Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i byłyśmy z Francą w schronisku , cóż napisać ?? bidulek dużo. Jest nowa sunia amstaffka bardzo podobna do Miecia, wydaje mi się że rodowodowa ale nie byłam z nią na spacerku więc nie sprawdziłam tatuażu, trochę smutna, gruba z wyciągniętymi cycuszkami, chyba miała niedawno małe. Jest śliczna, dobrze zbudowana, cięte uszka, w przyszłym tygodniu postaram się ją wziąć na spacer. Jest też mix amstafa łaciatek / łaciatka czarno - biały, słodki.
Oraz przecudne kundelki np. Dianka i szorściak. Franca pewnie wkrótce wstawi ich zdjęcia.
Dianka jest przecudna, przesłodka, bardzo pragnie kontaktu z człowiekeim, straszna z niej przylepa, na spacerze woli żeby ją głaskać niż spacerować, no po prostu cudo.
Jak Franca wklei zdjęcia to przydałoby się allegro !!

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam właśnie najnowsze informacje.

Diana już nie zagości w tym wątku. Jest już w nowym kochającym domku. :multi::multi::multi::multi::multi:

Powodzenia Dianko. :loveu:

Posted

W schronisku jest amstafka podobna do Miecia. Troszkę mniejsza ale kolor i ogólny wygląd podobny. Do ludzi miła, psy które nie włażą jej na głowe też toleruje. Będzie sprawdzana czy nie ma przypadkiem tatuażu. Sunia wygląda jakby była wykorzystywana do rodzenia szczeniaczków....
Weterynarz ocenia ją na około 12 lat (mimo wyglądu ząbków prawie nie ma). Jutro zrobię fotki.

Posted

Suni było straszliwie zimno, dlatego nie podeszla (u nas od wczoraj straszliwie zimno i deszczowo). Leżała wtulona (bo na szczęście legowisko ma wyściełane kołderką i ieszcze jakimś ciepłym materiałem) i tylko główkę podniosła..... Ona potrzebuje pilnie domku....

Posted

Tylko należy pamiętać że ona ma z 13 lat!! Wiem, że na tyle nie wygląda ale po ząbkach (a raczej ich prawie braku) wet tak stwierdził. Dlatego ewentualny domek musi być przygotowany na wysokie potrzeby suni.

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

W czwartek o godzinie 14 w po audycji o agroturystyce (w programie Plusy Natury) Radio PLUS (dla opolan 107,9 FM) będzie można posłuchać audycji o naszym opolskim schronisku. Będzie to co tygodniowy cykl.

Serdecznie wszystkich zapraszam do wysłuchania tak na około 14.10 (sadze że o tej już zacznie się rozmowa o psiakach).

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Besii tak się nazywa amstaffka ma 4,5 roku dokładnie.
Została oddana przez właściciela, bo ten wyjeżdżał. Oddał go koledze... Ten oddał go kolejnej Pani. Ta ponieważ ma owczarka kaukazkiego i ONkę zgodziła się sunię przetrzymać i znaleźć jej dom. Znalazła...
Ludzi z Opola. Małżeństwo z dzieckiem.
I tu ślad zaginął...
Nawet kobieta do nich dzwoniła i pytała co u suni. Mówili, że super grzeczna, karna, że nawet się nie załatwia.

Niestety kobieta nie ma już do nich nr tel. Wykasowała...
Domyślam się, że Besi trafiła do adopcji jakis tydzień temu... Czyli tylko kilka dni mieszkała w Opolu...

Bardzo proszę o podanie przez którąś z dziewczyn z Opola tel do siebie, to zadzwonię i powiem Wam dokładnie co i jak.

Besii całe życie mieszkała w budzie...
Musi teraz znaleźć normalny kochający dom!
Kobieta nic nie wie na temat, by sunia była szczepiona lub sterylizowana...

Posted

dariusia dopiero do was dotarlam. Wstyd mi teraz bo ty nas regularnie odwiedzasz, a ja taki samolub.
Narazie nie przebrnelam prze caly watek wiec podniose tylko do gory.

Posted

Olga : dzieki wielkie . Hmmm co do ilości pisaków , ja jestem w temacie nowa, jeszcze mnie tam tak nie znają i z racji pracy cierpię na chroniczny brak czasu, wiec wpadam do schronu na chwile zeby zabrac jakas bide na spacer, blizszych informacji dostarcza Franca i Magda bo działają w tym dłużej ale myśle ze jest u nas okolo 100 -150 psiakow. na szczescie malo astow ale duzo biulek kundelkowych:placz:

Posted

sluchajcie mam nowe info !!! sprawa jest bardzo dziwna, sa podejrzenia ze ta babka co wystawila allegro pozbyla sie poprostu swojego psa. Chlopak ktory wzial od niej sunie oddal ja babci ktora mieszka w domku bo podobno rzucala sie do jego dziecka, u babci zagryzala kury i czesto uciekala i on mowil ze ona ma 12 lat !!! Chyba ta babka z allegro cos zamotała poprostu. No i Bessi uciekla i nie chca jej odebrac !!!
szukamy domku !!!