joanika Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Nukapei napisał(a):inteligentna pani z domu naprzeciwko uświadomiła mnie dziś wieczorem, kiedy obcinałam psu pazurki, że do sprzątania obciętych pozostałości koniecznie trzeba mieć mini-odkurzacz, podobno tak jest w ustawie o ochronie zwierząt :lol::lol: :lol::lol::lol: to dobre, nie wiedziałam że ktoś takie cuda wyczytał z Ustawy. Mistrzostwo świata w interpretacji przepisów prawnych. A swoją drogą - odbcinałąś pazury psu na dworzu? mam nadzieję że go nie wyczesujesz na dworzu jak to w zwyczaju mają moi sąsiedzi, idą z psem do lasu czy na pole ze szczotką pięknie psa wyczeszą a potem sierść lata po polach, strasznie mnie to irytuje. Quote
Elitesse Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 - ostatnie urodzone szczenie w miocie jest najgorsze :lol: - pierwszy miot suki jest najgorszy tzn nie warto kupowac szczeniat z pierwszego miotu suczki :lol: a co do czesania psow na dworze - tez tego nienawidze, niestety u mnie w parku kilka osob namietnie wyczesuje swoje psy ( ONki, Goldy i labki) :shake: Quote
martitaa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 brazowa1 napisał(a):bardzo duzo nowych ,ciekawych rzeczy dowiedzialam sie od groomerki,ktora na temat psow wie wszystko!Ło matko,ona porad ludziom udziela!Smiac sie,czy płakac -pies na stole groomerskim ziewa z nudow -gdy zrobi kupe na stole lub odwraca głowe w trakcie brutalnego strzyzenia,to robi to złosliwie -stary pies ucieka od wlascicieli,aby w spokoju umrzec (to najlepsze,prawda?) i wlascicielom przykrosci nie robic.Stad zagubienia starych psow. -kot przy strzyzeniu zawsze gryzie tylko właścicieli aaa i jeszcze spoza salonu: -gdy psa poperfumujesz,nie bedzie umial wrocic do domu,bo mu zablokujesz węch Jeeez:lol::lol::lol:naprawde swietne!usmialam sie jak nigdy w zyciu:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:ledwo ŻYJE!!!!niezle:evil_lol: Quote
Koreksonowa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Apropos gojenie się ran: Biologia: "Jak macie odrobaczonego psa i skaleczycie się w palec to możecie mu dac polizać..." A, że pies sobie wczesniej strefy prywatne odkażał.. no cóż:P Quote
joanika Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Elitesse napisał(a):- ostatnie urodzone szczenie w miocie jest najgorsze :lol: - pierwszy miot suki jest najgorszy tzn nie warto kupowac szczeniat z pierwszego miotu suczki :lol: to też słyszałam, ostatnie - najgorsze i najsłabsze, wyrośnie na marnego psa; pierwsze - najlepsze. Ten drugi mit - pewnie dlatego powstał bo nie ma porównania jakie szczeniaki może wydać suka Quote
WŁADCZYNI Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Koreksonowa napisał(a):Apropos gojenie się ran: Biologia: "Jak macie odrobaczonego psa i skaleczycie się w palec to możecie mu dac polizać..." A, że pies sobie wczesniej strefy prywatne odkażał.. no cóż:P to co pies sobie mył wcześniej nie zmienia tego że w ślinie ma lizozym który rozpuszcza otoczkę bakterii przez co giną one. Ja nie mam odrobaczonego psa bo nie odrobaczam prewencyjnie, robię za to badania kału. Od lizania przez psa jeszcze nie umarłam, robali nie mam. Quote
Vectra Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Napisał Elitesse - pierwszy miot suki jest najgorszy tzn nie warto kupowac szczeniat z pierwszego miotu suczki :lol: ale ja głupia byłam :evil_lol: nie dość , że z pierwszego miotu , to pierwszy sie urodził .. Quote
joanika Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Vectra napisał(a):ale ja głupia byłam :evil_lol: nie dość , że z pierwszego miotu , to pierwszy sie urodził .. ale dobrze że nie ostatni się urodził :evil_lol: Quote
jbk Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Koreksonowa napisał(a):Apropos gojenie się ran: Biologia: "Jak macie odrobaczonego psa i skaleczycie się w palec to możecie mu dac polizać..." A, że pies sobie wczesniej strefy prywatne odkażał.. no cóż:P To jest tylko kwestia tego, czy się nie brzydzisz ;) Quote
yoreczka95 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Psy, które wykrywają narkotyki są od nich uzależnione. Quote
