Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='diana79']wizyta PA wypadła bardzo dobrze, zostawiliśmy Dżekusia w przyszłym domku i jak wszystko będzie dobrze do tygodnia to tam zostanie :)
musi dogadać się z kotem, musi zostawać sam w domu na kilka godz. jak Państwo są w pracy i nie szczekać :)
trzymajcie kciuki aby wszystko było dobrze :)[/QUOTE]

Ale chyba tylko nie za dużo szczekać? ;)

Posted

[quote name='__Lara']Ale chyba tylko nie za dużo szczekać? ;)[/QUOTE]

oczywiście nie za dużo szczekać ;)

mam wieści, Dżeki zrobił kupię i nasikał ale to nic, problem jest trochę bo Dżeki goni kota, kot się go boi i nie wychodzi za łóżko a nawet nie chce się załatwić :(
i Dżeki zniszczył drzwi...
Pani jednak się nie poddaje i daje mu czas na oswojenie się z nowym domem i przede wszystkim z kotem
bądźmy dobrej myśli i trzymajmy nadal kciuki!

a zapomniałam dopisać do wydatków koszt transportu do ds 30zł
koszt za dt będzie później jak Dżek zostanie wyadoptowany na dobre :)

Posted

Niespodzianki niestety się zdarzają- Dżekuś musi się przyzwyczaić do trybu dnia, do spacerów o określonej porze i wszystko się unormuje :)
Najważniejsze, że nie reaguje na kota agresją, bo mój pomimo tego, że mniej więcej wielkości Dżekiego to każdego kota, który stanął na jego drodze chciał po prostu....zjeść, trzeba im dać czas, żeby do siebie dotarli.
Mam nadzieję, że Pani się tak łatwo nie podda i wykaże się cierpliwością.

Posted

[quote name='diana79']Dżeki goni kota, kot się go boi i nie wychodzi za łóżko a nawet nie chce się załatwić :(
i Dżeki zniszczył drzwi...
[/QUOTE]

Czasami w obecności psów kuwety stają się "samooczyszczające".... :lol:

Posted

Mam nadzieję, że ta Pani wytrzyma. Mój pies adoptowany ze schroniska/ w typie owczarka/ przez dwa tygodnie zjadł dwa kontakty, słuchawkę od wideofonu, 4 domowe wycieraczki i 2 strucle z serem. Ponadto 3 razy zrobił kupę na jasny dywan. Wył i szczekał jak nas nie było w domu. Po 2 tygodniach wszystko się uspokoiło i od roku mamy najcudowniejszego psa na świecie. Więc trzymam kciuki aby nowa opiekunka pieska nie poddała się i przeczekała ten trudny czas dla niej a przede wszystkim dla Dżekusia.

Posted

ja tez mam nadzieję że to tylko trudności na początku i że Dżekuś dogada się z kotem i będzie grzecznym psiakiem :)

ciekawa jestem jak się sprawuje ale też nie idzie tak codziennie wydzwaniać ;)

Posted

Nie wiem, może się mylę, ale jeżeli komuś nie pasuje Dżeki to powinien pomyśleć o rybkach w akwarium.
Nie można wymagać od psa, że w pierwszym dniu pozna wszystkie zasady panujące w domu i będzie zachowywał się zgodnie z oczekiwaniami. Bez przesady. Nawet własne dziecko potrafi nawywijać a to przecież całkiem nowy pies.

Posted

największy problem jest chyba w kocie który jest na ogół bojaźliwy, Dżek pewnie to wyczuwa i dlatego go goni, może jakby kto go olewał to Dżek dałby spokój,
Pani na razie daje mu czas bo wie że to dla niego nowa trudna sytuacja i liczy że jakoś się dogadają, a jak nie to jest jeszcze jeden domek zainteresowany Dżekiem który w razie czego na niego czeka i dom jest bez kota ;)

Posted

[quote name='diana79']największy problem jest chyba w kocie który jest na ogół bojaźliwy, Dżek pewnie to wyczuwa i dlatego go goni, może jakby kto go olewał to Dżek dałby spokój,
Pani na razie daje mu czas bo wie że to dla niego nowa trudna sytuacja i liczy że jakoś się dogadają, a jak nie to jest jeszcze jeden domek zainteresowany Dżekiem który w razie czego na niego czeka i dom jest bez kota ;)[/QUOTE]

Domu bez kota trzeba pilnować i wysłać tam innego kawalera albo pannicę, a Dżekuś niech będzie grzeczny i grzeje doopkę w nowym domku;)