Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dariaopole napisał(a):
ano wstyd wstyd :oops: ale nie wiem co się w schronie dzieje, pewnie nic nowego bo Magda by napisała!

Jesli brak złych wieści to już dobre wieści.
Oby psiaki domki znajdowały!

Posted

Wielkie dzięki cioteczki, że odwiedzacie opolskie psiaki
Przepraszam, że znowu przerwa w dostawie wiadomości.
Nie wiem czy wspominałam, że remontowana jest kuchnia i kończona izolatka dla kotów. Powoli też zaczynają się prace nad nowymi kojcami. Na jednym z wybiegów zostały wymienione budy na nowe.

Co najważniejsze to to, że nawiązaliśmy kontakt z holenerską fundacją Abandoned Pets Foundation i organizacją Vagabond Pets. A właściwie to oni z nami ;-) Pomagają na wiele sposobów: przywożą mnóstwo darów (jedzenie, koce, legowiska, zabawki, smycze, leki i mnóstwo innych), organizują adopcje na odległość i szuakją domów dla psów i kotów w Holandii. Przed świętami po nowe życie pojechały dwa kociaki i 6 psów! Holendrzy mają zamiar znowu nas odwiedzić pod koniec lutego i na pewno zabiorą kilka psiaków i kotów.

Poza tym nie długo zacznie działać nasza fundacja (czekam właśnie na rejestrację) FUNDACJA FIOLETOWY PIES ;-)

Francuś co tam u Ciebie słychać? Psiaki się za Tobą stęskniły! Daria i za Tobą też! jak się czujesz?

Pozdrowienia dla wszystkich, któzy pamiętają o nas:iloveyou:

Posted

Madziek - dzięki za więsci. Czuję sie ok ale niestety odwiedzę psiaki dopiero pod koniec stycznia/początek lutego. Na szczęście niedługo w pracy mam ferie więc będę miała troche czasu no i mogę już wyprowadzać psy bo palce prawie wygojone.
Napisz kochanie tylko co u Bastusia i Bessi ??? totalnie bez zmian ???

Posted

no to czekamy na Ciebie Daria :-)

niestety u Basterka i Bessinki bez zmian. Bessi dostała od Holendrów prezent - piłeczkę i sznur do zabawy, była bardzo zadowolona, nawet nie wiedziałam, że ona tak lubi się bawić.
Baster jutro będzie miał pobraną krew do badania, zobaczymy jak się ma jego trzustka

Posted

Oj Ciotki zaniedbałam trochę sprawę...
Bardzo chciałabym podjechać do schronu ale pracuję...
Może w sobotę mi się uda (o ile Tz bedzie chcial jechac ze mna). Ale na razie to sa plany - wiec moga sie jeszcze zmienic....

Allegro Bessi i Basterka sie skonczylo ale zaraz wystawie ponownie ;)

A u mnie wszystko ok, tylko masakrycznie czasu brakuje...

• 2 weeks later...
Posted

byłam dzis w schronisku. Na spacerek załapały sie 3 amstaffki :evil_lol:
Bessi wydaje mi sie ,że dużo przytyła. Kierowniczka mówiła ,że zimą nie ma kto wyprowadzać psów na spacer a na teren schroniska nie może jej puścić bo trwają prace budowlane tak więc panienka roztyła się na dobre :diabloti:
Diabolik - to piękna urocza sunia, ma ładną głowę i jest pięknie zbudowana, do tego słodka z niej przytulanka. Niunia pręguska co była w ciąży jest zaś bardzo drobna i urocza.Basterek trochę przytył i wygląda o niebo lepiej.
Niestety jest dużo nowych psów :placz:boksy zapsione:placz:

zdjęć nie ma bo zapomniałam aparatu :oops:

Francuś : zdejmij już Azę z pierwszej strony !!
Nemo nadal w schronisku ale wydaje mi sie ,że nie widziałam Napoleona.

Posted

niestety i Napoleon jest...

ale za to dzisiaj do adopcji poszedł Bojar- przekochany wilczurowaty mieszaniec, który w schronisku był prawie 2 lata! a to taki kochany pies, tylko starszy, no i nie prezentowałsię też najpiękniej, bo baryłka się z niego zrobiła. Ale teraz już ma dom! to cudowne!