Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam dziś w schronisku. Wzięłam Besii na spacerek. Sunia raczej reaguje na to imię, jest przekochana i przeurocza. Na spacerku kręciła z radości pupką i merdała ogonkiem. Ładnie chodzi na smyczy, jest spokojna, troche przybita. ładnie się uśmiecha, spokojnie wraca do swojego boksu. Pozwala sobie wszystko zrobić, bez problemu zaglądnełam jej w zęby, do uszu i pod pachwiny. ma tatuaż , ciężko odczytać i znajduje się prawie na cycuszku. Jest naprawdę słodka !!!! nie mogła spędzić całego życia w budzie gdyz jest naprawdę zadbana !!
Byłam też na spacerku z Uszatkiem ( a jak sie okazało - Atosem,) moja koleżanka się w nim zakochała, jest przeuroczy i taki młodzieńczy i z Basterem. W Basterku zakochałam się ja :loveu: jest taki ślicznie umaszczony i puchaty, jakby go wykąpać i uczesać to byłby super misio do przytulania. ładnie chodzi na smyczy, jak wyciągnęłam psie ciasteczka to usiadł na trawce i grzecznie czekał, bardzo delikatnie brał do pyska smakołyki. Ma piękny wyraz twarzy.
Daisy była dziś bardzo roztrzęsiona i przybita. TRzeba jej szybko znaleźć domek bo mała zgaśnie. Jest piękna i jak narazie zadbana, ale wiadomo jak pies wygląda po dłuższym czasie w schronisku. Niestety zdjęć nie mam bo padł koleżance aparat:angryy: następnym razem Franca porobi :p
Postaram sie dziś lub jutro zrobić ogłoszenia Daisy, Bastera i Besii na 4łapy, eurocity i alegratce. Kto może gdzie indziej niech ogłasza Daisy !!!!

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podnoszę.

Dario, nawet nie wiesz jak jestem wdzięczna że pilnujesz psiaków. No i ten spacerek z Bessi. Tak sądziłam że ma tatuaż. I też dziwny mi się wydawał ten wiek określony przez weterynarza. No ale co ja będę takiej nie znanej mi mordeczce w paszcze zaglądać. Szkoda tylko że taka młoda a już w takim stanie ma ząbki.

Odezwę się jak wróce, bo mogę już nie mieć okazji wejść na neta.

Posted

Franca : nie ma problemu. A z Besii jest jedna wielka niewiadoma, w schronisku twierdzą że ona na bank ma 12 lat i chyba rzeczywiście tak jest. To że ma 4-4,5 musiało być poprostu ściemą !!:angryy:

Posted

no właśnie w tym cały problem , ile nasza Bessinka ma lat ??? no ale skoro twierdzą w schronie że 12 to tak chyba jest, wkońcu nie raz widzieli żąbki u jakiegoś staruszka, nie wiem naprawdę nie wiem co zrobić, chciałam powystawiać ogłoszenia ale nie wiem co napisac odnośnie wieku :shake:

Posted

Zapomnialam!!!!!! :multi::multi::multi::multi::sweetCyb:

Jak byłam w wawie to dostałam informację, że Troll został adoptowany!!!!! Podobno ludzie są świadomi że Troll może być kłopotliwym psiakiem i zostali poinformowani o jego przeżyciach. Ale mimo wszystko i tak go adoptowali.

Więc Trolliku "słodkiego miłego życia, bez głodu, mrozu i bicia"...

:bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:

Posted

olgaj napisał(a):
:niewiem:dariaaaaaaaa, a podzielisz sie tym planem z Łodzia?
Moze cos od was sciagniemy bo u nas porostu padaczka.

Pierwsza najważniejsza zasada: Nie chcą nas drzwiami to my oknami. :cool3: Całe szczęście, że nas chcą bo ja nie nadaję się do skakania nad przeszkodami (w Wawie prawie zeby bym sobie w metrze wybila). :mad:

Posted

Tylko ze u nas zatrzesienie astow w schronie i nie tylko, bo razem okolo 600 psow. A nas garsteczka, domow zero, kupa ogloszen i zadnego zainteresowania. A przy takim przepelnieniu same wiecie co sie dzieje w schronie...

Posted

Olga : plan to po prostu podzielenie się kto robi jakie ogłoszenia oraz zrobienie nowych fotek, bo co tu więcej wymyślić, brak czasu, pieniędzy oraz domków - tego nie da się przeskoczyć w żaden sposób :shake:

Posted

myslałam, ze macie jakies tajemnicze metody :) :) :) zaklecia, czary mary i takie tam inne :)
Zartuje oczywiscie, ale moja desperacja siega zenitu i chyba zaczynam powoli fiksowac, az sie boje jechac do schronu i zobaczyc ile mam nowych niespodzianek.

Posted

podnosisz mnie na duchu poczuciem humoru,

Daria jak sie ekolodzy dowiedza to cie sama do tego kociolka wrzuca, oni teraz tacy czujni....
ucaluj od Łodzi wszystkie wasze bidki, a najbardziej moja faworytke - astunie, jest taka piekna, ze sama bym ja chetnie chapsnela do domu, ale moj kubek by mi tego nie wybaczyl, juz i tak czesciej jest na mnie obrazony, niz sie ze mna odzywa. Ale suka jest przepiekna i absolutnie obłędna, w moim typie.

Posted

ohhb tą bidulę to sama bym wzięła , no ale moja hrabianka Happy już czasem pokazuje że nie jest zadowolona z tego zwierzyńca bo ona by chciała być jedyna do miziania i pochłaniania jedzonka :evil_lol:, ucałuję ją od Ciebie na pewno , !!!
a ekolodzy niech mi podskoczą :evil_lol:

Posted

Olgaj, my cioteczki musimy trzymac się razem. Ja mam sentyment do łódzkich psiaków, chyba z powodu Grega (opolskie też kocham:loveu:). Ja też jest sama w Tarnowie, nikt mi nie chce pomóc. Trzymajmy się ramy to się nie po......!!!:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

ohhh Olga bo widzisz ludziom brakuje jaj i chęci do pomocy, no i czasu oczywiście, no i pieniędzy....itp,itd
Ja sama mam do siebie pretensje że mało robię !!! no ale to zawsze coś!!!!