Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

CoToMa napisał(a):
Niestety nasza radość była przedwczesna. Bokserka wróciła dzisiaj do schronu, bo podobno sikała. Dzisiaj był na nią ktoś chętny, ale najprawdopodobniej byłaby rozmnażana. Obiecałyśmy z panią Alą szybką akcję z ogłoszeniami. Pani Ala weźmie do siebie jedną psicę, żeby zwolniło sie miejsce dla bokserki.
A najgorsze jest to, że będziemy musiały jechać po kolejną bokserkę, która urodziła młode, tylko nie wiadomo gdzie je schowała. Zaczyna sie koszmar.:-(

Magda, kiedy będziesz w schronie? Czy mogłabyś zrobić zdjęcia i przesłać mi na maila?
Czy ktoś mógłby pomóc z ogłoszeniami? Bo ja na allegro nie mam konta...

A gdzie jest ta bokserka z młodymi???
Zdjęcia pierwszej boksi będą. Allegro też będzie.

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po tą drugą bokserkę będziemy jechały jutro albo w niedzielę, to jest kawał drogi od Opola. Babka, która dzwoniła ma się zorientować gdzie te młode mogą być i w jakim są wieku.

Jak zrobicie zdjęcia tej pierwszej boksi, to prześlijcie mi na maila grudzice_2@xf.pl , to wrzucę na adopcje.org.
W poniedziałek zaniosę ogłoszenie do gazety.

Posted

CoToMa napisał(a):
Niestety nasza radość była przedwczesna. Bokserka wróciła dzisiaj do schronu, bo podobno sikała.

moja Chiluta też leje ale w życiu bym jej nie oddała, zresztą pies tak czasem reaguje ze względu na stres !!!

Posted

dariaopole napisał(a):
moja Chiluta też leje ale w życiu bym jej nie oddała, zresztą pies tak czasem reaguje ze względu na stres !!!

Niektórzy chyba myślą, że pies przychodzi na świat ze wszystkimi umiejętnościami.
Może i lepiej, że tak sie stało, bo według mnie to nie był dobry domek...:shake:

Moja Tika też czasami się zsika i to na dywan. A koty to mi leją na okrągło...
Ale i tak kocham te futrzaste bestie:eviltong:

Posted

Wczoraj w śluzie siedziała piękna młoda czarna sunia. Miała iść na kwarantannę. Szyję miała wytartą albo od łańcucha albo od sznurka. Miła i bardzo wesoła.

Zabrałyśmy do pani Ali tę starą suczkę, po operacji guzów na listwach mlecznych. Ona ma na imię Kala, ale w ogóle na nie nie reaguje. Jest bardzo spokojna i grzeczna.

Bokserka siedzi w boksie sama. jest trochę przygaszona. Nie mogłam jej zrobić zdjęć, bo mam problemy z aparatem. W czasie niedawnej ulewy cały mi zamókł. Mam nadzieję, że wystarczy tylko akumulatorki wymienić. Jak będziecie w schronie zróbcie jej kilka ładnych fotek...

Posted

Ja mam fotki tej bokserki, która z bokserki to nic nie ma zbytnio. Ale jest urocza. Postaram się dziś wstawić fotki. I powstawiam inne psiaki bo im też zrobiłam zdjęcia. Ale nie obiecuje, że to będzie dziś bo ostatnio coś plany mi się co chwilka zmieniają.

Posted

widziałam tą waszą sunie w śluzie, bardzo wesoła i kochaniutka
dobrze że mi nie pokazałyście bokserki bo razem z Snoopkiem już byłaby w Gdańsku
ja mam kuźla na punkcie boksiów a 7 pies w domu byłby już szleństwem:evil_lol:

Posted

Zwróconej. Ona z boksia to raczej nic nie ma. Sądzę, że później założę jej osobny wątek.
A na boksię szczenną chyba trzeba poczekać bo nie mam żadnych informacji na razie.

Posted

Ta boksia na szczęście nie jest szczenna. No i to chyba nie jest boksia. Najpierw mówili, że buldożka, potem, że boksia, a na końcu zrobili z niej mastifa. Miałyśmy jechać jutro, ale okazało się, że mają ją oddać jakiemuś pijakowi, więc pani Ala pojechała (ja niestety nie mogłam, bo syn miał imprezę pożegnalną w zerówce). Wiem, że pani Ala już jedzie, ale jeden z tych pijaczków wepchał sie jej do samochodu. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Z tego wszystkiego nawet nie dopytałam jakiej w końcu rasy jest ta sunia...

Posted

Franca81 napisał(a):
Mam nadzieję że wszystko przebiegło bez większych problemów. Następnym razem jak będzie potrzeba ludzi to mówcie pojadę i pomogę. ;)

To jeśli może daj mi namiary na siebie na pw. Ja mam dwoje dzieci i nie zawsze mam ich z kim zostawić. A jak jedziemy po psy, to wolę ich ze sobą nie zabierać, bo nigdy nie wiadomo jak zareagują.

Udało sie wczoraj dowieźć tę psicę. Już ją widziałam, to jest prawdziwe cudo. Żaden buldog, żadna bokserka, tylko pomieszanie doga z wilkiem. Ogromna, cudna, grzeczna i milutka. Jest u pani Ali w domu. Całą noc przespała spokojnie na posłanku. Nie interesuje sie innymi zwierzakami, nawet kotami i papugami.

Po drodze pani Ala zabrała jeszcze kotkę z urazem kręgosłupa. Też milutką i przytulastą.

Posted

przybyło psiaków oj przybyło dużo...z 9 się chyba naliczyłam od soboty. Ale też kilka znalazło dom. Nie ma już suczki, która mieszkała w biurze (Franca ostatnio jej fotki robiłaś), Sisi też nie ma :) Mini rottweiler Rodan - jego chyba odebrał właściciel.

Posted

Hihi to super. Jamniczka fotek nawet nie zdążyłam dać na dogo.
A oto mini rotwailer :D

Sisi też zdejmę z pierwszej strony. No i musze dokleić nowe. ;)

Posted

Hej cioteczki juz jestem, miałam straszny tydzień więc wybaczcie.Od poniedziałku mam dużo luzu więc w razie potrzeby gadajcie, na pewno pomogę !!!!!!
Mini rotwailer rzeczywiście jest boski, wygląda jak mix rotweilera i jamnika szorstkowłosego :evil_lol:

Posted

Byłam dzisiaj w schronie. Quasi Bokserka właśnie jechała na sterylkę.
I niedługo będzie już we własnym domu!
Mam nadzieję, że ten domek będzie odpowiedni i nie odda jej z byle powodu...