Franca81 Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Daria ty mi tu nie wyskakuj z takimi gadkami ze malo robisz. :mad: Masz dwa potfforki przygarniete i jeszzcze pomagasz tym nieprzygarnietym. :cool3: Mało robi ten, co nie robi nic. Wiec sama widzisz, że duzo robisz. :evil_lol: Quote
dariaopole Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Ohhh dzięki Franca , miło z rana usłyszeć o sobie miłe słowa !!!! wszystkie cioteczki z dogo dużo robią !!!! tylko czasem bezsilność przytłacza !! Opolanki i Opolanie do góry pędem !! Quote
Franca81 Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Niestety nie mam dobrych wieści. Szukamy ponownie domku dla Miecia. Magda rozmawiała z obecnym właścicielem Miecia. Niestety on się nie nadaje do domu. Stał się bardzo agresywny. Mieciu jest teraz w kojcu u właściciela w pracy. Tam zachowanie astka całkowicie się zmieniło, uspokoil sie troche. Widocznie jednak nasze przypuszczenia były prawidłowe. Mieciu nie nadaje się do domu. Trzeba szukać miejsca gdzie chlopak mimo krotkiej siersci mialby swoj kojec (odpowiednio zabezpieczony na zimę!!). Oczywiscie bylby puszczany by pobiegac. Musialby rowniez miec staly kontakt z czlowiekiem. Wiem, że cięzko znalezc taki dom. Narazie zostanie u obecnego wlasciciela ale odpowiedni domek trzeba Mieciowi znalezc. Quote
dariaopole Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Byłam wczoraj u Bessi i reszty psiaków, teraz się spieszę więc potem zdam relacje a jutro wkleje fotki !!! Quote
madzia828 Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 podnosze opolskie psiaki hoopajcie po domki:laola: Quote
dariaopole Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 No więc tak : Bessi dla ludzi jest psem jak marzenie , naprawdę grzeczna , karna, nie narzuca się , nie ciągnie na smyczy. Psów jednak nie toleruje, a raczej toleruje do czasu. Wydaje mi się że jednak była psem podwórkowym, ale to tylko przypuszczenia. Grzecznie wchodzi do boksu, leży na betonie a nie na legowisku. Odwiedzający schronisko raczej ją omijają bo wygląda groźnie i nie podchodzi do kraty. Leży tylko spokojnie i wogóle nie reaguje. Na spacerku kipi z niej radość. Gdy zaatakowała suńke , odciągnęłam ją , dałam klapsa i nakrzyczałam więc z pokorną zwieszoną mordką wróciła do swojego boksu. Baster to wulkan energii, jest bardzo pogodny. Daisy to taka miluśka jest, nie chciała spacerować tylko kładła się na trawce i prosiła żeby ją głaskać , jest przecudowna, strasznie się garnie do człowieka !!!!!!! Jutro wkleję fotki, bo ja taki cieniasek jestem i nie umiem a męża ni ma :oops: Quote
olenka_f Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 jest tak strasznie smutny aż serce boli, a ja tak bardzo zawsze bałam sie amstafów i dobków:shake: Quote
Franca81 Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 Panicznie bałam się amstafów. Ale jak się nie bać jak się widzi, że 15 letni chłopak szczuje swojego amstaffa na kolegę. :angryy: Jednak dzięki Satusiowi (sam chyba jest mieszanką z amstafem) poznałam kilku właścicieli tych psów. I zaczelam zmieniac zdanie. Amstafy w rękach milosnika rasy (a nie milosnika mody na astki) lub psiarza sa przeuroczymi psiakami, które nie maja w glowie tylko checi mordu (a wrecz przeciwnie -> sama zabawe). I widziałam astki (te kupione do kochania), które pogryzly sie z psami (sytuacja przypadkowa , nieprzewidziana i jednorazowa). I zaden z tych astkow w bojce nie "zagryzal" przeciwnika. Byla to normalna klotnia jak np miedzy dwoma psami np yorkami. A rozlaczenie psow bylo bezproblemowe, wykonane slownie. Zreszta, to tylko i wylacznie czlowiek uczy tych psow nietolerancji wobec innych czworonogow. Czasem swiadomie a czasem nieswiadomie (brak socjalizacji w wieku szczeniecym). :cool1: A astki tak samo kochają jak inne psy. ;) Ale taki pies nie powinien byc pierwszym psem. Wlasciciel powinien miec doswiadczenie i przede wszystkim SERCE. Bo potem wlasnie szukamy domkow psiakom takim jak Mieciu. Skrzywdzonym przez czlowieka. :-( (alez sie rozpisalam) ;) Quote
dariaopole Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 A ja Wam powiem że Aściki są przesłodkie i przytulaśne :loveu: groźnego psa nawet z ratlerka można zrobić jak się chce !! Quote
