inka33 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='diana79']właśnie dostałam szybkie info: Uszatek nadal bardzo grzeczny, spokojny, bezproblemowy :) brawo Uszatku![/QUOTE] Ucholiński...! :klacz: Quote
diana79 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 [quote name='stzw']Słuchajcie, a nie powinien taki transporter być co najmniej wewnątrz wysokości psa?[/QUOTE] tak musi stać swobodnie dlatego Beata musi go wymierzyć bo mnie tylko tak na oko się wydaje że może być dobry bo go oglądałam na wystawie psów i wydawało mi się że spokojnie się zmieści na stojąco ale to się oczywiście sprawdzi, te większe są droższe o ok 300zl ... Quote
Martika&Aischa Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='diana79']właśnie dostałam szybkie info: Uszatek nadal bardzo grzeczny, spokojny, bezproblemowy :) brawo Uszatku![/QUOTE] Brawo chłopaku :klacz::klacz::klacz::klacz: Quote
diana79 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 jestem pod wrażeniem że Uszatek tak dobrze sobie radzi w domu i nie ma problemów bo tego się obawiałyśmy trochę, w końcu nigdy chyba w życiu w domu nie mieszkał tylko całe życie na dworze ale z drugiej strony to nie powinna się za bardzo dziwić bo sama niedawno wzięłam na DT z tego schronu suczkę 2 letnią która całe życie od szczeniaka była w schronie, w budzie, bez spacerów bez socjalizacji w najmłodszych latach z człowiekiem, a w domu bezproblemowa, ani razu mi się nie załatwiła, nie niszczy, nie szczeka, zostaje na wiele godzin sama, pcha się do łóżka jakby nigdy w budzie nie mieszkała normalnie psy są CUDOWNE mają to we krwi chyba :) Quote
Nadziejka Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Monisiu o tak:iloveyou:dobrze napisalas , scikamy i Twoje skarbenki:loveu::iloveyou: Quote
stzw Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='diana79']tak musi stać swobodnie dlatego Beata musi go wymierzyć bo mnie tylko tak na oko się wydaje że może być dobry bo go oglądałam na wystawie psów i wydawało mi się że spokojnie się zmieści na stojąco ale to się oczywiście sprawdzi, te większe są droższe o ok 300zl ...[/QUOTE] Znaczy, jakby zmierzyć z uszami to wyjdzie z 600 zł drożej. Quote
diana79 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 [quote name='stzw']Znaczy, jakby zmierzyć z uszami to wyjdzie z 600 zł drożej. hahahahahaha cytuje z fb [h=5]Danusia Lukosz [/h][h=5]Uszatek jest niesamowity!!! Pani jest nim zachwycona - jest spokojny, łagodny, nie ucieka - dziś urwała się smycz i pobiegł do lasku i... za chwilkę wrócił do swojej Pani : ) Jest tak łagodny, że je delikatnie z rączki dziecka, śpi z drugim pieskiem którego polubił, zachowuje się cicho - nie szczeka!!! nie wylizuje szwów po kastracji, w ogóle go nie interesują Nikt się tego nie spodziewał a to właśnie piesek domowy - nie do budy!!! Niestety żeby nie było tak kolorowo to mieszkanie Pani Uszatka zostało okradzione podczas jej nieobecności i dzisiaj cały dzień załatwiała z policją : ( ale za parę dni piesek zamieszka z nią w jej mieszkanku[/h] Quote
paula_t Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='stzw']Znaczy, jakby zmierzyć z uszami to wyjdzie z 600 zł drożej.[/QUOTE] Ciotka:mad: ;) Psiaki są naprawdę niesamowite, nie spodziewałam się, że Uszatek będzie taki grzeczny, taki spokojny, że będzie pokazywał kiedy potrzebuje wyjść za potrzebą, nic nie będzie niszczył:loveu: Diana, nie rozumiem ostatniego zdania. To gdzie Uchol teraz jest, jak nie w mieszkaniu Pani? Quote
