Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witać. Poznałam swoją klasę, nieźle ;D
Ic liczy 30 uczniów, 20 chłopów i 10 dziewczyn. xD
U nas w szkole są dziwne zasady.. Dziewczyny nie mogą chodzić w spodenkach, bluzkach na ramiączkach i dekoltach, a chłopcy w spodniach takich w kwiatki(wiecie o czym mówię), mamy też po W-Fie przebierać bluzki i skarpetki i mieć dezodoranty O.o Więcej grzechów nie pamiętam, ale było coś ciekawego jeszcze. Jutro mam 4 lekcje, zaczynam od 8:50, Fizyką..
Zaraz po niej czeka mnie Biologia, Geografia i ostatni J.polski. A, i mamy mieć 3 zeszyty dodatkowe(32 kartki)do usprawiedliwień, korespondencji z rodzicami i uwag O.o Myślicie, brać tylko zeszyty, czy książki też?

Posted

Mani2000 napisał(a):
Witać. Poznałam swoją klasę, nieźle ;D
Ic liczy 30 uczniów, 20 chłopów i 10 dziewczyn. xD
U nas w szkole są dziwne zasady.. Dziewczyny nie mogą chodzić w spodenkach, bluzkach na ramiączkach i dekoltach, a chłopcy w spodniach takich w kwiatki(wiecie o czym mówię), mamy też po W-Fie przebierać bluzki i skarpetki i mieć dezodoranty O.o Więcej grzechów nie pamiętam, ale było coś ciekawego jeszcze. Jutro mam 4 lekcje, zaczynam od 8:50, Fizyką..
Zaraz po niej czeka mnie Biologia, Geografia i ostatni J.polski. A, i mamy mieć 3 zeszyty dodatkowe(32 kartki)do usprawiedliwień, korespondencji z rodzicami i uwag O.o Myślicie, brać tylko zeszyty, czy książki też?

Proste, że zeszyty tylko. Jutro będzie wpisywany PSO, BHP itp.

Ja mimo, ze jestem w 3 technikum jutro też biore tylko zeszyty, a mam 6 godzin w tym 3 angielskiego (zaawansowany i zawodowy), wiem też, że na tygodniu będziemy razem z grupą sprzątać w Bursie(miejsce do spania uczniów, którzy mają daleko do domu, kłopoty rodzinne itp). Bedziemy sie uczyć ścielać, skladać ręczniki w serduszka, łabędzie itp. Widze, że ciekawie :cool3:

Posted

Gratuluję wszystkim nowym gimbusom! :multi:
Mani dziwne zasady, rzeczywiście. W naszej szkole można chodzić na ramiączkach, w krótkich szortach, ale bez przesady. Jeśli ktoś ubierze takie, że połowa tyłka wystaje to wtedy jest upomnienie lub uwaga. Nie można mieć za to pomalowanych paznokci. I tak większość dziewczyn tego nie przestrzega, a żadnych konsekwencji za to nie ponoszą. Pominę fakt, że 90% dziewczyn w mojej szkole to wymalowane Barbie, które chodzą praktycznie tylko w miniówach i szpilkach/koturnach. :roll: Zazdroszczę czterech lekcji, my ani żadne klasy równoległe w I klasie tak nie mieliśmy.

Jutro mam fajny dzień. :loveu: Zero WFu, chemii, fizyki, biologii. Tylko: polski, matma, historia (kochaaam!), technika, angielski i informatyka. Za to WF mamy na początku lekcji w piątek i na koniec w czwartek. Debilizmem dla mnie jest dawanie WFu na początek dnia, później padnięci nie rozumiemy połowy lekcji. Po WFie mamy geografię i chemię czyli ciężkie przedmioty (przynajmniej w mojej szkole - kiepscy nauczyciele), na których trzeba się mocno skupić. Tak na marginesie: w naszej szkole mamy sześć klas pierwszych (A-F). Odkąd chodzę do szkoły nie miałam okazji, żeby widzieć aż tyle klas danego poziomu. Maksymalnie cztery, ale sześć... nigdy. :lol:

