Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

.. cała reszta to nauka, spanie, siedzenie na dogo i inne czynności fizjologiczne :eviltong:
Bo wszystko co przyjemne kryje się pod Misią! A jak do mnie trafiła?
Pierwszym moim psiakiem była Muszka, która w tym roku 8 lutego, po przeżyciu prawie 16 lat odeszła za TM. Kochałam ją z całego swojego serca, ale połowicznie byłam przygotowana na jej śmierć - udało mi się z nią pożegnać..
Nie miałam psa równo miesiąc. Miesiąc intensywnych poszukiwań, przekonywań rodziców, w końcu tylko taty, miesiąc okropny i bardzo .. pusty.
8 marca wracając z dnia kobiet dostałam smsa od kolegi z zapytaniem, czy przypadkiem nie chciałabym "owczarkowatego pieska do odebrania już, w wieku jakichś 3 miesięcy" Oczywiście odpisałam, że tak! Nie znałam jednak płci psa, a bardzo, bardzo zależało mi na SUNI ( jakieś zamiłowanie ;) )
Całą noc śniło mi się, że to jest suczka i trafia szczęśliwa do mnie..
I tak, 9 marca po przyjściu ze szkoły czekałam na pewnego pana który spóźnił się pół godziny by w końcu zobaczyć ją..
Mieszkała na podwórku u RZEŹNIKA :evil_lol: razem z mamusią i ostatnią siostrą. Była troszkę przerażona, jednak dała się wziąć na ręce i powoli razem z bratem dotransportowaliśmy jakieś 11 kg na rękach do domu :multi:
Misia od razu zdobyła serca wszystkich i chociaż trzeba było ją oswajać i ze smyczą i ze schodami, obrożą, drzwiami.. udało nam się :)
I tak w dzień po "zdobyciu" mojego szczęścia udało się zrobić Misi parę pierwszych zdjęć:

Tu zmęczona całym dniem pełnym wrażeń nawet nie zauważyła, gdy kolega pstryknął jej zdjęcie :diabloti:

A tutaj stwierdziła, że zaszczyci nas jednym ze swoich krzywych uśmieszków :)

Teraz zaś wygląda tak, ma prawie 50 cm w kłębie, waży zapewne ok 15 kg i jest naszą największą miłością:

Pozdrawiamy razem i jak nam imageshack oraz dogomaniacy pozwolą, będziemy się prezentować dalej .. :oops:

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cichociemna']
Pozdrawiamy razem i jak nam imageshack oraz dogomaniacy pozwolą, będziemy się prezentować dalej .. :oops:Oczywiscie, ze pozwolimy pod jednym warunkiem : zdjecia maja byc mniejsze !

Posted

Ooo mamy pierwszą oglądającą! :loveu::multi:
Cieszymy się bardzo! :D i pokażemy się jeszcze troszkę..

No.. jak muszę, to podam Ci tą łapkę..

... ale czy dostanę za to jakiś smakołyk?

:loveu:
Carolcia tak, ona będzie raczej duża ;) kto ją tylko zauważy, to myśli że to ONek :D ale ona jest innego umaszczenia.. w każdym razie na wszystkich robią wrażenie jej duże łapki.. Ale ja tam się cieszę! Chociaż kochałabym ją bez względu na to, jak by wyglądała.. ona jest moja! :multi:

Szanowna Pani Moderator, obiecujemy, że następne zdjęcia nie będą przekraczały dopuszczalnej wielkości 500x500 pikseli (?:P) ale niestety pierwsze dwa były jeszcze inaczej ładowane.. przepraszamy i już nie będziemy (wstydzą się ;) )

Posted

jak te oczka ladnie prosza:loveu: :loveu:.
[quote name='Cichociemna']w każdym razie na wszystkich robią wrażenie jej duże łapki.. Ale ja tam się cieszę! Chociaż kochałabym ją bez względu na to, jak by wyglądała.. ona jest moja! :multi:
I tak trzymac:p .A to ,ze jest taka duzo to tylko jej atut:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Dzisiaj odwiedziłyśmy Pana weterynarza który stwierdził, że Misia rośnie jak na drożdżach! :cool3: Wsadziliśmy ją na wagę i okazało się, że bydlaczek waży już 18 kg! :razz: Nieźle jej idzie ;)

A oto znowu parę foteczek:

Co to?

bleee zmęczyłam się.. czas poleżeć

No i jeszcze piękne spojrzenie w kierunku Pańci "Czy masz dla mnie coś do żarcia" :D

Muszę znowu kogoś zatrudnić w robieniu jej zdjęć.. jednak w akcji jest o wiele lepsza - wyrywa trawkę, kopie wszędzie dołki, skacze jak sarenka.. typowy szczenior :)

Posted

Witam po przewie świątecznej! :) Niestety imageshack szwankuje i nie mogę uploadować nowych zdjęć.. :( w ogóle trzeba by porobić coś nowego, bo Misia rośnie jak na drożdżach :loveu:
Pozdrawiam i dziękuję za miłe komentarze apropo mojego pysiaczka :)

Posted

Och mojemu pysiakowi najchętniej ciągle robiłabym zdjęcia, ale cierpię na brak cyfrówki ;) a imageshack coś mnie nie lubi, i nie chce ładować tych zdjęć, które jeszcze mam..
A mam takie pytanko - a raczej spostrzeżenie - Misia ma czasem klapnięte uszka ( jak widać na zdjęciach ) a czasem, jak np. teraz - STOJĄCE :-o W ogóle ma bardzo mocno rozwinięte mięśnie przy uszkach. Nie wiem, od czego to zależy, ale jest śmieszne ;)
Znacie może jeszcze jakiś inny dobry portal do hostingu zdjęć?
No jedno z komórki się załadowało:

Misia siedzi w dziurce wykopanej przez różne psiaki :) oczywiście ona ją też "poszerzyła" do swoich rozmiarów :razz:

i bardzo dziękujemy za zainteresowanie galerią!:loveu::loveu:

Posted

Mizianko dla Misi:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Dobrym hostingiem na zdjecia (leprzym od IMG) jest fotosik.Jak sie zarejestrujesz to mozesz dodawac nawet kilka zdjec na raz ;)

Posted

Dziękuję Carolinko :) spróbuję powrzucać jeszcze trochę starych fotek spacerowych :cool3: Na dzisiaj udało mi się zrobić dwie fotki pysiakowe maminą komórką. Tutaj widać, że Misia rośnie i jest już wielgachna :razz: I stoją jej uchole! :loveu:

Tutaj siedzi ładnie wpatrzona w rączkę na komendę "Siad"

A tu prezentuje swój ogrom w całej Misiowej okazałości :loveu:

Urosło moje psisko, urosło.. tylko strasznie łapczywie je i często zwraca zaraz po jedzeniu :mad: I nie da sobie powiedzieć, że teraz nie czas na latanie i zabawę.. ech ten pysiak :)

Pozdrawiamy gorąco dziękujemy za odwiedzinki i przesyłamy buziaczki i lizaczki :buzi:

Posted

Ooo fotosik mnie nie zawiódł! Więc jeszcze trzy fotki ze starego spacerku :):

O! Dołek!

..Trzeba dalej kopać..

A może coś tam jest?

A potem jestem taka brudna:

A tak w ogóle to witamy wszystkich nowych, dopiero zagłębiających się w cudną urodę mojego kundelka :razz:
Buziaki :)

Posted

Jak to nikt? :cool3:

.........patrzę i podziwiam:smile:, jest piękna i rośnie

jak na drożdżach:loveu:

Niedługo wpadniemy do Misi z Bastusiem :evil_lol:.