Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Denis do naszego schroniska trafił w niedziele (1 kwietnia) został odebrany właścicielowi, które nie było wtedy na miejsu. Inspektor TOZ otworzył drzwi jakiegoś chlewika siekierą... W środku znajdował się Denis - zupełnie wychudzony, bez kropelki wody :shake: Oprócz tego psiak ma jakieś blizny... Sprawa zostanie oddana do prokuratury. Facet miał go podobno około pół roku, zastanawiamy się czy komuś go nie ukradł, poniważ dziwi mnie skąd jakiś menel miał by mieć psa raczej niepopularnej rasy.... Denis nie ma tatuaża co utrudnia całą sprawę :-( :-( :-( Proszę o rozgłoszenie sprawy, może ktoś wciąż na niego czeka????

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny , jak mozna mu w tej chwili pomóc?

Skoro sprawa jego właściciela trafi do prokuratury , czy mozliwa jest jego adopcja po zakończeniu kwarantanny?
Czy jest możliwa adopcja przed zakończeniem kwarantanny, my tak kiedyś wyadoptowałyśmy prawie jamnika z krakowskiego schroniska , tylko musiałysmy podpisać specjalne oświadczenie , że oddamy psa jeśli własciciel zjawi się przed upływem dwóch tygodni.

Zaraz przedstawię go na forum DDB.

Posted

Rece opadaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wczoraj przyjechała na SGGW sunia DDB ze schronu w Słupsku.
Na szczeście była tam od.20.III.br., niedługo.
Po zrobieniu koniecznych badań najprawdopodobniej sunia bedzie miała nowy dom.
Jej była włscicielka rozstała sie z meżem , i przyprowadziła sunie do schronu.

Przykre, że ludzie traktuja swojego przyjaciela jak "podarta szmate".

Historia suni
http://www.ddb.fora.pl/viewtopic.php?t=1607

Niestety w tej chwili ze swojej strony nie moge zapewnić Denisowi pomocy w postaci domu , lub domu tymczasowego.
Inna pomoc dla Denisa jak najbardziej z checia.

Bardzo prosze o pomoc dla Denisa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Malibu i blue.berry juz powiadomione :(
z tym ze maja teraz na glowie bordozke tez wyciagnieta ze schronu :(

najwazniejsze aby w tym momencie jakos ustalis status prawny psa. z tego co wiem w Korabienicach sa red nose'y zabrane wlascicielowi z interwencji TOZ. nie sa do adopcji do czasu sprawy w sadzie. tutaj nieststy moze byc podobnie (choc mam nadzieje ze nie). pies jest w fatalnym stanie z tego co widze na zdjeciach a schronisko raczej go leczyc nie bedzie.
kto moze dowiedziec sie o to jak do DT podchodzi schronisko i czy ew mozna by bylo psa umiescic w klinice. oczywiscie jest kwestia tego w ktorej klinice, kto bierze zobowiazanie na siebie no i tradycyjnie skad brac na to pieniadze?
przepraszam ze tak bolesnie konkretnie ale dzisiaj chyba juz mam za duzo.
(Emir dzis przywiozl do kliniki na sggw bernardynke ktora jest tak zaglodzona i chora ze nie ma sily sama wstac :(

Posted

Wszyscy dla których nie jest obojetny los Denisa.

Po wczorajszym rozliczeniu z Tajga i Ania za wyciagniecie suni Amandy ze schroniska w Słupsku i opłaceniu kosztów za paliwo w kwocie łacznej 270,00 zł, zostało na dzień 5.IV.2007 1930,00 zł.

Jak wiadomo koszty na zwierzeta w potrzebie zaczynaja rosnać w zawrotnym tepie. Zobowaiazaliśmy sie cześciowo pomóc doddy w opłaceniau pobytu Bastera na SGGW, Pomoc finansowa w sterylizacji dla suni DDB-Karen. Opłata za pobyt na SGGW suni DDB Amandy&Vivy-mam nadzieje że koszt bedzie nie wielki.

Ogłaszam kolejna zbiorke pieniedzy na pomoc dla DDB Denisa.
Jestem dobrej myśli , że uda sie Denisa wyciagnać ze schroniska-nie wiadomo za jaka kwote.
Pies ze wzgledu na duża utrate masy ciała potrzebuje natychmiastowej pomocy i opieki lekarskiej .
Napewno pilnie potrzebny odpowiedzialny-opiekuńczy dom dla Denisa, lub dom zastepczy.

Kazda wpłacona kwota to pomoc dla Denisa który w tej chwili bardzo jej potrzebuje.

Posted

Kochani, jeśli ktoś będzie zdecydowany na adopcje lub przygarnięcie Denisa do DT to można spisać umowę adopcyjną tymczasową i nawet już teraz go zabrać! Denis jest juz po obdukcji i wszystkich badaniach, lada dzień będą wynik. Musi zostać wykastrowany, ponieważ jego moszna nadaje się do amputacji. Teraz w schronisku ma swój osobny boks, jest karmiony 3 razy dziennie, codziennie wychodzę z nim na spacery.... Tyle ja mogę dla niego zrobić. Teraz wychodzę do schroniska i będę w domu po 18, ale jesli kotś będzie miał pilną sprawę to mo numer: 692-581-343.

Aha, Denis waży 38 kg, to chyba o wiele za mało jak na tą rasę :-(

Bardzo też proszę o zwrócenie uwagi czy komuś nie zginął czy nie został skradziony taki pies....

Pozdrawiam

Posted

Mysiu , dziękujemy Ci serdecznie za opiekę na Denisem :loveu:
Czy schronisko zgodzi się go wydać przed kastracją czy dopiero po ?
Dziś postara się być w schronisku Viki z bordożego forum , przywiezie karmę dla bordożka ( nie wiem jednak czy będzie w schronisku na 100 %).

Czy znasz jego stosunek do innych psów?

Posted

Jeszcze Mysiu takie pytanie , jesli zabranie go do DT jest mozliwe już , jak jest w święta w schronisku ? Czy można pieska zabrać ? Ja już dziś raczej nie wyrobię , idę do pracy na popołudnie .

Posted

Mysia - robisz dla tego biednego psa bardzo duzo. dziekuje Ci ogromnie.
czy moglabys napisac jaki Denis jest w kontakcie z czlowiekim, jak sie zachowuje? czy jest agresywny do innych psow?
38 kilo to wiele wiele za malo :placz: moj Grendel wazy 60 kilo.

ja w tym momencie moge jedynie wesprzec finansowo Denisa :shake:
nic... czekamy na jakies informacje

Posted

Z okazji Świąt Wielkanocnych
życzę wszystkiego tego, co od Boga pochodzi.
Oby skrzydła wiary przykryły kamienie zwątpienia
i uniosły serca ponad przemijanie.
Halina