Posted

U mnie też są takie zasady, że nie można chodzić w krótkich spodenkach, spódniczkach, zero ramiączek i obcasów, malowania paznokci ale też nie wszyscy się do tego stosują, a czy ponoszą konsekwencje to nie wiem. :lol: Ja jutro od razu na pierwszej lekcji mam chemię, ale też pewnie będziemy te zasady pisać. A na końcu mam niemiecki. :loveu:

Posted

Nie lubię niemieckiego. Może głównie przez nauczycielkę, bo sam język jeszcze jest do "przełknięcia". ;) Myślę pozytywnie... Za 299 dni znowu będą wakacje. :lol:

Posted

Dioranne napisał(a):
Nie lubię niemieckiego. Może głównie przez nauczycielkę, bo sam język jeszcze jest do "przełknięcia". ;) Myślę pozytywnie... Za 299 dni znowu będą wakacje. :lol:

Już odliczamy do wakacji! :)

Posted

Aktualnie mamy około 120 pierwszoklasistów. :crazyeye: Żartowałam z koleżanką, że będziemy mieli dużo osób do kocenia. Chociaż w naszej szkole nie jest to jakoś mocno popularne, zazwyczaj kocone są osoby, które są znane wśród starszych klas, tak to nie. Mnie kocenie ominęło! :p

Posted

Jak tam PO :D ?

Ja jestem mega mega mega happy bo doszły do nas do klasy 4 osoby - koreanka , 2 amerykanki i kanadyjczyk ( mamy rekord 10 osób w klasie haha) i będziemy mieć dzięki nim wszystkie lekcje po angielsku ( oprócz polskiego hyhy :cool1: )
U mnie to ostatni rok gimbazy :-( a potem LO , ale i tak zostaje tu gdzie teraz chodze a w 2LO zamierzam jechać na rok na wymianę do usa ! :bigcool::bigcool::bigcool::iloveyou::iloveyou::iloveyou:

• 4 weeks later...
Posted

Jak tam Wam dzieci drogie w szkole jest? Ja w poniedziałek mam mega trudny dzień, ale i tak robię wszystko tylko nie tykam książek i zeszytów. :evil_lol:
Dowiedziałam się, że w przyszłym roku będę miała remont pokoju, na który czekam od 3-4 lat. Cieszę się z tego niezmiernie, bo wszystko urządzę sobie pod zwierzaki. Wywalę wszystkie niepotrzebne meble, żeby jak najwięcej miejsca było dla futrzastych. Mam myszoskoczki, myślę o chomiku/myszkach, albo też o rozpoczęciu hodowli ogonków (biegle poznaję je od 3 lat). Tylko nie mówcie mojej mamie o tych planach, bo zaraz odwoła remont. :diabloti:

Posted

[quote name='Dioranne']Jak tam Wam dzieci drogie w szkole jest? Ja w poniedziałek mam mega trudny dzień, ale i tak robię wszystko tylko nie tykam książek i zeszytów. :evil_lol:
Dowiedziałam się, że w przyszłym roku będę miała remont pokoju, na który czekam od 3-4 lat. Cieszę się z tego niezmiernie, bo wszystko urządzę sobie pod zwierzaki. Wywalę wszystkie niepotrzebne meble, żeby jak najwięcej miejsca było dla futrzastych. Mam myszoskoczki, myślę o chomiku/myszkach, albo też o rozpoczęciu hodowli ogonków (biegle poznaję je od 3 lat). Tylko nie mówcie mojej mamie o tych planach, bo zaraz odwoła remont. :diabloti:[/QUOTE]

Myszki! :D
Mogę dać Ci sporo cennych rad o tych wspaniałych, przewspaniałych ogoniastych <3

Posted

Właśnie nie wiem na co potajemnie się przygotować. Jednak bardziej przemawia do mnie hodowla ogonków, marzę o tym bardzo długo, a teraz muszę dokształcić się w kilku kwestiach i wiedza teoretyczna powinna wystarczyć mi na sam start. ;)