Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Edi100, na wątku maluchów napisałam - sytuacja jest pilna, mogę dać DS jednemu ze szczeniaków. Wcześniej planowaliśmy dać dom któremuś z psiaków ze schroniska (dlatego tu napisałam), ale te szczeniorki są także w wielkiej potrzebie...

Czuję się nie w porządku wobec Korsy, ale wiem, że Luka mogłaby nie zaakceptować pieska, który chciałby ją "stłamsić" na jej terenie :( Mała jednak jest zawsze w mojej pamięci..

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Edi100']Madziek, czy w Waszym schronisku znalazło by się miejsce dla dwóch szczeniaków? Szukam pilnie bo umierają z głodu i trzeba je złapać a juz brakuje mi miejsca żeby je gdzies bezpiecznie ulokować. Tutaj wątek
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116648

Magda juz wyjechala. Na PV podam jej numer. Doskonale zna sytuacje w schronie no i nasza kierowniczkę. Ale myślę, że nie bedzie wiekszych problemow.;)

Posted

Franca81 napisał(a):
Magda juz wyjechala. Na PV podam jej numer. Doskonale zna sytuacje w schronie no i nasza kierowniczkę. Ale myślę, że nie bedzie wiekszych problemow.;)

Dziękuje za numer. Madziek na razie ma wył telefon, ale bede ją dzwonić co rusz:)
Jeśli tylko będzie zielone światło, to łapanka maluchów i oszukanie starej bo nie chce ich oddać:angryy: A potem przyjdzie czas na dorosłe:(

• 2 weeks later...
Posted

Hej!
Właśnie wstawiłam nowy wątek na "Przygarnę psa" http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118176 Jeżeli macie jakiegoś podopiecznego, który mógł by spełnić oczekiwania moich rodziców to wstawiajcie! Może a nóż, któryś z opolskich psiaków zamieszka we Wrocławiu? :razz:
Opole co prawda to nie Dolny Śląsk, ale niedaleko a poza tym często tam bywamy, więc myślę, że rodzicom takie małe odstępstwo zupełnie nie będzie przeszkadzało ;)

Posted

[quote name='Justynak']Hej!
Właśnie wstawiłam nowy wątek na "Przygarnę psa" http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118176 Jeżeli macie jakiegoś podopiecznego, który mógł by spełnić oczekiwania moich rodziców to wstawiajcie! Może a nóż, któryś z opolskich psiaków zamieszka we Wrocławiu? :razz:
Opole co prawda to nie Dolny Śląsk, ale niedaleko a poza tym często tam bywamy, więc myślę, że rodzicom takie małe odstępstwo zupełnie nie będzie przeszkadzało ;)

Do wrocławia niedaleko. ;) Z tym, że trzeba czekać na Madziek bo ona jako jedyna jest na bieżąco z psiakami. Ja mieszkam już w innym mieście więc pomagam już tylko wirtualnie. :roll:

Posted

Franca81 napisał(a):
Do wrocławia niedaleko. ;) Z tym, że trzeba czekać na Madziek bo ona jako jedyna jest na bieżąco z psiakami. Ja mieszkam już w innym mieście więc pomagam już tylko wirtualnie. :roll:
Nie ma pośpiechu ;), rodzice będą mogli przyjąć psiaka i tak dopiero pod koniec września

Posted

[quote name='Franca81']No to czekamy już na Magdę... może choćjeden psiak znajdzie dom. A może niewidomy Gibson? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113484 Jeżeli niewidomy to niestety raczej nie :-(. Rodzice chcą zdrowego pieska... :roll: Wiem, że te z dysfunkcjami mają znacznie mniejsze szanse na adopcję i bardzo mi przykro z tego powodu, ale to ich wybór i ja nie mogę ich do niczego zmuszać...

Posted

Edi wybacz, że nie mogłaś się do mnie dodzwonić, ale byłam za granicą, nie odbierałam w ogołe telefonu, a przez większość czasu miałam wyłączony. Z tego co mi wiadomo to szczeniaczki już bezpieczne?

zmierzchnico mam dobrą wiadomość, Corsa znalazła nowy dom :) gdzieś nie daleko mnie, więc lada dzień ją odwiedzę.

