Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przelałam 250zł - 25 zł puzzle i 225 zł z Mikusiowj Skarpety. Jest już z pewnością oki ale lepiej mieć z górką.
Jak podliczycie bazarek , to proszę o zwrot dla Mikusia:)

Posted

[quote name='ewu']Przelałam 250zł - 25 zł puzzle i 225 zł z Mikusiowj Skarpety. Jest już z pewnością oki ale lepiej mieć z górką.
Jak podliczycie bazarek , to proszę o zwrot dla Mikusia:)[/QUOTE]

dziękujemy!!! :loveu:
tak, oczywiscie :)

Posted

jej, przecudowna sunia! Zakochałam się w niej :)
gdybym tylko mogła, sama bym ją wzięła... niestety w tym momencie nie mam takiej opcji.
Taka perełka niechciana, nie mogę uwierzyć :(
na razie nie mogę pomóc finansowo, ale będę zaglądać do dziewczynki i pamiętać o niej.

Posted

No dlaczego nikt mnie nie zawołał na ten wątek to ja nie rozumiem :mad:.

To ja zadeklarowałam tymczas dla ciapatej i gdyby dzisiaj Magda nie zadzwoniła to bym nawet nie wiedziała, że przyjedzie. Już bym innego psiaka wzieła :razz:.

Posted

Aktualne :-) Czekam. Szkoda, że nie wiedziałam o zbiórce, bo byśmy się włączyli i może szybciej udałoby nam się nazbierać , albo znaleźć kogoś kto jedzie.

Moja młodsza córka ma na imię Mela :-) I ma ADHD :-D

Z tego, co czytam, a nie wiedziałam, czeka nas z panną troszkę pracy. Dlatego proszę Was żebyście zostali na wątku i pomogli nam w przystosowaniu jej do życia w ludzkim stadzie. Na pewno priorytetem będzie sterylka.
Moja w tym głowa, żeby zmęczyć ją na tyle, żeby nie szukała sobie zajęcia. Moje stado też się nią zajmie.
Najgorszy będzie początek, bo 7-10.02. mnie nie ma, ale moje córki dadzą radę, mają doświadczenie :-).
Mam nadzieję, że dziewczyna nie ma problemu z psami i kotami, bo to by nam mocno utrudniło resocjalizację.

Po 10 lutym zmontuję jakiś bazarek na dalsze potrzeby Meli.

Toyota nie masz nowych fotek?

Posted (edited)

Niestety nie mamy darmowego transportu do Poznania. Pani nie jedzie na szkolenie, bo popsuło się auto. Następne zajęcia i darmowy transport za 2 tygodnie. Ponieważ nie możemy już tego przedłużać, potrzebna będzie cała kwota, czyli 400 zł. Mela ma połowę, a reszta pożyczona.

Fotek nie mam, bo schronisko zabroniło fotografować psy w boksach. Jedynie mogę prosić o wyprowadzenie psa przez pracownika i zrobić takie same jak już ma. To nie ma sensu odrywać człowieka od pracy, żeby pies przez minutę szarpał się na smyczy przed boksem.

Psy nie wychodzą na spacery i nie pozwalają na wolontariat.

Mela siedzi tu od ponad roku. Jak pojedzie do Ciebie, to tak jakby narodziła się na nowo.

Z psami nie powinno być problemu, z kotami nie mam jak sprawdzić.

Edited by toyota
Posted

Od ponad roku? Podobno ona ma rok?
Same niewiadome.

Wyciągnijmy ją i zacznijmy o nią walczyć, bo szkoda suki.
Dług spłacimy na 100 %. Jak będzie u mnie, zrobimy zdjęcia , filmiki, bazarek...

To jest adopcyjny pies, tylko musimy się postarać.
Nie czekajmy dłużej, przywieźmy ją do nas.

Posted

[quote name='Porta Nigra']Aktualne :-) Czekam. Szkoda, że nie wiedziałam o zbiórce, bo byśmy się włączyli i może szybciej udałoby nam się nazbierać , albo znaleźć kogoś kto jedzie.

Moja młodsza córka ma na imię Mela :-) I ma ADHD :-D

Z tego, co czytam, a nie wiedziałam, czeka nas z panną troszkę pracy. Dlatego proszę Was żebyście zostali na wątku i pomogli nam w przystosowaniu jej do życia w ludzkim stadzie. Na pewno priorytetem będzie sterylka.
Moja w tym głowa, żeby zmęczyć ją na tyle, żeby nie szukała sobie zajęcia. Moje stado też się nią zajmie.
Najgorszy będzie początek, bo 7-10.02. mnie nie ma, ale moje córki dadzą radę, mają doświadczenie :-).
Mam nadzieję, że dziewczyna nie ma problemu z psami i kotami, bo to by nam mocno utrudniło resocjalizację.

Po 10 lutym zmontuję jakiś bazarek na dalsze potrzeby Meli.

Toyota nie masz nowych fotek?

a to mi sie trafilo z tym imieniem! :lol:

Posted (edited)

Wykopałam stare zdjęcia z lata, ślicznej:

Teraz przebywa w jeszcze gorszych warunkach, bo blaszak ma ściany z blachy i z przodu także blacha na 1/ 3 wysokości, wyżej gęsta siatka, także Mela ma ograniczoną widoczność. Powierzchnia blaszaka wydaje się też mniejsza od tego kojca i są tam teraz 3 psy.

Edited by toyota
Posted

Dzięki za foty.
Najgorsze, że ja nie wiedziałam, że tego transportu szukamy, a na początku tego tygodnia miałam kogoś, kto mógł ją odebrać i zabrać do Warszawy. Można było coś kombinować.
W ostateczności mam transport za trzy tygodnie, ratownicy z Gdańska jadą do nas na Manewry, mogliby po drodze ją zgarnąć. Niemniej szkoda jej każdego dnia w tej klatce.

Posted

Mam darmowy transport na piątek 8 lutego. Może to będzie najlepsze rozwiązanie?
Kasa, którą udało się zebrać będzie na sterylkę, szczepienia i co tam będzie trzeba, nie będziemy też musieli zaczynać od długu. Te kilka dni w tym wszystkim już chyba nie robi różnicy. Transport autem, wygodnie z dziewczyną znającą się na psach.

Posted

lepszych wiesci byc nie moglo!!! :multi: :) sterylka pewnie bedzie mogla byc sfinansowana z dogo, a szczepienia tez raczej beda, w schronie robia komplet szczepien, ale to niech juz toyota dokladnie napisze :) jakby co mamy na niunie w tej chwili 200 zl...