Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ha ha ha widzę, że wszystko uwiecznione;)
Tak jak pisała wcześniej kaska0304 cudownie odnaleziony Laki szybciutko trafił do DT. Po południu pojechałyśmy zabrać go na wycieczkę;)

Laki nas powitał wielka dawką miłości:loveu: zupełnie nieświadomy tego co go czeka poszedł z nami do samochodu i... stawiał opór przed wsiadaniem, ale że my dwie silne baby (ja i kaska0304) to chłopczyk szybciutko zajął tylna kanapę.
Jakie było jego zdziwienie, jak podczas drogi zaczęły miauczeć koty (3 sztuki ) jadące w bagażniku:evil_lol:
No nic jedziemy dalej...ale Laki postanawia przesiąść się niemal na miejsce kierowcy ... widocznie jestem kiepskim kierowcą:eviltong:

Na miejscu miał opory z wejściem do lecznicy, ale jak już został wepchnięty do środka to czuł się swobodnie i dzielnie znosił towarzystwo kotów:cool3:

podczas szczepienia od wścieklizny nawet nie pisnął taki twardziel;) odrobaczenie będzie najwcześniej w piątek, musimy odczekać kilka dni od szczepienia
No ale jak stanął na wagę :crazyeye: to nas zadziwił, okazało się, ze słodki Laki to mały drobny piesek ważący zaledwie 40 kg :eviltong:

Laki został odtransportowany do DT, napojony, wymiziany, zwabiony kostką do kojca:)

wydatki jakie dziś poniosłyśmy to:
szczepienie i odrobaczenie w bardzo promocyjnej cenie 18 zł:loveu:
karma sucha (Josera i Purina) - 19 zł

Posted

zachary napisał(a):
Mój TZ się zachwycił Pięknisiem...ale tylko tyle:evil_lol:. W końcu własna banda czworga tak nam daje do wiwatu,że na razie zdecydowanie wystarczy:cool3:.

laki by tam szybko je poustawiał:evil_lol:

Posted

Przypominam, że DT jest ofiarowany ale koszty jedzenie my ponosimy.

doris66 zaoferowała jednorazowo 30 zł:loveu:
stałe deklaracje
gawronka - 10 zł:loveu:
ja - 30 zł

Ktoś sie do nas przyłączy i pomoże napełnić brzuszek Lakiego?
Laki to duży pies więc potrzeby sa duże:(

Posted

No nic jedziemy dalej...ale Laki postanawia przesiąść się niemal na miejsce kierowcy ... widocznie jestem kiepskim kierowcą:eviltong:

to temu bo tak nahuhałaś na szyby :evil_lol:

Posted

ale fajne te iglo :eviltong: a że nic było widać oprucz 40 kg na kolanach tak tak....taki mały 40 kilogramowy szczeniaczek siedział mi na kolanach ... a i posłuchałysmy troche fajnej muzy w wykonaniu kotasków:multi:

Posted

własnie dzwoniłąm i :
[h=5]A więc tak podczas karmienia Laki zwiał z kojca biegał po całym podwórku (oczywiście ogrodzone)jakby był na wyścigach niechciał wiejsic do kojca więc mój tatunio sie scwanił złapał go na smycz Laki stawał dęba niechciał wejsić, zostawił go przywiązanego do kojca odszedł na 5 m a on sam wtedy wszedł do kojca więc chłopak jest bystrzak i cwaniaczek ale pozytywnie. Nie chcemy jeszcze go zostawiac biegajacego po podwórku samego boimy się żeby nie wyskoczył przez płot[/h]

Posted
Posted

Bakteria napisał(a):
Asia jakie Ty masz urocze okulary :loveu:

jaka Emila spostrzegawcza;) najśmieszniejsze, że ja dopiero po jakimś czasie noszenia zobaczyłam że są w psie łapki:cool3:

Posted

Piękniś to piękniś po prostu. Ale do karelskiego podobny to fakt, zresztą do łajki też. Cwaniakowi teraz pewnie troszkę nudno, na podwórku spokój nic się nie dzieje. Jak był na gigancie to miał wrażeń moc bo i dzieci i dorosli ludzie, wolnosć, hulaj dusza.....

Posted

[quote name='Patmol']bardzo ładny
ale moim zdaniem bardziej podobny, jeśli już, do karelskiego psa na niedzwiedzie http://www.google.pl/images?q=karelski+pies+na+niedzwiedzie&oe=utf-8&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&client=firefox-a&hl=pl&sa=X&oi=image_result_group

łajki zachodniosyberyjskie mają taki charakterystyczny zakręcony w ślimaczek ogonek http://www.google.pl/images?q=łajka+zachodniosyberyjska&oe=utf-8&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&client=firefox-a&hl=pl&sa=X&oi=image_result_group

w typie karela już miałam Jacka;)

Laki bardziej mi jest w typie łajki