Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dariaopole napisał(a):
ooo Madziek do nas zaglądnęła :loveu: nie masz za co dziękować to co my robimy w porównaniu do Ciebie to kropelka w oceanie :p

CoToMa : zdjęcia Zuzi są na stronie 5 w poście 49 bodajże !!

dzięki za ciepłe słowa :p

a Zuzinka to się w mamusię nie wdała ;-)

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madziek napisał(a):
o rany!! :sweetCyb: jak fajnie zobaczyć Orlenkę w domu!!
pamiętacie Zuzie? Orlenka to właśnie mama Zuzi ;-)

O kurcze, w życiu bym nie powiedziała. :crazyeye: Podobieństwo ekhmm małe troszkę. :lol: Ale słyszałam o mamie Zuzi ale nie sądziłam ze ją zobacze na dogo (w celach pokazowych oczywiście). :evil_lol::loveu:

Posted

Madziek napisał(a):

a Zuzinka to się w mamusię nie wdała ;-)

Obejrzałam fotki i faktycznie sie zdumiałam :roll:
Mam pewne podejrzenie: może Tika Zuzię po prostu adoptowała??? ;)

Posted

Dziś powinnam dodać jeszcze jednego psiaka. Pewna Pani go znalazła i przyprowadzila do schroniska. Psiak jest w strasznym stanie. Ma dziurę na wylot (przepraszam ale juz nie pamietam dokladnie w ktorym miejscu). Rana zaczyna ropiec i zaczyna wystepowac martwica skóry (wiec rana świeża nie jest). Psiak jest w schronisku. Dostal na wszelki wypadek surowice przeciw nosowce. Dostaje leki. To wszystko kosztuje. Na dniach wystawimy z dziewczynami bazarki by choc trochę zminimalizować koszty leczenia. Bo wiadomo ze kasy w schronisku nigdy nie ma za wiele (dobrze ze chociaz serce jest). Tak więc dziołchy ;) trzeba się bedzie zabrac do roboty. Bo wiele do zrobienia przed nami. Ja juz jedna rzecz na bazarek mam i tak skromnie licze, ze pokryje ona koszt chociaz jednej surowicy. Poszperam w domu i poszukam cos jeszcze, bo nawet jak kasa zostanie to bedzie mozna to przeznaczyc na sterylkę dla Bessi. Aczkolwiek przy takiej ranie to watpie by chociazby grosik zostal... :shake::-(

Posted

Jutro będziemy z Francą w schronie to popatrzymy na tego nowego pieska.
Odwiedze też Besi, muszę tylko jakieś smakołyki skombinować bo grubaska uwielbia cosik jeść, apetyt to tej pannie dopisuje :evil_lol:

Posted

Daisy już jest w nowym domku.
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
:bigcool::bigcool::bigcool:

Więcej relacji będzie później. Są nowe psiaki i postaram się fotki jeszcze dziś dać. A wrażenia to pewnie i Daria coś naskrobie.

Posted

W związku, że są ograniczenia co do ilości fotek w jednym poście. Tutaj przeniosłam część fotek z pierwszego postu.

BESSI

BAFFI

BASTER

LESSIK

NEMO

RUDOLF

BOSS

Posted

Dzisiaj u weta spotkałam panią z dziećmi i z piękną czarną sunią. Sunia została wzięta rok temu z naszego schroniska. Śliczna jest i widać, ze bardzo kochana. Dzisiaj była szczepiona i czipowana.
Cieszę sie, że są ludzie, którzy biorą pieski schroniskowe...

Posted

CoToMa napisał(a):
Dzisiaj u weta spotkałam panią z dziećmi i z piękną czarną sunią. Sunia została wzięta rok temu z naszego schroniska. Śliczna jest i widać, ze bardzo kochana. Dzisiaj była szczepiona i czipowana.
Cieszę sie, że są ludzie, którzy biorą pieski schroniskowe...

Miło jest słyszeć i widzieć takie historie,. Wtedy wiadomo, że jest sens walczyć z niedobrymi ludźmi. :loveu:

Kochane cioteczki, mnie nie będzie z tydzień prawie. Zadbajcie o psiaki. Jak coś to Daria i Magda mają moj nr kom. :evil_lol:

Trzymajcie sie ciepluchno!!!! :loveu:

Posted

Moja nowa schroniskowa miłość :loveu: :

on jest przecudowny, mówię do niego lessinka bo zachowuje się jak przesłodka dziewczynka, taki przytulas że aż na kolana lsie pcha, mocno wtula łebek, jest przekochany,bardzo milusi, widać że zadbany. Bardzo chudy, pod ta sierściuchą to same kości czuć. jest bardzo radosny. nie może siedzieć dłużej w schronie bo zmarnieje !!!!!

U Bessi po staremu, siedzi dziewczyna w tym boksie i nawet pupy jej się nie chce ruszyć, wymiziałam ją ale niestety nie udało mi się już z nia wyjść:shake: następnym razem pójdzie jako pierwsza :p Basterek jest już na ogólnym wybiegu, taki przylepek kochany, cały czas podbiegał do siatki i wciskał łebek do głaskania. Przesłodki jest też Rudolf taki mały łobuzek,młody więc zabawa mu w głowie , strasznie pocieszny i słodki.

Posted

basia : ja się w niej (a raczej nim ) zakochałam!!!!:loveu::loveu::loveu: to jest takie maleńkie chucherko co na kolankach by chciało się miziać :evil_lol: , sama słodycz :loveu:

Posted

kurcze, nie mogę przestać myśleć o Lessince !!!!!!! tak bym chciała żeby trafiła na super domek, martwię sie tylko że z nim będzie trudno bo do domu raczej ludzie nie chca brac takich gigantow a na dwor on sie nie nadaje, za bardzo przytulasty jest a do tego nie strozuje :shake: ahhh gdyby moja Happy byla mniej dominująca ......

Posted

cześć psiury :D dopiero co wczoraj u Was byłam, a już tęsknię...ale jutro Was odwiedzę :-)

przedwczoraj w nocy straż przywiozła bullterierkę. Suńka jest milusińska, chyba ma alergię skórną. Ciekawe czy się komuś zgubiła i czy właściciel się zgłosi...?

Posted

Przybłąkał sie do mnie pies. Byłam z Tiką na spacerze a on biegł cały czas za nami. mam go teraz na ogrodzie, ale nie daje się złapać. Tika jest przerażona, bo ona sie boi wszystkich psów. Co ja mam zrobić? W okolicy takiego psa nigdy nie widziałam, przecież go nie wypuszczę z powrotem na ulicę...