Nukapei Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 joanika napisał(a): A swoją drogą - odbcinałąś pazury psu na dworzu? mam nadzieję że go nie wyczesujesz na dworzu jak to w zwyczaju mają moi sąsiedzi, idą z psem do lasu czy na pole ze szczotką pięknie psa wyczeszą a potem sierść lata po polach, strasznie mnie to irytuje. nie, na dworzu mamy małą stajenkę w której dawniej były konie, i tam psa wyczesuję i obcinam :cool3: Quote
yoreczka95 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 To też jest fajne. Żeby psiak nie siusiał w domu to należy wsadzić mu nos w jego siki. Quote
WŁADCZYNI Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 yoreczka95 napisał(a):To też jest fajne. Żeby psiak nie siusiał w domu to należy wsadzić mu nos w jego siki. zrobiłabym tak właścicielowi i zapytała czy się podobało:mad: Quote
bonsai_88 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Raz nie wytrzymałam i spytałam się czy przy dziecku ta metodo też pomoże :evil_lol:... myślałam, że mnie żywcem zjedzą :diabloti: Quote
Vectra Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 WŁADCZYNI napisał(a):zrobiłabym tak właścicielowi i zapytała czy się podobało:mad: ee lepiej w kupkę , najlepiej taką nooo lżejszej konsystencji :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
WŁADCZYNI Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 może mieli jakiś uraz z dzieciństwa?:evil_lol: Quote
yoreczka95 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Vectra napisał(a):ee lepiej w kupkę , najlepiej taką nooo lżejszej konsystencji :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie ma nic do śmiechu. Wielu psiarzy starszych tak uwaza do dzisiaj. Inny mit. Tłuszcz psi ma właściwosci lecznicze. Quote
Nukapei Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 yoreczka95 napisał(a):. Tłuszcz psi ma właściwosci lecznicze. Moja babcia tym 'specyfikiem' się smarowała, odkryłam to przy okazji porządków u niej w domu :mad: :angryy: nie wierzę, że ktoś może być tak głupi :angryy: Quote
pauli_lodz Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Nukapei napisał(a):Moja babcia tym 'specyfikiem' się smarowała, odkryłam to przy okazji porządków u niej w domu :mad: :angryy: nie wierzę, że ktoś może być tak głupi :angryy: niestety - ciemnota robi swoje. ciągle w tv mówią o nowo odkrytych "producentach" psiego smalcu, ludzie miejscowi nie widzą w tym nic złego, przecież psi smalec wyleczy wszystko. Quote
Nikki Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 jeśli ktoś wysmarowałby się smalcem psim to na to samo wyszłoby, gdyby się posmarował np. wołowym. Heh, nawet mój wujek, który pracuje w szpitalu uważa, że psi smalec jest leczniczy :roll: Quote
Nukapei Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Nikki napisał(a): Heh, nawet mój wujek, który pracuje w szpitalu uważa, że psi smalec jest leczniczy :roll: niektórzy lekarze mają poglądy rodem z ciemnogrodu, mój BYŁY lekarz rodzinny na grypę zalecał wysmarować się psim smalcem, pokazując kieszeń fartucha skłonny był nawet polecić dobrą wytwórnię tej 'maści'. myślałam że go ugotuję żywcem moją złością :angryy::angryy: Quote
gunia Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Nukapei, a nie myślałaś, żeby gdzieś donieść na tego lekarza? Swojego czasu chyba polsatowska "Interwencja" i "Uwaga" z tvn robiły o tym reportaże. Przecież to ciemnogród jak się patrzy. A pewnie na rany proponował zagnieść chleba z pajęczyną i przykładać :cool3: Ale co się tu dziwić, jak w Polsce nadal są w obiegu kocie skórki na korzonki...:shake: Quote
bonsai_88 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Akurat spleśniały chleb z pajęczyną pomaga w leczeniu ran :evil_lol: Quote
Nukapei Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 gunia napisał(a):Nukapei, a nie myślałaś, żeby gdzieś donieść na tego lekarza? zaraz po wizycie zadzwoniłam do okolicznego TOZ-u, obiecali sprawdzić ale chyba im się nie śpieszy bo jak nie było tak ich nie ma... :shake: Quote
gunia Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Bonsai_88, pomaga czy nie, ale przy dzisiejszym asortymencie leków zagniatnie chleba z pajęczyną wydaje się conajmniej dziwne :eviltong: Psi smalec i kocia skórka działają pewnie na zasadzie placebo. Nukapei, akurat mnie nie dziwi, że TOZ nie zareagował bo trzeba by było zrobić jakąś prowokację albo coś... Quote
Recommended Posts