Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więc, dzisiaj jakieś wieści zamiast ciągłych zdjęć. I 50 post, dziękuję :D
Na wiosnę może sobie pochodzimy z Odisiem częściej w te "bagno", tj. nad staw, tylko żeby znowu nie wpadł do wody na środku jeziora :/
No i tak, planuję zakup aparatu. Wymogi: tani (taak, na razie tniemy koszty!), z dużą rozdzielczością i jakością zdjęć oraz filmików. Bo zamierzam namawiać na koszulkę z Guns N'Roses. ;3 Przydało by się! :"3 No i może jeszcze jakąś zabawkę Odisiowi, ciekawe, gdzież jego lina? :/
No i... mój wampirek załapał trochę "daj", "oddaj" czy jak wolicie ;3 Tak, wznowiłam, musiałam :D Oddał mi już piłeczkę z 6 razy, nie mówiąc o tym, że zawsze był podejrzliwy - i uciekał, chcąc się bawić - a teraz wystarczy podstawić rękę, powiedzieć: "daj" i po paru sekundach oddaje. :D Kolejny sukces - pierwsze załapanie - już za nami! Hurra!
Na wiosnę planuję utrwalenie w terenie, tj. żeby się nie rozpraszał. Oj, trudno będzie, jeszcze nie wiem, od czego zacząć, pewnie od siad, bo to podstawowe, torebki smakołyków, cierpliwości i czasu - ale jak to zacząć utrwalać? Potem przyjdzie kolej na podaj łapę i waruj, jak się uwiniemy to i "daj", bo Odi strasznie szybko się uczy! No, jak nauczy się "dawać", odłożę trochę pieniędzy i kupię mu porządne frisbee, żeby się nauczył aportować :3
Kocha latać za zabawkami z wywieszonym ozorem - ale bierze je dla siebie. To zrozumiałe, dlatego też rozpoczęłam naukę "daj". I może dlatego, że on kocha zabierać mi pantofle (szczególnie prawy) i biegać z nim po całym domu! Ach, mój czarny diabeł! No, na dobranoc, zdjęcie Odisia z późnego lata - zabawa rozwaloną piłką :3 W tle kura! :D Pozdrawiamy!

[attachment=2223:9615.attach]

• 1 month later...
  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic