14ruda Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Nie wszystkie dresy to złe chopaki:razz: maja miłe i wychowane pieski.Pewnie z mody,ale nie robia z tych psów agresorów.Łażą po lesie,bawią się i nawet dają se dresy pobrudzić:evil_lol: A "normalna" rodzinka siedzi w parku na ławeczce,a ich dzieciaczek lata po parku z bullem z smyczy bez kagańca.A pies tylko patrzy którego by tu diabnąć. U nas jest taki jeden dres.Ma szczeniaka-mieszańca takiego prawdziwego,niepodobnego do żadnej rasy.Wszędzie z nim chodzi i bardzo go koffa.Tak do niego mówi,tak go rozpieszcza.Aż śmiesznie to wygląda.Śmiesznie w sensie pozytywnym,bo każdemu dres sie kojarzy z jednym:evil_lol: Quote
Vectra Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 na agresywne spięcia zapraszam do mnie do domu :D ktoś o słabych nerwach i nieznajomości zabawy bullowatych mógł by sobie wiele wyobrazić :evil_lol: pitbull morderca i szczeniak staffika prawie mordercy :evil_lol: "aportowanie piłeczki" Quote
Dada Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Jakie piękne i urocze są te Wasze psiaki :loveu: Quote
Amber Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Ja tam kompletnie nie widzę nic złego w zabawach bullowatych - dodam, że moje dwie jamniczki (w tym jedna to szczeniak) bawią się w dużo bardziej brutalny sposób ;) Quote
Vectra Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 [quote name='Amber']Ja tam kompletnie nie widzę nic złego w zabawach bullowatych - dodam, że moje dwie jamniczki (w tym jedna to szczeniak) bawią się w dużo bardziej brutalny sposób ;) wiesz to moze nie o tylko brutalność chodzi ,a o siłe :razz: wszystkie psy wzasadzie się bawią podobnie ,ale bullowate ..... inaczej :p akurat mam w domu porównanie :diabloti: jeszcze troche zabawy 34kg kontra 12 kg :loveu: Quote
felisa Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Taaa... a nasz goldek "cierpi" na wyjątkową słabość do astowatych. Najnormalniej w świecie jak wypatrzy taką istotkę-kładzie się, piszczy lub leci się przywitać. Oczywiście wszystkie takie spotkania kończą się tragicznie...cały suczek ośliniony i do wanny :) Quote
Patka Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 wypraszam sobie moja suczka nigdy nie obśliniła żadnego labka ;) Quote
Vectra Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Patka napisał(a):wypraszam sobie moja suczka nigdy nie obśliniła żadnego labka ;) moja suczka NIGDY nie obśliniła żadnego psa :cool1: bo moja pitbullka to dama :loveu: :evil_lol: :evil_lol: a mój staffik chciał dziś mi wybić jedynke i to górną :placz: :angryy: :mad: :diabloti: z hamulcami ma chłopak problem , tak pędził pełen radości dać mi buziaczka :loveu: zatrzymał się swoim delikatnym łebkiem na mojej szczęce :loveu: Quote
Greven Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Gizmo (bullterier) pierwszego wieczoru, gdy go dostałam, obił mi twarz głową, a ostatnio w radosnym powitaniu - rozciął wargę. Subtelny to on nie jest... jeszcze :mad: Quote
Cichociemna Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Buu! :placz: Nie mogę chyba takich filmików oglądać.. to jest straszne po prostu.. mam sąsiada, który ma amstaffa, zwie się Reksio, ale.. wiem, że jest dobrze chowany. Fakt, że w początkowych fazach wychowywania go nie obeszło się bez "wracaj, k**wa" :roll: ale odkąd większą pieczę przejęła nad nim jego młodsza siostra z gimnazjum, jest super. Reksio daje się głaskać, szczeka tylko czasami i to na inne pieski okazyjnie.. nie ciągnie się.. A właściciel przysłowiowy "dres".. a jednak można psiaka wychować.. Quote
Jotbe Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='Martens'] Zaznaczam, że nie jestem jakąś szczególną miłośniczką bullowatych (podobają mi się inne psy), ale mam do nich sympatię i współczuję "renomy" i kręgu co niektórych "wielbicieli" tych ras.. Podobno niewiele psów okazuje agresję z powodu uwarunkowań genetycznych. Większość problemów wynika z niewłaściwego wychowania psa. Właścicielami nie rzadko są osoby nie przygotowane do tej roli. Stąd tak wiele nie zawsze przychylnych opinii. Quote
mia_mia Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [quote name='Patka']wypraszam sobie moja suczka nigdy nie obśliniła żadnego labka ;) moja co prawda bullterrierka a nie pittka ale oslinila nie jednego laba :evil_lol: http://www.youtube.com/watch?v=jJnw_uDYy6U bull napastowany przez jamniory Quote
Recommended Posts