__Lara Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Jestem u Dżekusia. Masakra, bidoczek z niego straszny :( dobrze, że pomoc przyszła w porę dla tego boroczka. Quote
diana79 Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 krew dziś nie była pobierana tylko badania ogólne, ale on jest stale pod opieką weta więc w razie czego badania się mu zrobi :) mam wpłaty dla Dżekusia 250zł z wątku Węgielka [*] 50zł ALKAM 30zł Karolina S. fb bardzo dziekuję :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 A jaki będzie koszt hoteliku za dzień? Quote
diana79 Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']A jaki będzie koszt hoteliku za dzień?[/QUOTE] jeszcze nie wiem dokładnie, na razie jest kilka dni w fundacji na obserwacji potem do dt, na pewno nie więcej niż 250zł z wyżywieniem ale może uda się coś jeszcze utargować ;) Quote
AlkaM Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Bardzoooooooooooo się cieszę:multi:To Dzięki tobie Węgielku, aniołku:candle: Quote
Lili8522 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Jaki Bidulek chudziutki......... dobrze że jest już w dobrych rękach :multi: Gratuluje tak szybkiej akcji dziewczyny :loveu: Quote
stzw Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Niestety, Dżekuś będzie musiał chyba u mnie zostać w hotelu do czasu znalezienia domu. Ma negatywny stosunek do kotów - już dzisiaj startował ze szczekaniem i zębami a to pierwsze godziny. Dom, do którego miał trafić jest zakocony i podstawowym kryterium zabierania psów jest zgodne życie z futrzakami. No, chyba że się Dżekuś przyzwyczai i nabierze ogłady. Quote
paula_t Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Co za wspaniała wiadomość! Dżekuś, już nic złego cię nie czeka, Ciotki walczą o ciebie jak lwice!:loveu: Quote
asiuniab Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='stzw'] No, chyba że się Dżekuś przyzwyczai i nabierze ogłady.[/QUOTE] no najlepiej byłoby żeby był dżentelmenem.... w stosunku do kotów:) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Może to wynika ze stresującej sytuacji? Nowe otoczenie, schron, wet, złe samopoczucie związane z odwodnieniem i niedożywieniem... Trzymam kciuki za te kociaki, być może Dżekuś się uspokoi i będzie lepiej... Albo niech mu któryś da po nosie i nauczy, że miauczące trzeba szanować ;) Quote
diana79 Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Dżekuś bądź grzeczny i zostaw koty w spokoju :) Quote
stzw Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Koty uznały, że to idiota jakiś i przeniosły się na piętro. Psy na razie nie reagują na jego warczenie "o wszystko" ale nie sądze, żeby którykolwiek ustąpił mu swojej pozycji w stadzie. Może Dżeki ma jakieś mrzonki przedkastracyjne o pozycji samca alfa ? :-))) Quote
diana79 Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 mądre koty :) Dżekuś mam nadzieję się uspokoi, jest może jeszcze przerażony i zestresowany wszystkim ? czy to raczej chęć dominacji z jego strony? Quote
diana79 Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 rozliczenie wpłat i wydatków będę na bieżąco wpisywać na pierwszej stronie obecnie jest wpłaty: mam wpłaty dla Dżekusia 250zł z wątku Węgielka [*] 50zł ALKAM 30zł Karolina S. fb wydatki: 20zł za paliwo do DT Quote
inka33 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='diana79']oj uwierz mi że w rzeczywistości widać o wiele więcej ...[/QUOTE] Czego zdjęcia nie pokazują, to oczami wyobraźni można zobaczyć... :bigcry: Dżekuś, łapy precz od kotów! :mad: Może rzeczywiście po ciachnięciu jajek się trochę uspokoi...? :hmmmm: ...ale teoria dominacji to chyba już obalona została jakiś czas temu przez behawiorystów...? :p Quote
paula_t Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Może to całe "warczenie na wszystko" i niechęć do kotów wynika z nowej, stresującej sytuacji i za parę dni, kiedy Dżeki już się uspokoi to minie.... Quote
__Lara Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='paula_t']Może to całe "warczenie na wszystko" i niechęć do kotów wynika z nowej, stresującej sytuacji i za parę dni, kiedy Dżeki już się uspokoi to minie....[/QUOTE] Oby, oby, tak by było najlepiej :) Quote
AlkaM Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Dżekuś pora spać.Śpij słodko i kotom też daj:lol: Quote
wojtuś Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Jak dobrze, że Dżekuś już zabrany, biedula ale dojdzie do siebie :) Cioteczki dla Was :Rose: Quote
diana79 Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 [h=5]kopiuję z fb info od Danusi: Poniżej wklejam informację od Pani Izy - opiekunki u której są teraz pieski : ) mamy tam też informację na temat wyników krwi Uszatka Witam, wyniki nie są złe. Lekko podwyższone wskaźniki wątrobowe, co jest charakterystyczne dla zagłodzonego psa. Dostanie preparat wspomagający funkcje wątroby. Dzisiaj szalał z Cześkiem w śniegu. Kupy normalne, brak wymiotów. Od wczoraj zjadł 2 miski karmy. Fajnie dogaduje się z resztą psów. Kupy zrobił w kojcu - poza kojcem tylko sikał. Dżeki już się uspokoił chociaż opakowania po śmietanie bronił ile sił. Zjada jedzenie pod warunkiem, że jest polane sosem albo miska znajduje się w kojcu. Dzisiaj dosyć sporo wyżarł Uszatkowi a potem Uszatka obszczekał. W nocy dał popis darcia mordy, nadgryzł też trochę barierki na schodach. Ale niewykąpanym psom nie wolno wchodzić do sypialni... pozdrawiam[/h] Quote
diana79 Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 już znam koszt DT z wyżywieniem 200zł/mc :) mam nadzieję że Dżekuś jak dojdzie do siebie to szybko domek znajdzie :) Quote
asiuniab Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='diana79']już znam koszt DT z wyżywieniem 200zł/mc :) mam nadzieję że Dżekuś jak dojdzie do siebie to szybko domek znajdzie :)[/QUOTE] też mam taką nadzieję, a cena jest bardzo przystępna:) Quote
paula_t Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Cena super, niewygórowana :) Dzięki Diana, że przekleiłaś informację z fb, bo ja kompletnie ze względu na brak konta nie kontroluję tego, co tam się dzieje:shake: Quote
Recommended Posts