Zaraz poczytam Twój wątek justynak

Posted

Madziek napisał(a):
Edi wybacz, że nie mogłaś się do mnie dodzwonić, ale byłam za granicą, nie odbierałam w ogołe telefonu, a przez większość czasu miałam wyłączony. Z tego co mi wiadomo to szczeniaczki już bezpieczne?

zmierzchnico mam dobrą wiadomość, Corsa znalazła nowy dom :) gdzieś nie daleko mnie, więc lada dzień ją odwiedzę.

Psiaki ulokowane i bezpieczne i tylko dwa szukają domków. Tylko albo aż:(

Posted

Madziek napisał(a):

Madziek, wielki ciężar spadł mi z serca :loveu: Oby to był najcudniejszy domek na świecie :p

• 3 months later...
Posted

Witam Panie i Panów,
Jestem "starą" psiarą ale na dogomanię oficjalnie dołączyłam dziś (jakoś wielkie-fora mnie nie kręcą). Melduję się jako osoba chętna do pomocy przy opolskich zwierzętach.

Posted

Shell napisał(a):
Witam Panie i Panów,
Jestem "starą" psiarą ale na dogomanię oficjalnie dołączyłam dziś (jakoś wielkie-fora mnie nie kręcą). Melduję się jako osoba chętna do pomocy przy opolskich zwierzętach.

:multi: Witamy opolską dogomaniaczkę. Zapewne uprzedzę pytaniem naszą Madziek. Ale gdybyś była taka dobra napisać jaką ewentualnie pomoc możesz udzielić. Zawsze to łatwiej byłoby podjąć jakieś działania gdyby była owa pomoc bardzo potrzebna. :evil_lol: Chyba troszkę zagmatwałam. :oops: Chodziło w każdym bądź razie w jaki sposób masz możliwość pomóc. :lol:

Posted

witaj Shell serdecznie :) bardzo cieszę się, że oferujesz pomoc i jest jeszcze jedna osoba, na która można liczyć :) wiem, że kontaktowałaś się już z Lidką i Tomkiem - czy coś konkretnego ustaliliście? Bardzo bym Cię prosiła, abyś wysłała mi na maila swoje namiary magda@schronisko.opole.pl
Czy byłaś już w naszym schronisku?

Ponieważ ten wątek jest "mało używany" i nieaktualizowany to zapraszam do naszych opolskich psiaków tu:

szczeniaki (już znasz) http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaczki-chore-na-parwowiroze-czesc-w-dt-jest-lepiej-ufff-124027/index5.html#post11263145

Gibsonek http://www.dogomania.pl/forum/f28/gibson-ktory-nie-widzi-opole-uszkodzony-ukl-nerwowy-czy-ktos-go-zechce-113484/index25.html

Sajfer http://www.dogomania.pl/forum/f28/zaglodzony-sajfer-z-brzeskiego-przytuliska-juz-pod-opieka-fundacji-fioletowy-pies-123341/index9.html#post11263169

• 1 month later...
Posted

Ostrzeżenie !

Przekazano mi wiadomość by uważać na rodzinę prawdopodobnie Romów mieszkających na południu Polski a dokładniej z TARNOWA.
Wyszukuje ona psy na portalach aukcyjnych, w schroniskach i w innych możliwych miejscach gdzie są one oddawane praktycznie za darmo.

Stawia na konkretne PSY RASY AMSTAFF I ROTTWEILLER, Ich Cel to WALKI PSOW I SZKOLENIE DO WALK

W ZAGROŻENIU MOGA BYC TAKZE INNE BULLOWATE ale tez i BOKSERY

Mimo, iż są z południa Polski szukają nawet w Warszawie. Dlatego bardzo ważne jest, by to ostrzeżenie trafiło w każdy zakątek Polski do wszystkich osób, które mogą im przeszkodzić.

Jedna z dogomaniaczek (basiagk) trafiła do tej rodziny w celu przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Czujna postawa i odpowiednia rozmowa wyjaśniły wszystko. Rodzina przyznała, że jak nie zaadoptują tego psa to na allegro maja upatrzone inne. Członek tejże rodziny podjął temat psich walk wykazując się na ten temat wiedzą. Wiedzą, której nie posiada osoba niemająca styczności z takimi rzeczami. To nie była wiedza czysto teoretyczna wyczytana na Internecie czy zasłyszana w radiu….

