisko? jeśli ktos się do tej wpłaty "przyznaje" to proszę o informację :)
skasuję też wtedy nazwisko

Edited by kakadu
Posted

Kakadu to Cioteczka WARANSKA. Cioteczka zaszalała :loveu:

Podziękuj TZ za finansowanie tych leków przeciwbólowych :multi:

To Tusieńka miała niezły spacerek :evil_lol:

Posted

i świeża porcyjka zdjęć z wczoraj dla cioteczek :)

tak właśnie tusia trzyma nóżkę:
[IMG]http://i53.tinypic.com/10i8pkm.jpg[/IMG]

ale jak nie zwija się w kulkę to kładzie ją normalnie:
[IMG]http://i54.tinypic.com/ta0zo1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='edek']Kakadu to Cioteczka WARANSKA. Cioteczka zaszalała :loveu:

[/QUOTE]
a czyli to jednak nick :) - to juz zapisuję wszystko na pierwszej, a [B]cioci waranskiej serdecznie dziękujemy [/B]:Rose::Rose::Rose:

Posted

Tusiu... wytrzymaj, wytrzymaj te parę dni.... czasem nie wiadomo?... co jest trudniejsze?... cały stress ... przedoperacyjny? czy ?.. rehabilitacja po operacji?.... Kakadu, siły życzę:)

Posted

[quote name='edek']Biedne maleństwo. Widać, że źle się czuje :shake:. Będzie lepiej.[/QUOTE]

Niestety, nie da się Chomiczkowi poprawić życia bez zadania mu bólu i strachu... Ech, dobrze, że na końcu tego bolesnego okresu jawi się szansa na dreptającą na czterech łapkach Kruszynkę. Wszystkie na to czekamy.

Posted (edited)

ej dziewczyny, dajcie spokój;
ona może nie jest w świetnej formie, wiadomo operacja trwała prawie 4 godziny, noge ma sztywną itd, ale wcale tak nie cierpi; macha ogonkiem, zerwała sie wczoraj jak wróciliśmy, mama ledwie ją dogoniła przed drzwiami, złapała na ręce i wyniosła po schodach; nastrój ma dobry, jedzenie wciąga jak odkurzacz, pogoniła wczoraj onkę, chętnie by się przeszła na spacer o własnych siłach tylko jej nie pozwalamy, bo lekarz nie zezwolił; tak więc jakiejś tragedii nie ma; naprawdę; ona ma po prostu taki melancholijny wyraz "twarzy" ;)
a na zdjęciach jest po "spacerze", po zastrzyku p.bólowym i co najważniejsze po kolacyjce, więc się uwaliła na podusi i odpoczywa :)

Edited by kakadu
Posted

[quote name='edek']Czyli jednym słowem Chomiczek udaje, co by Cioteczki się o nią zamartwiały :eviltong:[/QUOTE]
o, to już prędzej ;)
to po prostu taki mały, wredny chomik-manipulant :eviltong:

ale zrobiłam kilka dni przed operacją przymiarki do tych sanek - będą jak znalazł jak noga wyzdrowieje; nawet zdjęcie mam tylko się boję zamieścić, żeby ciotki na serce nie wysiadły ;)

Posted

[quote name='kakadu']

ale zrobiłam kilka dni przed operacją przymiarki do tych sanek - będą jak znalazł jak noga wyzdrowieje; nawet zdjęcie mam tylko się boję zamieścić, żeby ciotki na serce nie wysiadły ;)[/QUOTE]

Jak noga wyzdrowieje, to zimy nie będzie :evil_lol:

Posted

Słodki chomiczek ,dobrze ,ze jest z nią nieźle.
Żeby kakadu nie wpadła na pomysł i nie zastąpiła sanek np.rowerem albo jakimś wózkiem do ciągnięcia :mad:
Kochana Twoja rodzinka kakadu,że tak o Tusię dbają.