Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dariaopole napisał(a):
białas w aucie strasznie drze mordę i potrafi tak kilka godzin :diabloti: jadąc do weta juz mam go dość !!!

bądź dzielna , zawsze możesz przyjechać pociągiem:evil_lol:

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olenka_f napisał(a):
bądź dzielna , zawsze możesz przyjechać pociągiem:evil_lol:

tylko musiałabym wynająć cały pociąg bo mało kto wytrzyma przy śpiewie Johnego, ja wyskoczyłabym w pędzie w czasie drogi :diabloti:

Posted

przepraszam za dłuższą nieobecność na Dogo
Już speszę z wiadomościami. Na wątku Bastera napisałam, że byliśmy na dniach otwartych w gazecie NTO
Zaraz napiszę na wątku Azy wieści od weta (ma dysplazję zaawansowaną :( )
Kumpel wrocił do schroniska niestety..
Bingo, który był w gazecie znalazł domek
Szara czuje się świetnie w nowym domku :):):)
Bravo podobno też :)
Jest suczka ON dugowłosa z oklapnoętymi uszami, która też się tak bardzo boi jak Szara. Już udało mi się ją wziąć dwa razy na spacer, więc nie długo zrobię jej zdjęcia i będziemy szukać domku nowego. Od razu mówię, że jest piękna ;-)

Poza tym trochę psiaków przybyło...

A jeśli chodzi o podróż do Gdańska to może nie taki głupi pomysł wynająć pociąg. Jak jeszcze ja się z moimi 3 sierścichami zabiorę i Celinka ze swoimi (rozspiewanymi soją dorgą;-) ) to będzie wesoło. Z resztą jak Johny zacznie lamentować to Dżajfik mój nie pozostawi tego bez komentarza ;-)

Posted

Madziek nie przepraszaj bo to ja powinnam przeprosić że u psiaków nie byłam ale praca się zaczęła więc mam mało czasu do tego walczę od tygodnia z chorobą :angryy:
strasznie mi przykro , że Kumpel wrócił, zwłaszcza przed zimą, to taki kochany psiak :-(
aż się boję zobaczyć jakie nowe cuda przybyły :placz:
cieszę się , że Bingo (blokers :evil_lol: ) w domku i że u Szarej i Bravo wszystko ok !!!

rozśpiewany pociąg też brzmi wesoło, ciekawe tylko jaki by był koszt wynajmu jednego wagonu ???
w piątek mam nadzieję , że w końcu uda mi się odwiedzić schronisko, wezmę też paparat :p

Posted

wiecie co, o ile ja nie będę wysłuchiwać tych arii to mi kanarów nie żal więc widzę Was w Gdańsku w piątek po południu a w drogę powrotną wyślę w niedziele
nie wiem tylko czy PKP Was w jakiś towarowy nie wsadzi po doświadczeniach z podróży DO Gdańska - ale co tam , damy rade i z PKP:evil_lol:

Posted

Podnoszę Opole.

Jeszcze trochę i znów ostro zabieram się do roboty. Zima coraz bliżej więc trzeba zacząć ostro działać. ;)

-------
Daria, jak coś to zajmijcie cały wagon. I nie będzie problemów . ;)

-------
Na razie nie mam jak podjechać do schronu ale jak są jakieś fotki do wstawienia to prześlijcie na maila to się już tym zajmę.. Na razie tylko tyle mogę...

-------
Bessi cały czas ma wystawianą aukcję na allegro. Czy wiadomo co u niej słychać?

Posted

Francus ja jadę do schronu w piątek lub w sobotę, chcesz to Cie zabiorę ;)
a ty Oleńka już tak wszystkich nie zapraszaj bo jak sie do Ciebie zwali tyle osób i psów to nas z miotłą pogonisz :)
no ale tego pepika Twojego to chetnie bym poznała ;)

Posted

W sobotę mi nie pasuje.

W piątek jeszcze nie wiem. Ale się dowiem i dam znać. Tzn mam kilka spraw do załatwienia na mieście ( zapłacić za dowód osobisty, itp). Więc powinnam się wyrobić (mam taką nadzieję).

