Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tzn nie pamiętam dokładnie jak one się tam znalazły ale ona po szkole je miała komuś zanieść czy coś i wzięła do szkoły. To było dość dawno już, kiedy miałyśmy po jakieś 9-10 lat. Ale wszystko się na szczęście dobrze ułożyło wtedy. :)

Posted

Mani2000 napisał(a):
Oo,patrz jak trafiam w twój gust!
Zostajesz wybrana na chrzesną Melci<3
______
Teraz coś na co czekacie od lat..Uwaga,Panie i Panowie.
MELKA!<aplaus>

TOSIA<aplaus>

Panny razem:D

Więcej w kolejnym poście:D

O rany! Normalnie jak bym zobaczyła moją Melcię, biała z czerwonymi oczkami, te pozy itp. - mamy klony :scream_3: :mdleje: :sweetCyb: :eek2: :iloveyou: - moje uczucia xD
PS. Jestem dumna z zostania chrzestnej Melci <33

• 2 weeks later...
Posted

Dziękuję za miłe słowa,jest mi lepiej..
Cóż,nie rozczulajmy się,trzeba iść dalej przecież.

Tosia staje się bardzo śmiała,dziś,wypuściłam ją i sobie po mnie chodziła! Później zasnęła na moim brzuchu i szkoda było mi ją budzić heh:)

Posted

Ooo:)
Prosimy o zdjęcia;)

Dzisiaj wymienianie trocinek było,masakra.
Tośka zaczyna upodabniać się do Melki zachowaniem..:/
W sensie,lubi uciekać.Wspinaczka dla niej to nie nowość:/

Muszę wymyślić nowe miejsce,które w oczekiwaniu na nową klatkę("wymienioną"-Wyczyszczoną) zamieszkują myszki..

Posted

[quote name='Cytrynaaaaa']Swojego aparatu nie mam niestety a z telefonu nie umiem zgrać, ale będę kombinować. :D
A co do myszek to może na czas zmieniania trocinek niech ktoś Tosię trzyma na rękach?[/QUOTE]

Nikt nie chce,poza tym,uciekłaby im.
A co wtedy z Melą? Melka jest o wiele sprytniejsza i groźniejsza (gryzienie,wyrywanie się) od Tosi.

Posted

[quote name='Mani2000']Dziękuję za miłe słowa,jest mi lepiej..
Cóż,nie rozczulajmy się,trzeba iść dalej przecież.

Tosia staje się bardzo śmiała,dziś,wypuściłam ją i sobie po mnie chodziła! Później zasnęła na moim brzuchu i szkoda było mi ją budzić heh:)[/QUOTE]

Jak sweet <3 Uwielbiam te śpiące na człowieku mordki :)

[/QUOTE] Słodko. :-D A mi dzisiaj urodziły się małe króliczki. :lol:[/QUOTE]

Gratki!super wieści, a ile?:)

A co do przekładania na czas kąpieli klatki, to odradzam stanowczo kartonowe pudła (bez problemu przegryzają), masz jakąś wymienną klatkę, jakąś inną? -warto przyzwyczajać do innych klatek ;)

Posted

[quote name='Ever Black Rose']Jak sweet <3 Uwielbiam te śpiące na człowieku mordki :)

[/QUOTE] Słodko. :-D A mi dzisiaj urodziły się małe króliczki. :lol:[/QUOTE]

Gratki!super wieści, a ile?:)

A co do przekładania na czas kąpieli klatki, to odradzam stanowczo kartonowe pudła (bez problemu przegryzają), masz jakąś wymienną klatkę, jakąś inną? -warto przyzwyczajać do innych klatek ;)[/QUOTE]

Jeszcze na razie nie wiem ile ich jest, bo staram się nie zaglądać, ale za parę, paręnaście dni powiem. :D

Posted

Tosia nie żyje.Znalazłam ją koło miejsca śmierci Minnie w klatce..

Więcej myszek nie kupuję,nie rozumiem dlaczego tak się dzieje przecież dbam o nie tak jak należy..:(
W planach mam już szczura.

Posted

Szczury to zwierzęta stadne, muszą żyć przynajmniej w [B]parach jednopłciowych[/B]. I zalecam kupno ze sprawdzonego źródła, tzn. hodowli, a nie sklepu zoologicznego - zwierzęta pochodzące ze sklepów zoo są obarczone wieloma wadami genetycznymi, które nabyły wskutek rozmnażania wsobnego (brat z siostrą itd.).

Posted

Znam przyczynę śmierci myszek.
Trociny są winne wszystkiemu,moje myszy mają na nią alergię.

Już niedługo będę miała antyalergiczne trociny z bawełny!
A na zajączka chciałam kupić specjalnie dla Minnie domek..Cóż,teraz w planach mam zabawkę dla Melki.

Szczurka nie będzie nawet jeśli,mama twierdzi,że są "obrzydliwe" chociaż nie wiem co w nich obrzydliwego..

Posted

[quote name='Mani2000']Znam przyczynę śmierci myszek.
Trociny są winne wszystkiemu,moje myszy mają na nią alergię.

Już niedługo będę miała antyalergiczne trociny z bawełny!
A na zajączka chciałam kupić specjalnie dla Minnie domek..Cóż,teraz w planach mam zabawkę dla Melki.

Szczurka nie będzie nawet jeśli,mama twierdzi,że są "obrzydliwe" chociaż nie wiem co w nich obrzydliwego..[/QUOTE]

Dobrze ,ze Melusia nie ucierpiała,
b. mi przykro z powodu zabójczych trocin :-(

Już przełożyłaś Melę do (transportera, pudełka itp.)? -jest to konieczne, ze względu na zdrowie mojej chrzestnej "córki?" :P

A szczurki są kochane i baaaardzo inteligentne, tyle ,że bardziej śmierdzą od myszek, szynszli, chomików itd.

Cytryna,
Czekam z utęsknieniem na wiadomość o ilości xD

Posted

[quote name='Ever Black Rose']Dobrze ,ze Melusia nie ucierpiała,
b. mi przykro z powodu zabójczych trocin :-(

Już przełożyłaś Melę do (transportera, pudełka itp.)? -jest to konieczne, ze względu na zdrowie mojej chrzestnej "córki?" :P

A szczurki są kochane i baaaardzo inteligentne, tyle ,że bardziej śmierdzą od myszek, szynszli, chomików itd.

Cytryna,
Czekam z utęsknieniem na wiadomość o ilości xD[/QUOTE]

Haha, dobrze, jak tylko się dowiem to napiszę, jutro idę do nich zajrzeć, ale nie wiem czy będzie widać. Słodkie są takie małe kulki. :loveu: