Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też ogromnie się boję o pieska. Chyba tak samo, jak cieszę z Jego szczęścia...
Oby przespał ten czas, nie był świadom tego co się dzieje...
Chyba wolałabym podróżować w luku, razem z psem, żeby móc go utulić, uspokoić w razie czego...

Posted

[quote name='diana79']tak na Majrokę :) Panu Uszatka jest Polką, wyjechała ze Świętochłowic do pracy do Hiszpanii 5 lat temu i została tam już na stałe,
jesteśmy z nią w kontakcie od kilku miesięcy w sumie od początku jak założyłam wątek na fb,
ja jestem o Uszatka spokojna na 100%

a na te wątki to aż się boję zagladać :([/QUOTE]

O rany, to przegapiłam niezłą hecę.
Uszaty, bądź dzielny w samolocie. Trzymam kciuki.

Posted

[quote name='diana79']Uszatek jeszcze niedawno ważył ok 18kg a teraz waży 24kg.............
paszport będzie miał w przyszłym tygodniu robiony[/QUOTE]
Ojoj, tylko, żeby nie przesadził z tą wagą w drugą stronę... :nerwy:

Posted

Po kastracji to całkiem możliwe. Normalnie zjadał ok. 1 kg suchej karmy dziennie... ale wybiegał i wyszczekał te kalorie.
Teraz apetyt pozostanie a ruchu mniej...

Posted

[quote name='inka33']Ojoj, tylko, żeby nie przesadził z tą wagą w drugą stronę... :nerwy:[/QUOTE]

na razie nie ma nadwagi ale juz mu żadne kości nie wystają :)

Posted

[quote name='stzw']Po kastracji to całkiem możliwe. Normalnie zjadał ok. 1 kg suchej karmy dziennie... ale wybiegał i wyszczekał te kalorie.
Teraz apetyt pozostanie a ruchu mniej...[/QUOTE]

to chyba niemożliwe że tydzień po kastracji przytył 6 kg, ja myślałam że on po schronie ważył 18kg
w dt domowym jest niecałe 2 tygodnie ale jeść to on uwielbia :)

Posted

No nie, że od razu po kastracji :-) Ale za rok o tej porze jeżeli będzie dostawał tyle co do tej pory to będzie gruby. Nowa Pani musi go niestety kontrolować. Niech się trzyma tych 25 kg i koniec. Ani grama więcej.
On jest w typie ONka i może mieć na starość problemy ze stawami. Wtedy każdy kg nadwagi będzie problemem.

Posted

[quote name='yolanovi']Uszatku uszasty zaglądam i kciukasy ciągle trzymam za Ciebie :)[/QUOTE]
Może teraz to już zacznijmy trzymać uszy...? ;)