Patia Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Dzwoniłam do Mysi . Wyniki badań są dobre , Denisa trzeba odkarmić i wykastrować. Mysia dowie się wszystkiego na temat możliwości zabrania go przed upływem okresu kwarantanny. Będzie nas informować. Quote
blue.berry Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Patia - dzieki za informacje. bo caly czas mysle dzisiaj o tym biedaku :placz: Halbina - piekne zyczenia - dziekujemy i sciskamy Cie cieplo Quote
Mysia_ Posted April 6, 2007 Author Posted April 6, 2007 OK. Denis może pojechać do DT. Dzisiaj został zaszczepiony na choroby zakaźne, jest też odrobaczony... W stosunku do ludzi jest bardzo przyjaźnie nastawiony, również inny psiakom nic nie robi, tylko jak jakiś inny go zatakuje to potrafi się zdenerwować ;) Dzisiaj jak mnie zobaczył to szczekał z radości, pierwszy raz widziałam, żeby szczekał, kochane psisko :loveu: Jest grzeczny, ładnie chodzi na smyczy, słucha się i bardzo duże je, ale to z pewnością jeszcze potrwa przez jakiś czas. Patia, jak już mówiłam schronisko w sobotę i podczas Świąt jest czynne od 10 do 15... Jeśli chodzi o to czy za psiaka coś trzeba płacić to Pani kierownik powiedziała "co łaska" ;) ale zazwyczaj praktykujemy coś takiego jak zwrot kosztów szczepień. Quote
halbina Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Patia, naprawdę oferujesz mu dom tymczasowy?... Dobra Wróżko! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Patia Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Jeszcze tylko transport . Będę Was informować co mi się udało załatwić . Quote
Malibu Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 W chwili obecnej na pomoc dla Denisa wpłyneło 225,00 zł !!!!!!!!!!!!!. Dziekuje bardzo. Na Was zawsze można polegać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po Świetach napisze liste darczyńców i ogólne saldo pieniedzy jakie posiadamy dla psów w potrzebie. Quote
Mysia_ Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Tak bardzo się cieszę, że los Denisa nie jest Wam objętny :multi: Ja teraz idę do schroniska, pójdę z nim na spacerek :p Quote
Mysia_ Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Czy coś ruszyło w sprawie Denisa? :roll: Quote
Malibu Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Czy sa nowe informacje dotyczace Denisa? Patia odezwij sie , jeżeli coś wiesz. Quote
Patia Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Jadę po niego jutro , jesli coś się pozmienia i będę mogła jeszcze dziś - napiszę . Quote
Mysia_ Posted April 8, 2007 Author Posted April 8, 2007 Chudzinka :( Patia, jeśli jutro bedziesz jechała po Denisa to najprawdopodobniej się zobaczymy, bo wygląda na to, że jutro ja będę siedzieć w biurze ;) Quote
Patia Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Mysiu ja i tak do Ciebie zadzwonię przed wyjazdem , to bedziesz wiedziała czy się zobaczymy. Jeszcze raz Ci dziękuję za opiekę nad nim , jest faktycznie chudziutki:-( Quote
zaba14 Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 jaka on ma sliczna mordzie :loveu: :loveu: Patia a w środowisku bordozkow nikt nie slyszal o kradziezy takiego psa? Moze naprawde zostal komus skradziony? :-( Quote
Tengusia Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Patia wielkie :thumbs: :Rose: :thumbs: :Rose: i dla Ciebie Mysia tez :thumbs: :Rose: :thumbs: :Rose: Quote
Mysia_ Posted April 8, 2007 Author Posted April 8, 2007 Patia jeśli wpadniesz jutro to się zobaczymy ;) Quote
Patia Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Denis już u mnie. Wspaniale zachowuje się w samochodzie , spokojny , grzecznie siedzi lub lezy. zapoznanie z moimi psami już za nami , małe pieski ok , suka też , jeśli chodzi o psy nie jest agresywny ale potrafi mieć własne zdanie. Bylismy już na spacerze wszyscy razem , Denis był wyraźnie zadowolony , skubał trawkę , tarzał się uszczęśliwiony. Zna komendy. Jesli chodzi o stan zdrowia ma biegunkę ( odczekamy , może to tylko stres) powiększony odbyt , rany na łapach , brzydką skórę na mosznie , zaczerwienione uszy , skóra raczej w porządku ale sierść matowa , złej jakości. Jego stan ogólny nie jest zły. Z pewnością potrzebuje kąpieli , trzeba go jeszcze pokazać lekarzowi , kwarantanna upływa 15 kwietnia. Dziękuję bardzo Mysi za pomoc :loveu: Dziękuję schronisku w Zabrzu za opiekę nad Denisem i możliwość zabrania psa przed upływem kwarantanny , widać było, że w tym schronisku najważniejsze są psy :loveu: a nie biurokracja Quote
halbina Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Patio, a my dziękujemy Tobie za serce i pomoc! Quote
AniaB Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 nie moge juz czytać wątków o oddanych bordozkach, o bordozkach w schroniskach, o bordozkach pozostawianych w zamknieciu...:-( patia - jak widze to wszystko to mam wrazenie, ze ja jeszcze niejednego bordozka w zyciu moge mieć...:shake: no i widzisz? - bubulinka z żywca i bordożek - jak znalazł na swieta :) Quote
Mysia_ Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Mam nadzieje, że z Deniskiem wszystko będzie OK. i bedzie grzeczny :p Qrczę on jest ułożonym i wychowanym psiakiem, musiał mieć kiedyś normalny dom :roll: Quote
blue.berry Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Patia i znow ratujesz kolejne bordoze zycie!!! Quote
Benia-b Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Czy zostały rozesłane jakies wici po Zabrzu? Może on został komuś ukradziony? Jest jakas lokalna gazeta, aby móc umiescic informacje o Denisie? Quote
Mysia_ Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Benia-b jeśli został by skradziony w naszej okolicy to przez schronisko powinno sie przewinnąć zgłoszenie o kradzieży takiego psiaka, w każdym bądż razie zawsze tak jest :roll: Patia, chyba już wiem skąd biegunka u Denisa, wczoraj psiaki miały do jedzenia "płucka", których Denis wcześniej nie jadł, a już ostatnio kilka psiaków miał po nich biegunkę.... Quote
Patia Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Całą noc przespał spokojnie , nie nabrudził , mimo tej biegunki , bylismy już na spacerze , jest bardzo energiczny , ciągnie na smyczy jak parowóz. Quote
Patia Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Widać rany , o których wspominała Mysia , ma je na wszystkich kończynach. Quote
Recommended Posts