Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To zakład, w którym był obcinany Kubuś!
Jeszcze raz bardzo dziękujemy!
Każdy dobry uczynek powraca, mam nadzieję, że pomoc naszym bezdomniaczkom przyniesie szczęście zakładowi! Mocno trzymam za to kciuki!

Posted

Kubuś niestety ma początek zapalenia przestrzeni miedzypalcowej, która bardzo często atakuje psy, będące na podłodze z mokrych desek.
Kubuś to wyjątkowo sympatyczny i grzeczny pies, przyznała to również dziewczyna, która zawiozła go do groomera.
Dziś rozmawiałam w sprawie płatnego ogłoszenia w gazecie dla Kubusia, może to przyniesie mu szczęscie, ale ono dopiero wyjdzie w przyszłym tygodniu. Muszę jeszcze napisać krótki, ale konkretny tekst i wybrać 1 zdjęcie do gazety...

Posted

Kuba wygląda świetnie, odmłodniał nam psiak o 3-4 lata!

Niestety coraz bardziej dokuczają mu łapki, bardzo go dziś szczypały, lizał co chwile a śnieg nie ułatwiał mu życia, chyba potęgował ból związany z zapaleniem przestrzeni miedzypalcowej. Co chwilę przerywał zabawę (Kuba bawi się jak szczeniak!) i lizał łapki.
Opiekunowie w schronisku tez nie mogą się nachwalić Kubisia, to chyba jeden z naszych najgrzeczniejszych i najlepiej ułożonych psów jakie mieliśmy ostatnimi czasy!

Tyle w nim radości a jednocześnie spokoju, z każdym kto do niego podejdzie przywita się, machnie ładnie ogonkiem (a ma śliczny, puchaty ogon) popatrzy i podstawi głowę do głaskania.

jedno co ni można o nim powiedzieć - TO NIE JEST PIES OBRONNY! Kubuś nawet jak szczeniak go obsztorcuje to odchodzi ze zwieszoną głową, że szczeniak nie chciał się z nim bawić...

Wszyscy się nim zachwycają i wiedzą, że taki jest grzeczny ale to nie przekłada się na dom dla Kubusia, który ma jak wyrok wpisany wiek 7 LAT!!! A teraz jeszcze to zapalnie łapek, nic tylko siąść i płakać...

lizanie łapek

Posted

Kuba dzisiaj cudownie bawił się zabawką, turlał ją sobie łapkami, gryzł, skakał wokół niej :)
Udało mi się zrobić mu zdjęcie, niedługo będą też zdjęcia Anety, jak Kuba bryka z piłeczką.

Posted

[quote name='soboz4']niestety bez zmian, dopóki nie będzie w suchym ciepłym pomieszczeniu nie ma szans na poprawę[/QUOTE]

Dokładnie :/ ja dzisiaj do domu wyekspediowałam sunię, której już łapki krwawiły, w schronie nie było szans na ich wyleczenie...

Posted

[quote name='Dogo07']Zaglądam do kosmatka. Czy on ma jakieś ogłoszenia ?[/QUOTE]

obawiam się, że nie.

Aneta ostatnio mówiła, że nie dział jej internet.
Niestety biedne sa psy, których opiekunowie nie robią wątków, ogłoszeń, wydarzenia na facebooku, mają znacznie mniejsze szanse na dom od psów opiekunów, którzy aktywnie szukają domu dla podopiecznego...

Posted

Aniu czy zamieścisz ogłoszenie Kuby w gazecie?

Jutro albo w sobotę Ci zapłacę, mam nadzieję, że nie ma za dużo znaków:

Kubie (18 kg i 51 cm w kłębie – średniej wielkości piesek) zmarł opiekun,przebywa obecnie w schronisku. Jest spokojny, przyjacielski w stosunku do ludzii innych zwierząt. Lubi jeździć samochodem. Bardzo grzeczny w czasie zabiegówpielęgnacyjnych, zna sporo komend i jest bardzo posłuszny. Lubi się bawić.Nadaje się do każdego domu, aktywnego i mniej aktywnego. Kontakt w sprawieadopcji: soboz4@gmail.com 503-364-290

Posted

Wykupiłam dla Kubusia ogłoszenie w gazecie, może ktoś się w nim zakocha, choć ze zdjęcia to może być trudne.

Za to wierzcie mi, gdy się pozna Kubusia w realu, to nie sposób go nie polubić!