Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cioteczki, nie róbcie proszę żadnych gwałtownych ruchów, a zwłaszcza ze schroniskiem; to maleńki piesek, albo znajdzie dom w kilka godzin, albo bezpłatny tymczas; jeszcze parę dni wytrzyma z tą kuwetą;

czy istnieją jakieś przeciwwskazania do sterylizacji?

Posted (edited)

myślę, że mogę już napisać, że moja koleżanka z pracy powiedziała, że jest bardzo chciałaby adoptować tusię; trzeba tylko pomyśleć o transporcie do warszawy, ale to już by chyba nie był duży problem; dom jest naprawdę bardzo dobry, bez dzieci i za niego gwarantuję; szczegóły zna edek i elza - wysłałam pw;

Edited by kakadu
Posted

kakadu napisał(a):
myślę, że mogę już napisać, że moja koleżanka z pracy powiedziała, że jest bardzo chciałaby adoptować tusię; trzeba tylko pomyśleć o transporcie do warszawy, ale to już by chyba nie był duży problem; dom jest naprawdę bardzo dobry, bez dzieci i za niego gwarantuję; szczegóły zna edek i elza - wysłałam pw;

domek idealny dla malutkiej tylko sterylka jeszcze no i transport do Warszawy

Posted (edited)

Elza22 napisał(a):
domek idealny dla malutkiej tylko sterylka jeszcze no i transport do Warszawy

Czyli transport Kielce- Warszawa?

Edited by ewu
Posted

[quote name='ewu']Czyli transport Kielce- Warszawa?[/QUOTE]
no na to by wychodziło, chociaż gwarantuję tylko warszawe, a nie jestem pewna tych kielc, bo to świętokrzyskie, ale nie znaczy, że kielce...

Posted

Domek brzmi super. Ja już wczoraj Pani powiedziałam, że niemogę suni adoptować. Żeby nie blokować innej potencjalnej adopcji. Powiedziałam,że porozsyłam małą po znajomych i może się uda. Wysłałam już pw do kakadu, żebyjej znajoma zadzwoniła do Oli, która zajmuje się tą adopcją i żeby porozmawiały. Transport będziemy musiałyorganizować. Sunia jest z Busko – Zdrój. Nic o przeciwskazaniach do sterylizacji nie wiem.

Posted

edek napisał(a):
Ale to w jedną stronę. W obie wychodzi 452 km. Damy radę prawda :cool3:
tak wiem ale to takie maleństwo że liczę że może ktoś ją przy okazji zabierze albo pociągiem bo wiadomo że taniej sama zawoziłam suni pociągiem jakieś 150 km

Posted

Elza22 napisał(a):
tak wiem ale to takie maleństwo że liczę że może ktoś ją przy okazji zabierze albo pociągiem bo wiadomo że taniej sama zawoziłam suni pociągiem jakieś 150 km

Woziłam psiaki po 350 km pociągiem. Żaden problem i dużo taniej.
Tusia wejdzie do torebki:) i wtedy jedzie za darmo:)

Posted (edited)

Wszyscy chyba b.liczyliśmy na to,że Tusia-taka przerażona kruszynka prędzej czy póżniej zlapie za serce przynajmniej jednego dobrego czlowieka :loveu:. I tak stalo się b.prędko-dzięki Wam cioteczki oczywiście.Rozsylanie inf. do znajomych prędko poskutkowalo i Tusia niedlugo już będzie mogla żyć szczęsliwa i wolna-wychodzić na spacerki ,jak inne psy i nie będzie już taka wystraszona,biedulka. Gdyby tak jeszcze mogla uzyskać sprawność w tej kulawej łapce ,to byloby b.dobrze.Ale to już może być trudniejsze,bo pewnie zaniedbane ,stare zlamanie może już być nie do naprawienia. Najważniejsze,że będzie kochana ,bezpieczna i nie będzie musiala resztę życia być uwięziona w domu. Caly czas zaglądam do sunieczki od początku zalożenia wątku i bardzo ją wspieram oczywiscie,z daleka.:loveu:

Edited by Olga7
Posted (edited)

Awit napisał(a):
Niewiarygodne że znalazła domek:-)
Tylko w czasie transportu uważajcie.
A może w klateczce taką malusią bezpieczniej wieźć?

Ja takie malizny wożę w torbie podróżnej. Wykładam kocykami, torba jest wygodna, zapinam tyle żeby piesio wyglądał z niej jak zechce ale nie mógł wyjść.
W pociągu biorę maliznę na kolana albo jak woli -siedzi w rozpiętej torbie, oczywiście w szeleczkach ze smyczą. W czasie wsiadania i wysiadania zapinam na moment cały zamek dla bezpieczeństwa, to są trudne momenty...
No i jak chodzi konduktor piesio siedzi w torbie bo wtedy jedzie za darmo:) Oczywiście nie chowam go ale takie są przepisy...w kontenerze i torbie gratis, bez tego pies musi mieć bilet.

Edited by ewu
Posted

czekamy ;)
to już dzis wieczorem;
sama sie denerwuję bo koleżanka wzięła dziś uż i nawet nie moge z nią porozmawiać...
może się psychicznie przygotowuje ;)
mam jej komórkę, ale nie chcę być namolna - poczekam do wieczora i może jutro zadzwonię;

Posted

Mam dobre wieści możemy szukać transportu dla Tusieńki. Pierwszymprzystankiem Tusi będzie domek Kakadu, gdzie sunia zostanie wysterylizowana. Posterylizacji trafi do domku stałego.
Bardzo Was proszę pytajcie o transport dla małej, powstawiajciena wątki, że szukamy transportu dla malutkiej.

Pilnie szukamy transportu Busko- Zdrój woj. Świętokrzyski doWarszawy.

Jest jakiś wątek transportowy, podacie link do niego pls.

Posted

Elza22 napisał(a):
może założyć wątek na transportowym z zdjęciem suni żeby ludzie wiedzieli o jakiego wielkiego psa chodzi co myślicie?

A mogłabyś to zrobić ? ja nie umiem wstawiać zdjęć.....