Marysia R. Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Pierwszy raz zauważyłam Go dzisiaj rano z samochodu, w drodze do stajni. Zwróciłam na niego uwagę, bo nie widziałam Go nigdy wcześniej, nie był to żaden z wiejskich, "miejscowych" psów. Z daleka wyglądał jak kupka białych kłaków, dreptał i wśród śmieci szukał czegoś do jedzenia. Nawet zatrzymaliśmy się obok niego ale nie chciał podejść. Kiedy wracaliśmy po jakichś dwóch godzinach, mały cały czas był we wsi. Zabrałam z domu opakowanie parówek i poszłam Go szukać. No i znalazłam. Kiedy do niego podeszłam położył się na ziemi jakby udawał, że go nie ma. Ale natychmiast wstał, kiedy zobaczył, że mam dla niego parówki. Był bardzo głodny. Nie mogłam Go zostawić tam na ulicy. Zjadł całe opakowanie parówek, pozwolił sobie założyć smycz i przyszedł ze mną do domu. W tej chwili leży sobie na tarasie, w skrzynce na jabłka, otulony ciepłą, końską derką. Zjadł i śpi. Dostał imię Jet. Jest bardzo przyjazny, tuli się do człowieka, prosi o głaskanie. Wygląda jak foksterier na zbyt krótkich łapkach. Sięga ledwo pod kolano. Bez problemu dogadał się z moimi pięcioma sukami. Pogonił kota ale bez agresji, raczej z ciekawości. Jest naprawdę fajnym psiakiem ale bardzo zaniedbanym. Musiał się już długo błąkać i przejść kawał drogi. Jest strasznie skołtuniony, brudny, chudziutki, w sierści ma pełno rzepów. Mały może u nas zostać jakiś czas ale nie możemy Go wziąć do domu. Ma swoje posłanie na tarasie ale nie jest tam zbyt ciepło. Przydałby się domowy DT. Zdjęcia są kiepskie, bo jak tylko kucnę to do mnie podchodzi i nie mogę zrobić porządnego zdjęcia. Ale tak właśnie wygląda Jet: Quote
auraa Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 zaglądam do pieska. Rzeczywiście bardzo zaniedbany... Quote
Marysia R. Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 auraa napisał(a):zaglądam do pieska. Rzeczywiście bardzo zaniedbany... Dziękuję Auro, że zajrzałaś:) Jet już nie taki zaniedbany:) Zaliczył dzisiaj kąpiel z wycinaniem dredów i wyczesywaniem. Był bardzo grzeczny choć trwało to dobre dwie godziny;) Był już również u weta, został odrobaczony i zaszczepiony na wściekliznę. Jest zdrowy, ma ok. 2lata. Wybudowaliśmy mu na tarasie coś w rodzaju budy, która osłania Go od zimna i wiatru. Jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia. Quote
auraa Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Może poleciał za suką w cieczce i się zgubił? Quote
Marysia R. Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 auraa napisał(a):Może poleciał za suką w cieczce i się zgubił? Jest to jakaś możliwość aczkolwiek widać po nim, że błąkał się naprawdę od dłuższego czasu. A z drugiej strony jeśli tak jest i ktoś pozwolił aby jego pies był tak zaniedbany, to chyba lepiej, żeby tam nie wracał:shake: Quote
Marysia R. Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 Wykupiłam Mu już na bazarku pakiet 50 ogłoszeń. Zobaczymy... Quote
auraa Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Widzę, że u Ciebie jak u mnie, tylko kotów brakuje;) Quote
edyseja Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Bardzo ładny psiak, ma sporo cech foxa. Wstaw go na foksteriery w potrzebie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/121104-Foksteriery-w-potrzebie Quote
Marysia R. Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 (edited) [quote name='edyseja']Bardzo ładny psiak, ma sporo cech foxa. Wstaw go na foksteriery w potrzebie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/121104-Foksteriery-w-potrzebie Dziękuję, wstawiłam:) [quote name='auraa']Widzę, że u Ciebie jak u mnie, tylko kotów brakuje;-) Kot jest jeden. Wielki, gruby Rudzielec;) W związku z tym, że na dworze jest naprawdę zimno a dodatkowo Jet ma odmrożone łapy to koniec końców musieliśmy zabrać Go do domu. Bardzo jest z tego powodu zadowolony, nie powiem;) Ale na szczęście zachowuje się bez zarzutu. Dzięki grazia68 Jet ma już 50 ogłoszeń, za które bardzo dziękuję:Rose: Edited January 8, 2013 by Marysia O. Quote
auraa Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Jet, Jetem ale to cudo obok!!!!!! Wykapana mamusia czy tatuś?;) Quote
Marysia R. Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 auraa napisał(a):Jet, Jetem ale to cudo obok!!!!!! Wykapana mamusia czy tatuś?;) A to jest moja młodsza siostra - Krysia;) Quote
auraa Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 No to będziesz jej musiała pilnować! Z takimi oczami! Pierwszy raz od wielu lat, widzę małe dziecko o takim imieniu. Quote
edyseja Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Potwierdzam, wielce urodziwe dziecię. Psiak też niczego sobie. ;) Quote
Marysia R. Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 rita60 napisał(a):Jestem i ja u szorstkiej mordeczki:lol: Witam serdecznie:) Quote
Marysia R. Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 auraa napisał(a):Zaglądam do kawalera. Jak się sprawuje? Sprawuje się bez zarzutu:) Jest bardzo karny, wystarczy raz zwrócić mu uwagę i od razu zaprzestaje wykonywania niepożądanej czynności;) Quote
rita60 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Marysia O. napisał(a):Sprawuje się bez zarzutu:) Jest bardzo karny, wystarczy raz zwrócić mu uwagę i od razu zaprzestaje wykonywania niepożądanej czynności;) Normalnie,jak nie szorstki:lol: Quote
Marysia R. Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 auraa napisał(a):Cop słychac u chłopaka? A po staremu:) On ma obsesję na punkcie wszelkiego rodzaju piłek. Na widok piłki po prostu nie może ustać w miejscu a ten jego ogonek-kikutek mało mu się nie urwie:lol: A telefon niestety milczy jak zaklęty... Quote
auraa Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Zadzwoni, tylko nie wiadomo kiedy. Tak to już jest! Quote
Recommended Posts