Jutro dam znać. Ale myślę, że w piątek powinnam dać rade. Więc jak coś to jestem chętna. :multi:

Posted

Jeśli mógłby ktoś zagłosować w Krakvecie na opolskie przytulisko Ali Jackiewicz, będziemy bardzo wdzięczni.
Do przytuliska trafiają koty i psy po amputacjach, bardzo chore, które w schronisku miałyby mniejsze szanse na przeżycie. U pani Ali maja całodobową opiekę...
Bardzo prosimy o wsparcie...

Posted

CoToMa napisał(a):
Jeśli mógłby ktoś zagłosować w Krakvecie na opolskie przytulisko Ali Jackiewicz, będziemy bardzo wdzięczni.
Do przytuliska trafiają koty i psy po amputacjach, bardzo chore, które w schronisku miałyby mniejsze szanse na przeżycie. U pani Ali maja całodobową opiekę...
Bardzo prosimy o wsparcie...

głosowanie się już skończyło? jak wynik????

Posted

Wygraliśmy! :multi::multi::multi:

Wczoraj do przytuliska przywieziono psa. Jest skrajnie wychudzony, miał problemy z chodzenie. Bardzo sie boi. Musiał być bity, nie wiadomo jak długo nie jadł...
W ubiegłym tygodniu ktoś podrzucił w kartonie wychudzonego szczeniaka pod drzwi. Również podrzucono miesięcznego kociaka w pudełku po torcie...
Niedawno mieliśmy sunię, którą ktoś wyrzucił z samochodu. jej sie udało, bo już ma fajny dom. Od tygodnia mamy też kociątko wyrzucone przy działakach z samochodu. Jego rodzeństwa nie dało się złapać...

Posted

[quote name='dariaopole']no to super - gratuluję wygranej :)

Madziek - nie chcecie w schronie podróby staffika, chetnie wymienię sie na Bastera :cool3:

Tylko ja nie wiem jak reszta psiaków zniesie wieczne jęczenie. Bo Johnyego chyba żaden inny psiak nie pobije w zachowaniu. :evil_lol:

On by sie chyba zajęczał... ;) I innych też (wraz z obsługą schronu) :cool3:

Posted

w końcu udało mi się podjechac do schronu . kilka fotek zrobiłam, jeśli wyszły ok (bo baterie miałam słabe) to jutro wstawię ;)
Basterek i Bessi byli na sacerku :loveu:
będąc z Bessi spotkałyśmy po drodze dwa jeżyki :evil_lol:, Bessi momentalnie ogłuchła i nie reagowała na moje wołanie chcąc się dobrać do tego czegoś kolczastego :diabloti: mam nadzieję , że go nie uszkodziła. Potem w głowie miała cały czas jeżyka i spacerek nie sprawiał jej chyba przyjemności :evil_lol: małpiszon jeden :diabloti:
a Baster....no cóż jest taki słodki, że z chęcią bym go schrupała :)

Posted

Cześć dziewczyny :)Szukając brzeskich psów, które w niewyjaśnionych przyczyn zostały wywiezione z brzeskiego przytuliska wtrafiłem na stronę Mali bracia!Odnalazłem tam Julkę i Dzikiego :)!JUla pod imieniem Izaura a Dziki jako Ciapek!Cieszę się, że wtrafiły właśnie tam, bo z moich informacji podobno wtrafiły z deszczu pod rynnę!Ale na szczęście nie :)Ale nie o to chodzi ...Chodzi o Dzikiego vel Ciapka. Z przytuliska Mali Bracia został oddany gdzieś ?!Sprawaił kłopoty czego można sie było domyślić! No i moje pytanie ...Czy dziki nie wtrafił do schroniska w Opolu ? Oto jego wątek :http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=46741

Posted

Francuś : nie chcę dzwonić bo pewnie jeszcze śpisz franco jedna :diabloti: dzwonił lub odzywał się jakoś ten koleś zainteresowany Bessi ?? masz jakieś nowe info ??

ja zaraz sprawdzę czy wyszły jakieś fotki które robiłam w piątek bo baterie miałam słabe jak na złośc :mad:

