Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

inka33 napisał(a):
Tusia! :klacz: ...ale co Ci ta Ciotka dała, że Cię aż sushi'ło...? :-o

no pro plana zjadła dla miniatur... :roll:

Elza22 napisał(a):
Piękna gromadka tylko pozazdrościć ;-)

nie ma co zazdrościć, trzeba sobie skompletować taka samą :loveu:

Awit napisał(a):
Rany ile paszcz do wykarmienia i w każdą paszczę trzeba wsadzić też smakołyk, pewnie codzień nie jeden:-)
Pięć sztuk a każde inne:-)
A Tusia wygląda jakby całe lata żyła w tej gromadzie.

ja ze smakołykami nie jestem za bardzo rozrzutna; rano jak wychodzę do pracy to każda paszcza cos dostaje, nawet tusia sie wpisała szybciutko w ten schemacik i juz tupta przy szafce jak ubieram płaszcz; co drugi dzień dostają coś na zęby, czasem do pogryzienia jakąs wiązaną kość;
a, ika codziennie rano dostaje gryzaka, bo swego czasu lubiła poniszczyć to i owo, więc dawałam jej dla zajęcia zębów i tak mi zostało; te gryzaki są cholernie drogie, dlatego kupuję dwunastocentymetrowe kości wiązane i je nad parą rozmiękczam, a potem dzielę na mniejsze kawałki - wtedy wystarcza na dłużej; tylko owczarek dostaje całość, bo jest największy; reszta to pchły ;)
także jak widzicie nie ma u mnie letko ;)

Posted

Elza22 napisał(a):
nie ma co zazdrościć, trzeba sobie skompletować taka samą :loveu:

Gdyby mój mąż się zgodził... a na to nawet najmniejszej szansy nie ma;-)

... dokładnie u mnie tak samo;)
Czochranka dla całej gromadki:)

Posted

...miałam to z Jasią:shake:.... zacznij może od wychodzenia z mieszkania na 5-10-15min( może spróbuj nawet zostawiać w innym pokoju, zamknąć na chwilę i nie wchodzić do pokoju jak wyje! odczekać moment jak będzie cicho i wtedy wejść z jakimś słowem-hasłem NIE! czy CICHO! i na twarzy musi malować się niezadowolenie) jeszcze przed wyjściem z domu najlepiej długi, męczący spacer a później kość czy kong?... sposobów jest kilka... i musisz próbować.... wiadomo z czasem się uspokoi:lol:... jeśli chcesz tak na szybko rady bez behawiorysty to zajrzyj do sekcji WYCHOWANIE i SAM W DOMU..

Posted

anica, jak pies jest cicho to trzeba pochwalić ,a nie ganić. Jak wyje albo piszczy , udawać ,ze jest to obojętne, nawet w oczy mu nie patrzeć.

Posted

kakadu napisał(a):
kiwi? jakie kiwi???
ja mogę przytulić nawet kiwi, ale najpierw muszę kupić bo nie mam na stanie ;)

Kiwi? Taki ptaszek, co wyglada jak Tusia na zdjęciu na pierwszej stronie... :eviltong:

kakadu napisał(a):
no pro plana zjadła dla miniatur... :roll:

Hę...? :-o

Posted (edited)

przyszła wpłata za fakturę sterylizacyjną z ostatniej szansy na 185,00,
oraz 40 zł od bogusik :loveu::loveu::loveu:
i od cancer43 za fanty z bazarku, więc dolicze ją do rozliczeń bazarkowych :)

operacja jest dokładnie za tydzień; jesteśmy umówieni na 18:30; nie wiem ile godzin to potrwa, na szczęście mamy gdzie przeczekać bez wracania do domu, bo moi teściowie mieszkają nieopodal; frodzia odbieraliśmy jakoś koło 23:00, mam nadzieję, że w tym przypadku może nie będzie tak długo, ale trzeba się naszykować na wszelki wypadek; w poniedziałek przyjeżdża do mnie moja mama, żeby zająć się tusią po operacji, jak my będziemy w pracy; poprosiłam mamę o pomoc bo bałabym się zostawiać chomika samego...

Edited by kakadu
Posted (edited)

[quote name='edek']kakadu podziękuj od Nas mamie za pomoc, w opiece nad Chomiczkiem :calus:
będzie jej bardzo miło to usłyszeć :)

a tu proszę - chomik sie szarogęsi :loveu:

jestem naprawdę bardzo małym chomiczkiem :)

tak patrzę na to posłanie - całe w kłakach, ale owczarek mi linieje na wiosnę i nic nie poradzę :shake:
kupiliśmy furminator, mam nadzieję, że jest wart swojej ceny i w końcu doprowadzę vegę do porządku, bo te wszystkie grzebienie co mam to o kant d... potłuc :cool3:

Edited by kakadu
Posted

a tu trochę perwersyjne zdjęcie, ale chciałam, żebyście zobaczyły jak bardzo przekręca się chomikowa nóżka; marny ze mnie matematyk, ale wychodzi mi, że to jest 180 stopni :(:

Posted

A czy Twoja mama wie, że Chomik to sunia :evil_lol:

Biedna Onka musi spać na siedząco bo Chomik ją podsiadł :roll:

Jeśli chodzi o to ostatnie zdjęcie, to słabo mi się zrobiło :cry:

Posted

[quote name='kakadu']a tu trochę perwersyjne zdjęcie, ale chciałam, żebyście zobaczyły jak bardzo przekręca się chomikowa nóżka; marny ze mnie matematyk, ale wychodzi mi, że to jest 180 stopni :(:

Ojjoj!:-(... to chyba naprawdę dużo!... jak dobrze kakadu, że maleńka trafiła do Ciebie!:loveu:....
jak kocham jamniki!!!!:loveu:... to chomiczka bym... zacałowała:eviltong:!....

Posted

kakadu napisał(a):
ja ją co chwila porywam na ręce i całuję po główce - powstrzymać się po prostu nie mogę, a tusia sie przywyczaja i już przestała się aż tak wzdragać :)

No mówiłam, że całuski pomogą :evil_lol: