Cichociemna Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 .. cała reszta to nauka, spanie, siedzenie na dogo i inne czynności fizjologiczne :eviltong: Bo wszystko co przyjemne kryje się pod Misią! A jak do mnie trafiła? Pierwszym moim psiakiem była Muszka, która w tym roku 8 lutego, po przeżyciu prawie 16 lat odeszła za TM. Kochałam ją z całego swojego serca, ale połowicznie byłam przygotowana na jej śmierć - udało mi się z nią pożegnać.. Nie miałam psa równo miesiąc. Miesiąc intensywnych poszukiwań, przekonywań rodziców, w końcu tylko taty, miesiąc okropny i bardzo .. pusty. 8 marca wracając z dnia kobiet dostałam smsa od kolegi z zapytaniem, czy przypadkiem nie chciałabym "owczarkowatego pieska do odebrania już, w wieku jakichś 3 miesięcy" Oczywiście odpisałam, że tak! Nie znałam jednak płci psa, a bardzo, bardzo zależało mi na SUNI ( jakieś zamiłowanie ;) ) Całą noc śniło mi się, że to jest suczka i trafia szczęśliwa do mnie.. I tak, 9 marca po przyjściu ze szkoły czekałam na pewnego pana który spóźnił się pół godziny by w końcu zobaczyć ją.. Mieszkała na podwórku u RZEŹNIKA :evil_lol: razem z mamusią i ostatnią siostrą. Była troszkę przerażona, jednak dała się wziąć na ręce i powoli razem z bratem dotransportowaliśmy jakieś 11 kg na rękach do domu :multi: Misia od razu zdobyła serca wszystkich i chociaż trzeba było ją oswajać i ze smyczą i ze schodami, obrożą, drzwiami.. udało nam się :) I tak w dzień po "zdobyciu" mojego szczęścia udało się zrobić Misi parę pierwszych zdjęć: Tu zmęczona całym dniem pełnym wrażeń nawet nie zauważyła, gdy kolega pstryknął jej zdjęcie :diabloti: A tutaj stwierdziła, że zaszczyci nas jednym ze swoich krzywych uśmieszków :) Teraz zaś wygląda tak, ma prawie 50 cm w kłębie, waży zapewne ok 15 kg i jest naszą największą miłością: Pozdrawiamy razem i jak nam imageshack oraz dogomaniacy pozwolą, będziemy się prezentować dalej .. :oops: Quote
Carolcia Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 hej!!!!Misia jest kochana:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: .Cos mi sie wydaje ze duzy piesek z niej bedzie;) .Czekamy na kolejne fotki:cool1: Quote
Evelina Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 [quote name='Cichociemna'] Pozdrawiamy razem i jak nam imageshack oraz dogomaniacy pozwolą, będziemy się prezentować dalej .. :oops:Oczywiscie, ze pozwolimy pod jednym warunkiem : zdjecia maja byc mniejsze ! Quote
Cichociemna Posted April 6, 2007 Author Posted April 6, 2007 Ooo mamy pierwszą oglądającą! :loveu::multi: Cieszymy się bardzo! :D i pokażemy się jeszcze troszkę.. No.. jak muszę, to podam Ci tą łapkę.. ... ale czy dostanę za to jakiś smakołyk? :loveu: Carolcia tak, ona będzie raczej duża ;) kto ją tylko zauważy, to myśli że to ONek :D ale ona jest innego umaszczenia.. w każdym razie na wszystkich robią wrażenie jej duże łapki.. Ale ja tam się cieszę! Chociaż kochałabym ją bez względu na to, jak by wyglądała.. ona jest moja! :multi: Szanowna Pani Moderator, obiecujemy, że następne zdjęcia nie będą przekraczały dopuszczalnej wielkości 500x500 pikseli (?:P) ale niestety pierwsze dwa były jeszcze inaczej ładowane.. przepraszamy i już nie będziemy (wstydzą się ;) ) Quote
niunia32 Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Wiamy serdecznie oj jaka kochana :):) :loveu: [SIZE="1"]coś mi się wydaje że będziemy u Was częstymi gościmi :) pozdrawiamy Tajfun & niunia Quote
Carolcia Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 jak te oczka ladnie prosza:loveu: :loveu:. [quote name='Cichociemna']w każdym razie na wszystkich robią wrażenie jej duże łapki.. Ale ja tam się cieszę! Chociaż kochałabym ją bez względu na to, jak by wyglądała.. ona jest moja! :multi: I tak trzymac:p .A to ,ze jest taka duzo to tylko jej atut:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Cichociemna Posted April 6, 2007 Author Posted April 6, 2007 Dzisiaj odwiedziłyśmy Pana weterynarza który stwierdził, że Misia rośnie jak na drożdżach! :cool3: Wsadziliśmy ją na wagę i okazało się, że bydlaczek waży już 18 kg! :razz: Nieźle jej idzie ;) A oto znowu parę foteczek: Co to? bleee zmęczyłam się.. czas poleżeć No i jeszcze piękne spojrzenie w kierunku Pańci "Czy masz dla mnie coś do żarcia" :D Muszę znowu kogoś zatrudnić w robieniu jej zdjęć.. jednak w akcji jest o wiele lepsza - wyrywa trawkę, kopie wszędzie dołki, skacze jak sarenka.. typowy szczenior :) Quote
