Lena84 Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [FONT=Bookman Old style][FONT=Bookman Old style]czekam czekam wytrwale [/FONT][FONT=Bookman Old Style]t[/FONT][FONT=Bookman Old style]ak lekko dotykają mnie dni moja tęsknota jest tęsknotą planet zmarzłych tęskniących do słońca a Ty jesteś słońcem które pozwala mi żyć[/FONT][/FONT]... (H. Poświatowska) Quote
Lena84 Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Pewnego razu Pan Bóg przechadzał się po Rajskim Ogrodzie. Nagle za krzaka wyszedł Diabeł: - Słyszałem, że stworzyłeś człowieka... - zagadnął Szatan. - Tak, już żyje na Ziemi. Może mieć partnera i dzieci, na razie uczy się rozpalać ogień i budować miejsce na nocleg, ale za tysiące lat będzie władcą całego globu. - I co z tego - prychnął Diabeł- nawet za te tysiące lat i tak będzie SAMOTNY. Zasępił się Pan Bóg, podrapał w długą, siwą brodę i powiedział: - Więc stworzę mu przyjaciela! Wybiorę jedno ze zwierząt, które uczyniłem, aby go strzegło i było mu poddane, ale jednocześnie oddało mu całe swoje serce. - To niemożliwe! - Diabeł się roześmiał i gdzieś przepadł. Pan Bóg natomiast zwołał zwierzęta z każdego gatunku i wybrał PSA. - Odtąd będziesz ogrzewał człowieka swoim ciepłem, uspokajał spojrzeniem, kochał z całego serca, nawet, kiedy on Cię znienawidzi. - Dobrze - odparł dobry pies. - Chociaż będziesz musiał znosić wszystkie upokorzenia, staniesz się też jego najlepszym przyjacielem. To bardzo zaszczytna rola. Niestety Twoje serce będzie musiało bić dwa razy szybciej i nie będziesz mógł żyć długo - najwyżej 15 - 20 lat. - Ale powiedz mi, czy człowiek nie będzie cierpiał, gdy odejdę do Ciebie? - Właśnie o to chodzi. - Jak to? - zdumiał się pies. - Będzie cierpiał i będzie wiele dni nie utulony w bólu. Ale to Ty nauczysz go odchodzenia i przemijania, Ty nauczysz go kochać i odchodząc zostawisz wielką miłość w jego sercu. Jesteś aniołem, którego powołałem, aby niósł radość i nadzieję, ale także uczył wiecznego prawa przemijania, aby ludzie wierzyli, że po ich życiu, jest życie TUTAJ. Kiedy to zrozumieją, nie będą płakać, bo będą wiedzieć, że spotkają Ciebie znów. I w ten sposób Pies stał się aniołem, który przybrał skórę zwierzęcia i trafił na ziemię, aby uczyć Człowieka miłości, wierności i przyjaźni, ale także przemijania. Nauczyć, że jest TU i TERAZ, ale także TAM i POTEM. Odchodząc zostawia ból i pustkę, ale także nadzieję na to, że znowu go spotkamy.. Chcę być Twoim Aniołem... Załupcio! Quote
Lena84 Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Załupcio nadal tęsknie wypatruje swojego człowieka... Quote
Lena84 Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Cisza u Załupcia... Hopsaj do góry! Quote
Poker Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Uparte jesteście z tym imieniem jak nie wiem co. Pokazałam koleżance wątek i zbaraniała.Spytała czy tak źle życzycie psu ,że dałyście takie imię. Quote
Lena84 Posted February 16, 2013 Author Posted February 16, 2013 Przypominam, że nie "my" dałyśmy psiakowi takie imię! Ale niech będzie - zmieniam tytuł wątku :) Quote
nikola. Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Załupek to bardzo miły, potrzebujący troski psiak. Na spacerach zachowuje sie bardzo dobrze, umie chodzić na smyczy, uwielbia sie bawić. Polecam !.......... Pozwól mu pokazać, jak kocha !. Quote
Lena84 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 Łupolek czeka już tak długo... Niech to będzie jego ostatnia zima w schronie... Powinien wygrzewać się na ciepłym posłaniu u boku troskliwego człowieka... Quote
Poker Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 No w końcu . Łupeczku , szczęścia ci życzę z nowym imieniem. Quote
nikola. Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 http://www.facebook.com/pages/Grono-ludzi-o-dobrych-sercach/431836876891306 POLECAM ! Quote
Lena84 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Kochani, jest MEGA-PILNA SPRAWA! Kwestia życia i śmierci! Szczurzaczek z likwidowanego schroniska w Swarzędzu jest: -chory -stary -zrezygnowany Musi natychmiast trafić do ciepłego domu, inaczej UMRZE!!! http://www.facebook.com/media/set/?s...7030508&type=1 510 926 771 - karolina 503 075 701 - agnieszka Quote
Lena84 Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 U Łupolka bez zmian :( Nadal nikt o niego nie pyta :( Byłam w niedzielę w Gaju. Byliśmy na spacerze. Jak on pięknie chodzi na smyczy! Prawie w ogóle nie ciągnie, no chyba, że wyniucha coś interesującego :) Dostał ode mnie solidną porcję głasków i psich smaczków. Niestety Łupcio wyciąga z budy wszystko, co się w niej znajdzie. Dechy w budzie dla takiego kochanego seniora? Serce pęka... Quote
Poker Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Co sie dzieje u chłopaka? robicie mu jakieś ogłoszenia? Quote
Lena84 Posted September 9, 2013 Author Posted September 9, 2013 Chłopak ma sporo ogłoszeń. Niestety brak jakiegokolwiek zainteresowania... A zima coraz bliżej... Kolejna w schronisku? Quote
Recommended Posts