Franca81 Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Cioteczki ja dziś odpadam. :mad: Zaraz lece na miasto kupić sukienke na jutrzejsze wesele. :roll: A o godzinie 15 mam mieć neta instalowanego.:loveu: Tak więc nawet nie wiem czy dam rade dziś na dogo wejsc bo musze kompa w domu doprowadzic do jako takiej uzytecznosci. :cool1: Quote
dariaopole Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Byłam dziś w schronie koło 14 , miała dziś przyjść po Lessika jakaś Pani, narazie nie wiem czy dotarła i czy nasz kochany przypadł jej do gustu. Bafi też najprawdopodobniej już jest w nowym domku !!!:multi::multi: Niestety przybyło psiaków :placz: jest słodki amstafowo-bokserwo - ? psiak, milusi i np. ślodziutka młoda psinka wyżłowato-dalmatyńczykowa, no i kilka innych :-( Trzeba sie wziąć za Topika, nowe fotki i ogłoszenia bo psiak jest przecudny !!!!! malutki i słodziutki przytulasek !!!! Quote
Franca81 Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Boshe.. widzisz i nie grzmisz. Boshe.. daj mi sił.... W poniedziałek jak dam rade to podjadę do schronu. Fotki trzeba zrobić, wątki założyć no i domu szukać. Jakoś trzeba dać radę... Quote
Madziek Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 doddy napisał(a):Co z bullką? Macie zdjęcia? tak, mam zjęcia, zaraz wstawię Suńka chyba ma już swoje lata. Jest bardzo miła, przyjaźnie nastawiona do ludzi. Łagodna i cierpliwa, dała się obmacać, popatrzeć w ząbki i wytarmosić. Na spacerku szła spokojnie, na smyczy ładnie chodzi nie ciągnie. Ma uczulenie, dostaje mięsko niedrobiowe z ryżem. Wogóle jej skóra jest w złym stanie. Ma w kilku miejscach jakieś takie dziwne narośle - będzie widać na zdjęciach. Quote
doddy Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Uszy ktos jej skopiowal???????????????????????? A sprawdzaliscie tatuaz? Quote
Madziek Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 doddy napisał(a):Uszy ktos jej skopiowal???????????????????????? A sprawdzaliscie tatuaz? a tak zpomnaiłam dodać, że tatuażu nie zauważyłam. Tylko, że ona zapoerała się jak osiołek, że się nie położy i prawie się pod nią wczołgałam, żeby sprawdzić ten tatuaż - no i nic nie zauważyłam. Ale będę jeszcze się upewniała Quote
Madziek Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Wybaczcie, ale ja nie mam cierpliwości do imageshacka, więc Doddy wyślę Ci zdjęcia na maila, dobrze? a jutro spróbuję wstawić więcej na wątek. Mało tego, jest też amstaff. To znaczy mieszaniec chyba- bo taki duży dosyć mi się wydaje. Napiszę o nim więcej za chwilę i też Ci Doddy na maila wyślę zdjęcia Quote
doddy Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Ok, wiec czekam. A wiecie moze cos wiecej o nich tj. jak trafily do schroniska? Czy sprawdzaliscie moze jak bullka na psy reaguje? I musimy im imiona wymyslec, to dam je na strone Fundacji od razu. Quote
doddy Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Czy potrzebna jest jakas specjalistyczna karma dla suni? Quote
Madziek Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 bullinka się gdzieś błąkała - została przywieziona przez straż miejską amstaff ma na imię Karol, ma 3 lata - został oddany, bo albo synek wyjeżdzał, a tatuś go przyprowadził, albo piesek się znudził - już nie pamiętam. Nie sprawdzałam jeszcze jak suńka reaguje na psy, narazie siedzi w kojcu sama, przez kratki merdoli i do psów i do suczek łogonkiem. Też się zastanawiałam nad tą karmą dla niej. Zobaczę czy ona lubi suchą karmę i pogadam o tym z wetem. Maile zaraz dojdą Quote
Madziek Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Karol też jest bardzo miły. Na początku burczał, ale teraz już wie, że nikt mu nic nie zrobi i cieszy się do nas. Bardzo wesoły i sympatyczny psiak. Na spacerze ciągnie dość mocno, jest bardzo silny. Lubi bawić się patykami, z radości skacze na ludzi, co grozi zaliczeniem gleby ;-) potrafi dawać łapkę, "siad" mu nie wychodzi. Przychodzi na zawołanie, merdoli wtedy ogonkiem na wszystkie strony. Nie wiem jeszcze jak do psów. PS Doddy maile poszły Quote
dariaopole Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Już jestem !! super Magda że wziełas Karolka i Bullinke na spacer, Karolek od razu widac było że przyjazny, co do Bulinki miałam mieszane uczucia, bo ona tak jak Bessi podchodziła smutno do krat i nie merdała ogonkiem, dopiero jak mnie kiedyś zauważyła ze smyczą to skakała na kraty i piszczała. Postaram się w tygodniu wziąć ją na spacer i sprawdzę jeszcze raz tatuaż !!! Quote
CoToMa Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Wczoraj przywiozłyśmy z panią Alą dwa pieski, które przez tydzień siedziały zamknięte w szopie, bo ludzie sie ich bali. Właściciel poszedł do szpitala i raczej już nie wróci. Czarna suczka i piesek, chyba podpalany. Z wrażenia zapomniałam zdjęcia zrobić. Są ładne i nieduże, więc mam nadzieję, że znajdą domki... Quote
CoToMa Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Sunieczka, która wczoraj przywiozłyśmy, dzisiaj poszła do nowego domu! :loveu: Quote
Madziek Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 CoToMa napisał(a):Sunieczka, która wczoraj przywiozłyśmy, dzisiaj poszła do nowego domu! :loveu: na całe szczęście :) byłam dzisiaj na spacerze z Karolkiem - jaki to jest fajny psiak :p taki radosny, wesoły, ciągle uśmiechnięty. Jest posłuszny - zna komendę "nie" i jednak wie co to "siad" ;-) za patykami skacze w górę jak na sprężynach. Patyków nie chce oddawać, ale nie ma nic przeciwko, kiedy chce mu się je zabrać - po prostu odwraca głowe, bez żadnego warknięcia. Nie miałam za bardzo możliwości sprawdzić jak reaguje na psy tak bezpośrednio. Bo przez kraty do Bessuni się cieszył, a na małe krzykacze nie zwracał uwagi. Bulleczka (koniecznie imię dla niej trzeba wymyślić! - może Zara?) z tego co mówiła pani kierownik nie zwraca uwagi na psy, które się na nią drą, kiedy ona biega po schronisku. Niestety też nie mogłam zobaczyć jak się zachowa w stosunku do jakiegoś psa, bo byłam sama. Okazało się, że ona woli suchą karmę od takiego gotowanego jedzenia. Także trzeba jej sprawić wór suchej. Doddy - Ty miałaś na myśli taką karmę kupioną u weta czy w sklepie zoologicznym dla alergików? Quote
Franca81 Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Oj oj, ciotka musi nadrobić bo widzę że mam pewne zaległości. ;) Quote
doddy Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Worek karmy myślę, że nie będzie problem, tylko trzeba by sprawdzić, czy sunia ma alergię pokarmową? Czy kupić jej jagnięcinę czy coś innego? Quote
doddy Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Założyłam osobny wątek Zarze i zaraz założe Karolowi. Na fora astowe także je dam i na str Fundacji. Wątek Zary: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=71821 Quote
dariaopole Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Dziękujemy Ci nasza kochana Doddy !!!:loveu: Quote
Recommended Posts