Zacytuję teraz osobę, która była na tej wizycie przedadopcyjnej:

„Byłam u nich na wizycie przedadopcyjnej. Rodzina tak na oko romska, mieli już 2 nakazy eksmisji. Rotacja psów w ich domu była duża. Mieli dziadka, po którego śmierci zostały dwa kundelki. Chcieli je uśpić ale dozorczyni wybłagała moją sąsiadkę zęby wzięła jedna sunię. Gdy ta tam poszła, dzieciak właśnie kopnął suńkę, a ten niby amstaff psisko miało z 80 kg, o którym ci opowiadano leżał na zanieczyszczonej szmacie, robił pod siebie. Podobno ostatnio był tam jakiś szczeniak ale już zniknął. Te rzeczy wiem od sąsiadki bo ona zna tę rodzinkę. Błagała mnie żeby im żadnego psa nie dawać, bo psy są okropnie traktowane. A moje spostrzeżenia. Chłopak niestety wygadał się na temat kumpli którzy organizują walki psów na działkach. Opowiadał, że niby uratowali sunię amstaffke przed śmiercią ale oddali ją kumplowi na rozmnażanie a gdy opowiadał o tym wielkim amstaffie jak go tresował wspomniał o biciu smyczą. A alarm wszczęłam, bo pokazali mi inne psy które szukają na allegro gdyby ta adopcja nie doszła do skutku. Wyszukałam ludzi i daje wszystkim znać. A o krakowskim schronie mówił szczególnie, że tam dzwoni i pisze ale nikt nie odpowiada. Uwaga! Ci ludzie bardzo dobrze grają!”
Końcówka ich numeru telefonu …..225

Nie bądź bierny/-a i przekaż tę wiadomość dalej.

Tu chodzi o życie naszych mniejszych braci!!!!!!!

Zainteresowanych dokładniejszymi danymi na temat opisanej rodziny udziela Basia pod adresem mailowym: basiagk@gazeta.pl

• 1 month later...
  • 10 months later...
Posted

Czy ogłoszenie jest sprawdzone? Osoba jest świadoma wad posiadania północnego, pierwotnego psa, szczególnie w małym mieszkaniu w bloku (Osiedle Piastów to największe osiedle w Strzelcach, blok na bloku itd)? Pytam, bo jestem ze Strzelec, jak coś mogę wizytę przedadopcyjną przeprowadzić i tak dalej ;)

Posted

To wykorzystam Twoją wiedzę i zapytam, czy to schronisko udostępnia opcję DT (niektóre schroniska nie chcą wydawać, gdy dowiadują się, że psiak idzie do domu tymczasowego)?
Ta suczka niesamowicie mnie ujęła, pół dnia przepłakałam dziś, że ona taka biedna i chciałabym ją chociaż wziąć na tymczas póki nie znajdzie się docelowy domek.

Posted

Niufka napisał(a):
To wykorzystam Twoją wiedzę i zapytam, czy to schronisko udostępnia opcję DT (niektóre schroniska nie chcą wydawać, gdy dowiadują się, że psiak idzie do domu tymczasowego)?
Ta suczka niesamowicie mnie ujęła, pół dnia przepłakałam dziś, że ona taka biedna i chciałabym ją chociaż wziąć na tymczas póki nie znajdzie się docelowy domek.

Skontaktuj się z Madziek. Ona od wielu lat jest wolontariuszką w schronisku. Myślę, że DT to nie będzie problem, kierowniczce zależy by psiaki miały lepsze warunki. Co ja będę gadać. Pogadaj z Magdą ona jest zawsze na bieżąco. ;)

Posted

Niufka, Salmę na DT wzięła kierowniczka schroniska wczoraj, tak więc jak widzisz nasze schronisko jest jak najbardziej otwarte na taką pomoc.
Powiem tak: jeśli rzeczywiście możesz i chcesz wziąć Salmę na tymczas to myślę, że kierowniczka się z tego pomysłu ucieszy, bo sama na pewno wiesz, że tak naprawdę każdy psiak w schronisku potrzebuje DT, więc w takiej sytuacji Salma "zwolniłaby miejsce" dla innego pieska u Doroty. Salma bardzo źle znosiła schronisko, wszystkim nam byłoj ej strasznie żal ... miałam zamiar założyć jej wątek tutaj, a dziewczyny od spanielków już o niej wiedzą i pamiętają. Salma jest kochaną suczką, w schronisku nawet takim jak nasze, nie pociągnęłaby długo ...