dariaopole Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Francy przesłałam wszytskie zdjęcia więc powkleja do pierwszego postu. Nie mniej jednak nie mogę się powstrzymać więc oto kilka znich : Daisy ( ok. 3 lat, błąkała się po ulicy, wystraszona, przesłodka przytulanka) Uszatek : No i przesłodka Besinka : I przeuroczy Basterek : Quote
Franca81 Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 Umieszczę foteczki na 1 stronie ale to pozniej bo idzie burza a ja sie panicznie boje :placz: :-o (no lubie tylko jak jest daleko i nie idzie w moja strone):roll: Quote
Origami-7 Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Masz rację do każdego piesia trzeba mieć serce. Jakiego mamy psa zależy od nas jak go wychowamy. Co do burzy to też wolę ją w oddali. Quote
olenka_f Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Besinka brzuszek do miziania nadstawia co?:cool3: fajniusia grubaska:loveu: no a Daisy kto oko podbił przyznać sie bez bicia Quote
dariaopole Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 nio Besinka to uwielbia byc miziana :evil_lol: a jakbyście widziały jak ta grubaska pupą macha jak jest zadowolona :loveu: jakby conajmniej na podryw szła :cool3: Quote
olenka_f Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 prosze sie nie migać od odpowiedzi: KTO JEJ OKO PODBIŁ:mad: a te oczka pytają: pokochasz mnie? Proszę :loveu: Quote
Franca81 Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 Zaktualizowałam pierwszy post: Bessi - nowa fotka Baster - nowe 2 fotki Daisy - opis i fotki Mimi - fotki (opisu chwilowo brak) Fotki trochę za mocno kolorowe i ostrość za duża. Niestety coś w ustawieniach programu mam namieszane. Jak będę mieć więcej czasu to je poprawię. A tu wkleję resztę przerobionych fotek, których nie umieściłam w pierwszym poście. Ale niech będzie widoczne że psiaki są zdrowe i że spacerkują z cioteczkami. A co. :cool3: Quote
Franca81 Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Z uporem maniaka podnoszę. :p Jak będę mieć dziś jeszcze dostęp do neta to w końcu dam psiaki na allegro. :roll: Bo one tyle czekają. :shake: No nic ogarnęsię trochę i ruszam z motyką na słońce.. :evil_lol: Quote
dariaopole Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 ohh Franca ja to tez zapomnialam o ogłoszeniach, a mialysmy ustalic plan działania :eviltong: coś nam nie wyszło, to chyba przez te piwo :cool1:, w tygodniu zabieram się do roboty. Oleńka : migamy sie migamy bo same nie chcemy oberwać :evil_lol: Quote
olenka_f Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Besinko pierwszy amstafie w którym sie zakochałam, do domu a kysz!!!!!!!!!! Quote
CoToMa Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Moja Tika jest z opolskiego schroniska (przez jakiś czas przebywała w przytulisku u pani Ali). Niedawno w schronie przebywało dziecko Tiki (zmarł właścieciel), ale szybko znalazło dom. Podobno było śliczne, szkoda że nie widziałam jak wygląda. Quote
Franca81 Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 [quote name='CoToMa']Moja Tika jest z opolskiego schroniska (przez jakiś czas przebywała w przytulisku u pani Ali). Niedawno w schronie przebywało dziecko Tiki (zmarł właścieciel), ale szybko znalazło dom. Podobno było śliczne, szkoda że nie widziałam jak wygląda. Bardzo miło słyszeć, że ktoś adoptował psiaka. Jest to bardzo motywujące. :loveu: Dzięki wielkie. :sweetCyb: Bessi na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=200340453 Baster na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=200364492 Daisy na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=200368427 Baffi również na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=200371275 Quote
Franca81 Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 [quote name='Franca81'] Bessi na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=200340453 Baster na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=200364492 Daisy na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=200368427 Baffi również na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=200371275 Narazie tyle. ;) Nie mam już sił. Jutro postaram się zrobić kolejne aukcje. :cool3: Quote
Recommended Posts