Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej,

Szukam wraz z narzeczoną suchej karmy bezglutenowej (bez zbóż i kukurydzy) dla naszej sznaucerki mini. Skłaniamy się bardziej ku jagnięcinie niż dziczyznie. Musimy zmienić jej RC Mini Junior z powodu stwierdzonego lęku separacyjnego. Możecie coś polecić?

Pozdrawiam

Posted

trauti napisał(a):
Hej,

Szukam wraz z narzeczoną suchej karmy bezglutenowej (bez zbóż i kukurydzy) dla naszej sznaucerki mini. Skłaniamy się bardziej ku jagnięcinie niż dziczyznie. Musimy zmienić jej RC Mini Junior z powodu stwierdzonego lęku separacyjnego. Możecie coś polecić?

Pozdrawiam

jak powiązany jest gluten z lękiem separacyjnym?

Posted

Kyu napisał(a):
jak powiązany jest gluten z lękiem separacyjnym?

Z tego co dobrze zrozumiałem nasza behawiorystkę to cząstki aminokwasów wytwarzane przy spalaniu (teraz nie pamiętam czy) ziaren zbóż czy kukurydzy są tak duże że blokują wchłanianie się cząstek tryptofanu do organizmu psiaka, który jest odpowiedzialny za wytwarzanie serotoniny czyli hormonu szczęścia. Mam nadzieję, że nie walnąłem jakieś głupoty w tym wyjaśnieniu.

• 1 month later...
Posted

Karmy bez zbożowe i bez kukurydzowe, całkiem dobrej jakości i przede wszystkim super smakowe - dla niejadków
[URL]http://www.e-karma.pl/pol_m_Psy_Karmy-suche-dla-psow_Taste-of-the-Wild-167.html[/URL]
Gdzieś na forum był kiedyś wątek tylko im poświęcony.
Swoją drogą ciekawa teoria z tymi lękami, muszę to tym poczytać.