BlackSheWolf Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Witam :) Fajnie, że założyłas galerię Misi :) Pogłaszcz ją tam ode mnie :D i czekamy na fotki :) no i korzystając z okazji życzę Wesołych Świąt :) Pozdrawiamy Agata&Kleks Quote
Emila Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Witaj jaka ona sliczna:loveu: czekamy na wiecej zdjec:lol: Quote
Cichociemna Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Witam po przewie świątecznej! :) Niestety imageshack szwankuje i nie mogę uploadować nowych zdjęć.. :( w ogóle trzeba by porobić coś nowego, bo Misia rośnie jak na drożdżach :loveu: Pozdrawiam i dziękuję za miłe komentarze apropo mojego pysiaczka :) Quote
Lolan Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Jaka fajna ćtapka xD nie no może już nie taka ćtapka, ale fajny szczenianio:lol: Pozdrawiamy:evil_lol: Quote
Carolcia Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 A ja tu przyszlam z nadzieja na nowe zdjecia :-( -no nic,poczekam jeszcze troche:razz: Quote
Lolan Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 No właśnie my się tutaj więcej zdjęć domagamy:lol: A póki co to Carolcia ide do twojej fotogalerii:diabloti: Quote
Jotbe Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Galeria pieska od "niemowlęctwa" zapowiada się ciekawie.:smile: Będę śledzić na bieżąco rozwój Misi.:loveu: Quote
niunia32 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [quote name='Lolan']No właśnie my się tutaj więcej zdjęć domagamy:lol: czekamy z niecierpliwością! :) [SIZE="3"]gorąco pozdrawiamy Tajfuś & niunia Quote
Cichociemna Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Och mojemu pysiakowi najchętniej ciągle robiłabym zdjęcia, ale cierpię na brak cyfrówki ;) a imageshack coś mnie nie lubi, i nie chce ładować tych zdjęć, które jeszcze mam.. A mam takie pytanko - a raczej spostrzeżenie - Misia ma czasem klapnięte uszka ( jak widać na zdjęciach ) a czasem, jak np. teraz - STOJĄCE :-o W ogóle ma bardzo mocno rozwinięte mięśnie przy uszkach. Nie wiem, od czego to zależy, ale jest śmieszne ;) Znacie może jeszcze jakiś inny dobry portal do hostingu zdjęć? No jedno z komórki się załadowało: Misia siedzi w dziurce wykopanej przez różne psiaki :) oczywiście ona ją też "poszerzyła" do swoich rozmiarów :razz: i bardzo dziękujemy za zainteresowanie galerią!:loveu::loveu: Quote
Carolcia Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Mizianko dla Misi:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Dobrym hostingiem na zdjecia (leprzym od IMG) jest fotosik.Jak sie zarejestrujesz to mozesz dodawac nawet kilka zdjec na raz ;) Quote
Cichociemna Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Dziękuję Carolinko :) spróbuję powrzucać jeszcze trochę starych fotek spacerowych :cool3: Na dzisiaj udało mi się zrobić dwie fotki pysiakowe maminą komórką. Tutaj widać, że Misia rośnie i jest już wielgachna :razz: I stoją jej uchole! :loveu: Tutaj siedzi ładnie wpatrzona w rączkę na komendę "Siad" A tu prezentuje swój ogrom w całej Misiowej okazałości :loveu: Urosło moje psisko, urosło.. tylko strasznie łapczywie je i często zwraca zaraz po jedzeniu :mad: I nie da sobie powiedzieć, że teraz nie czas na latanie i zabawę.. ech ten pysiak :) Pozdrawiamy gorąco dziękujemy za odwiedzinki i przesyłamy buziaczki i lizaczki :buzi: Quote
Cichociemna Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Ooo fotosik mnie nie zawiódł! Więc jeszcze trzy fotki ze starego spacerku :): O! Dołek! ..Trzeba dalej kopać.. A może coś tam jest? A potem jestem taka brudna: A tak w ogóle to witamy wszystkich nowych, dopiero zagłębiających się w cudną urodę mojego kundelka :razz: Buziaki :) Quote
Cichociemna Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 Nowe zdjątka, nikt nie zagląda? :mad: :P Quote
Jotbe Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Jak to nikt? :cool3: .........patrzę i podziwiam:smile:, jest piękna i rośnie jak na drożdżach:loveu: Niedługo wpadniemy do Misi z Bastusiem :evil_lol:. Quote
Paulina_mickey Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Cichociemna napisał(a):Nowe zdjątka, nikt nie zagląda? :mad: :P ja zaglądam bo psinka śliczna i aż miło na nią popatrzeć:loveu: Quote
Recommended Posts