diana79 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 [quote name='paula_t']Ciotka:mad: ;) Psiaki są naprawdę niesamowite, nie spodziewałam się, że Uszatek będzie taki grzeczny, taki spokojny, że będzie pokazywał kiedy potrzebuje wyjść za potrzebą, nic nie będzie niszczył:loveu: Diana, nie rozumiem ostatniego zdania. To gdzie Uchol teraz jest, jak nie w mieszkaniu Pani?[/QUOTE] jż tłumaczę pani Beata ma swoje mieszkanie ale na razie zatrzymała się u brata bo jej mieszkanie trzeba trochę odświeżyć, załączyć prąd i kupić węgiel bo tam są piece a nie była w Polsce od 3 lat, jak dziś tam zaszła to okazało się że zostało zdewastowane i okradzione :( teraz musi wszystko ogarnąć i potem razem zamieszkają u niej a obecnie są u brata :) Quote
AlfaLS Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 A ja się nie dziwię, że Uszatek jest taki mądry. Sama mam w domu sunię, która całe swoje życie /12-lat/ spedziła w boksie schroniska z łatką nieadopcyjnej bo tak się wszystkiego bała. Nie wychodziła na spacery bo w tym schronie nie ma spacerów. A pięknie się odnalazła w mieszkaniu, nauczyła chodzić na smyczy, żyje z kotami, mieszka w centrum miasta, w dodatku na 4tym piętrze /dbamy o linię, a co :evil_lol:/, jeździ super samochodem. Pies ideał! A przez 12 lat nikt jej nie chciał...:shake: A jak ten guzek to nie jest coś takiego strasznego to może usunąć w znieczuleniu miejscowym? Moja Tara miała tak usuwanego ogromnego kaszaka, który nie chciał się w żadem sposób zmniejszyć... A że miałą wtedy już 16 lat to weci i ja obawialiśmy się normalnej narkozy. Dostała miejscowe znieczulenie, ja byłam obok, głaskałam i po paskudnym kilkcentymetrowym kaszaku nie ma śladu... Quote
inka33 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='stzw']Znaczy, jakby zmierzyć z uszami to wyjdzie z 600 zł drożej.[/QUOTE] Uchole na czas przelotu się przyklei do łepetyny! :eviltong: Albo będą wystawać... :p Ciekawe, czy na Majorce się zmieszczą? :hmmmm: Quote
diana79 Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 [quote name='AlfaLS']A ja się nie dziwię, że Uszatek jest taki mądry. Sama mam w domu sunię, która całe swoje życie /12-lat/ spedziła w boksie schroniska z łatką nieadopcyjnej bo tak się wszystkiego bała. Nie wychodziła na spacery bo w tym schronie nie ma spacerów. A pięknie się odnalazła w mieszkaniu, nauczyła chodzić na smyczy, żyje z kotami, mieszka w centrum miasta, w dodatku na 4tym piętrze /dbamy o linię, a co :evil_lol:/, jeździ super samochodem. Pies ideał! A przez 12 lat nikt jej nie chciał...:shake: A jak ten guzek to nie jest coś takiego strasznego to może usunąć w znieczuleniu miejscowym? Moja Tara miała tak usuwanego ogromnego kaszaka, który nie chciał się w żadem sposób zmniejszyć... A że miałą wtedy już 16 lat to weci i ja obawialiśmy się normalnej narkozy. Dostała miejscowe znieczulenie, ja byłam obok, głaskałam i po paskudnym kilkcentymetrowym kaszaku nie ma śladu...[/QUOTE] ja też kilka znam takich przypadków ale i tak zawsze jestem pod wrażeniem jak psy się doskonale odnajdują w nowych lepszych warunkach, a chodzą mity że pies ze schronu niczego nie nauczony, będzie się załatwiał w domu, niszczył i wył jak zostanie sam... a to wcale nie jest prawdą... jeżeli chodzi o zabieg to rzeczywiście wet proponuje gupiego jasia i znieczulenie miejscowe, ranka będzie niewielka i powinno się szybko zagoić ;) [quote name='inka33']Uchole na czas przelotu się przyklei do łepetyny! :eviltong: Albo będą wystawać... :p Ciekawe, czy na Majorce się zmieszczą? :hmmmm:[/QUOTE] zmieszczą się na pewno ;) choć pewnie będa wzbudzać sensacje ;) 05.04. przelałam 290zl za DT Uszatka wraz z lekami (to jest kwota pomniejszona o 30zl którą przelałam w zeszłym miesiącu) i 40zl za transport z DT na zabieg i do pani Betay Quote