Posted

dariaopole napisał(a):
Francuś : nie chcę dzwonić bo pewnie jeszcze śpisz franco jedna :diabloti: dzwonił lub odzywał się jakoś ten koleś zainteresowany Bessi ?? masz jakieś nowe info ??

ja zaraz sprawdzę czy wyszły jakieś fotki które robiłam w piątek bo baterie miałam słabe jak na złośc :mad:

Już nie spałam :evil_lol: Niestety chłopak się nie odezwał.:shake: Mam jednak nadzieję, że dziś zadzwoni. Z tego co pamiętam to miał pokazać Bessi właścicielom domu i dostać od nich zgodę na trzymanie akurat jej (bo ogólną zgodę na psiaka miał ale wolał się upewnić że i na Bessi).;)

Jak tylko będę coś wiedzieć to dam znać:razz:

Posted

Franca81 napisał(a):
Już nie spałam :evil_lol: Niestety chłopak się nie odezwał.:shake: Mam jednak nadzieję, że dziś zadzwoni. Z tego co pamiętam to miał pokazać Bessi właścicielom domu i dostać od nich zgodę na trzymanie akurat jej (bo ogólną zgodę na psiaka miał ale wolał się upewnić że i na Bessi).;)

Jak tylko będę coś wiedzieć to dam znać:razz:

to dobrze kochana bo ja już się zajarałam , że Bessinka zimy w schronie nie spędzi ale chyba za wcześnie :cool1: ona bidula w zimie tam zamarznie a to w końcu starsza pani !!

Posted

[quote name='dariaopole']to dobrze kochana bo ja już się zajarałam , że Bessinka zimy w schronie nie spędzi ale chyba za wcześnie :cool1: ona bidula w zimie tam zamarznie a to w końcu starsza pani !!

Mam nadzieję że obie się nie zajarałyśmy zbyt wcześnie.... Chłopak się nadal nie odezwał ale nadal mam nadzieję...

Posted

Stala sie bardzo przykra rzecz - Atosek Uszatek jest za Teczowym Mostem :(
Bardzo chudl i mimo tego ze jadl normalnie to nie przybieral na wadze. Mial zrobione badania krwi i USG, ktore cos pokazalo, ale trudno bylo stwierdzic co. Przy macaniu tez mozna bylo cos wyczuc, wiec wet postanowil zrobic operacje. Okazalo sie ze Atosek mial raka trzustki i nie moza bylo mu pomoc. Nie zostal juz wybudzony z narkozy...
Taki wspanialy, wesoly psiak, taki ufny i wierny, posluszny, przytulasty. Zawsze bawil sie woda z weza kiedy mial sprzatane w boksie. Zadziorny do innych psow i rezolutny. Kochany. Atosku [*]

Posted

Madziek napisał(a):
Stala sie bardzo przykra rzecz - Atosek Uszatek jest za Teczowym Mostem :(
Bardzo chudl i mimo tego ze jadl normalnie to nie przybieral na wadze. Mial zrobione badania krwi i USG, ktore cos pokazalo, ale trudno bylo stwierdzic co. Przy macaniu tez mozna bylo cos wyczuc, wiec wet postanowil zrobic operacje. Okazalo sie ze Atosek mial raka trzustki i nie moza bylo mu pomoc. Nie zostal juz wybudzony z narkozy...
Taki wspanialy, wesoly psiak, taki ufny i wierny, posluszny, przytulasty. Zawsze bawil sie woda z weza kiedy mial sprzatane w boksie. Zadziorny do innych psow i rezolutny. Kochany. Atosku

• Atosku biegaj szczęśliwie za TM :-(:-(
    Bardzo smutna wiadomość...

Nie zdążył do nowego domku... Odszedł w samotności..... :-(

Posted

ale mi przykro :-( muszę Basi powiedzieć bo to był jej ulubieniec :placz:

to był taki fajny psiak.....na szczęście teraz już nie cierpi , nic go nie boli, nie siedzi już w betonowym zimnym boksie.......

żegnaj Uszatku ................