Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam do Mysi . Wyniki badań są dobre , Denisa trzeba odkarmić i wykastrować. Mysia dowie się wszystkiego na temat możliwości zabrania go przed upływem okresu kwarantanny. Będzie nas informować.

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OK. Denis może pojechać do DT. Dzisiaj został zaszczepiony na choroby zakaźne, jest też odrobaczony... W stosunku do ludzi jest bardzo przyjaźnie nastawiony, również inny psiakom nic nie robi, tylko jak jakiś inny go zatakuje to potrafi się zdenerwować ;) Dzisiaj jak mnie zobaczył to szczekał z radości, pierwszy raz widziałam, żeby szczekał, kochane psisko :loveu: Jest grzeczny, ładnie chodzi na smyczy, słucha się i bardzo duże je, ale to z pewnością jeszcze potrwa przez jakiś czas.
Patia, jak już mówiłam schronisko w sobotę i podczas Świąt jest czynne od 10 do 15... Jeśli chodzi o to czy za psiaka coś trzeba płacić to Pani kierownik powiedziała "co łaska" ;) ale zazwyczaj praktykujemy coś takiego jak zwrot kosztów szczepień.

Posted

W chwili obecnej na pomoc dla Denisa wpłyneło 225,00 zł !!!!!!!!!!!!!.
Dziekuje bardzo. Na Was zawsze można polegać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po Świetach napisze liste darczyńców i ogólne saldo pieniedzy jakie posiadamy dla psów w potrzebie.

Posted

Chudzinka :(

Patia, jeśli jutro bedziesz jechała po Denisa to najprawdopodobniej się zobaczymy, bo wygląda na to, że jutro ja będę siedzieć w biurze ;)

Posted

Mysiu ja i tak do Ciebie zadzwonię przed wyjazdem , to bedziesz wiedziała czy się zobaczymy. Jeszcze raz Ci dziękuję za opiekę nad nim , jest faktycznie chudziutki:-(

Posted

jaka on ma sliczna mordzie :loveu: :loveu:
Patia a w środowisku bordozkow nikt nie slyszal o kradziezy takiego psa? Moze naprawde zostal komus skradziony? :-(

Posted

Denis już u mnie.
Wspaniale zachowuje się w samochodzie , spokojny , grzecznie siedzi lub lezy. zapoznanie z moimi psami już za nami , małe pieski ok , suka też , jeśli chodzi o psy nie jest agresywny ale potrafi mieć własne zdanie.
Bylismy już na spacerze wszyscy razem , Denis był wyraźnie zadowolony , skubał trawkę , tarzał się uszczęśliwiony.
Zna komendy.
Jesli chodzi o stan zdrowia ma biegunkę ( odczekamy , może to tylko stres) powiększony odbyt , rany na łapach , brzydką skórę na mosznie , zaczerwienione uszy , skóra raczej w porządku ale sierść matowa , złej jakości. Jego stan ogólny nie jest zły.

Z pewnością potrzebuje kąpieli , trzeba go jeszcze pokazać lekarzowi , kwarantanna upływa 15 kwietnia.

Dziękuję bardzo Mysi za pomoc :loveu: Dziękuję schronisku w Zabrzu za opiekę nad Denisem i możliwość zabrania psa przed upływem kwarantanny , widać było, że w tym schronisku najważniejsze są psy :loveu: a nie biurokracja

Posted

nie moge juz czytać wątków o oddanych bordozkach, o bordozkach w schroniskach, o bordozkach pozostawianych w zamknieciu...:-(

patia - jak widze to wszystko to mam wrazenie, ze ja jeszcze niejednego bordozka w zyciu moge mieć...:shake:

no i widzisz? - bubulinka z żywca i bordożek - jak znalazł na swieta :)

Posted

Mam nadzieje, że z Deniskiem wszystko będzie OK. i bedzie grzeczny :p
Qrczę on jest ułożonym i wychowanym psiakiem, musiał mieć kiedyś normalny dom :roll:

Posted

Benia-b jeśli został by skradziony w naszej okolicy to przez schronisko powinno sie przewinnąć zgłoszenie o kradzieży takiego psiaka, w każdym bądż razie zawsze tak jest :roll:

Patia, chyba już wiem skąd biegunka u Denisa, wczoraj psiaki miały do jedzenia "płucka", których Denis wcześniej nie jadł, a już ostatnio kilka psiaków miał po nich biegunkę....

Posted

Całą noc przespał spokojnie , nie nabrudził , mimo tej biegunki , bylismy już na spacerze , jest bardzo energiczny , ciągnie na smyczy jak parowóz.