paula_t Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Dzięki Diana za wytłumaczenie, już teraz wszystko rozumiem :) Quote
inka33 Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 [quote name='diana79']jeżeli chodzi o zabieg to rzeczywiście wet proponuje gupiego jasia i znieczulenie miejscowe, ranka będzie niewielka i powinno się szybko zagoić ;) :) No, to pół biedy, bo już chciałam tego weta... :mad: [quote name='diana79']zmieszczą się na pewno ;) choć pewnie będa wzbudzać sensacje ;) Bym jednak nie była taka pewna... :grins: W końcu... długość około 100 km i powierzchnia 3600 km² to nie tak znowu dużo... :eviltong: http://pl.wikipedia.org/wiki/Majorka Quote
Martika&Aischa Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Bardzo się cieszę że guzek zostanie usunięty i w końcu nasz Uszatek się go pozbędzie :) super :):):) Quote
diana79 Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 [FONT=lucida grande]Nikt wcześniej nie odkrył, że Uszatek potrafi dawać łapkę : ) i to w dodatku prawą i lewą !!![/FONT] Quote
Panna Marple Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='diana79'][FONT=lucida grande]Nikt wcześniej nie odkrył, że Uszatek potrafi dawać łapkę : ) i to w dodatku prawą i lewą !!![/FONT] Bo Uszatek kulturalny jest! I przecież światowiec z niego będzie, na Majorce będzie grzał swe uszyska:lol: Quote
Martika&Aischa Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='diana79'][FONT=lucida grande]Nikt wcześniej nie odkrył, że Uszatek potrafi dawać łapkę : ) i to w dodatku prawą i lewą !!![/FONT] Mądry pychol :loveu: Quote
Romina_74 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 śledzę wątek od dawna. a powiedzcie dziewczyny, ta Pani nowa Uszatka, to jest którejś znajoma? sprawdziłyście dobrze Panią? bo tak na Majorkę to kompletnie poza kontrolą ... Quote
diana79 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='Romina_74']śledzę wątek od dawna. a powiedzcie dziewczyny, ta Pani nowa Uszatka, to jest którejś znajoma? sprawdziłyście dobrze Panią? bo tak na Majorkę to kompletnie poza kontrolą ...[/QUOTE] pani oczywiście została sprawdzona, przepytana o wszystko, to jest osoba która pochodzi ze Świętochłowic czyli z mojego i Danusi miasta, od 5 lat jest w Hiszpanii na stałe, teraz przyjechała na miesiąc do Polski, jest wspaniałą, ciepłą osobą, wrażliwą na krzywdę zwierząt, pani codziennie dzwoni i zdaje relacje jak Uszatek, za niedługo spotykamy się na kawie, tylko pani musi ogarnąć mieszkanie które zostało zniszczone i obrabowane podczas jej pobytu w Hiszpanii, obecnie mieszkają u jej brata gdzie są i dzieci i inny pies i Uszatek się doskonale sprawuje, wszystko jest na dobrej drodze aby Uszatek mógł pojechać do Hiszpanii bo doskonale radzi sobie w mieszkaniu a na Majorce będzie mieszkał w domu :) pani jest na fb i na pewno będą relacje i fotki na bieżąco :) Quote
Romina_74 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 to świetnie :) oby wszystko układało się jak najlepiej - życzę Uszatkowi i jego Pani, żeby dali sobie wzajemnie wiele szczęścia w życiu :) Quote
__Lara Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Uszatku, jak Ty sobie świetnie radzisz w ds :D Quote
Monika89 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Fajnie, że do kolejnego psiaka uśmiechnęło się szczęście. Quote
diana79 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 niestety nigdy nie może być tylko dobrze... dziś zadzwonił pan do Danusi twierdząc że Uszatek to jego pies i chce go odzyskać.... zaginał m u4 lata temu, wszędzie go szukał ale nie znalazł dziś chce jechać go zobaczyć... pan przesłal fotkę mmsem ale wg nas to nie Uszatek ale na 100% nie wiemy... Quote
Recommended Posts