Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kangalowiec']Assan ma silny instynkt stróżujący. Nie ma mowy żeby ktoś prześlizgnął się niezauwazony spoza domowników na naszym ogrodzie.
Czy to nasi goście, czy osoby postronne są atakowane usilnym szczekaniem. Nieraz wydaje się ze jakby biegał wtedy luzem naskoczył by na osobnika i ugryzł.[/QUOTE]

jak bede mieszkac w domku jednorodzinnym to pomyślę o tej rasie :)
a jaki jest w stosunku do domowników? macie dzieci? :)

Posted

coś na stole stało, rzeczywiście.
Domowników traktuje jako równych sobie, potrzebuje przebywac w naszym towarzystwie.
Co do dzieci, to przychodzi co nas 4 letni chłopaczek z sąsiedztwa, ale nigdy nie zbliża się do psa bo sie troche boimy reakcji Assana

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Zmężniał wielkolud! i jak? kangal pełną gębą z niego? brat mojego męża się zastanawia nad psem na "działkę" 15 ha, myślisz że kangalowi by się podobało? wiesz jak się sprawdzają w obejściu gdzie są inne zwierzęta (typu konie, kozy)?

Posted

podobno kangale, anatoliany to psy pasterskie, niestety nie mamy żadnych zwierząt typu kozy konie nigdzie po sąsiedzku więc ciężko mi co kolwiek powiedziec, a znawcą rasy niestety nie jestem, musiałby poczytać coś bardziej fachowego. choć myślę że duuuży wybieg żadnemu psu nie zaszkodzi :)

• 3 weeks later...