Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 438
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Ale jeszcze trzeba jakoś sfinansowac imprezę, koszt sędziego jest powalający, a reszta?

A we Wrocławiu nie finansuja? Wiec widać ze można. Koszty są te same.
Miejsce jest i tak wynajete pod Wystawe.

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Zresztą startując w open , bo to tylko mozemy porównać ceny są takie same, za to we Wrocku organizator proponuje nocleg za 120 zł a w Łodzi za proponował mi za 25

Nie sa takie same
Wrocław za 2 dni:60zł, drugi pies50 zł, za jeden dzień:40 zł, drugi pies30

Łódz 2 dni 60 zł , jeden dzień 50zł

Nie rozumiem co maja noclegi zawdoników do startwoego, to chyba nie Organizator dopłaca do noclegów. A noclegi zostały podane przez Łodziaków a nie przez Organizatora. Jakbyś sie spytała Wrocławiaków o tańsze noclegi tak samo będziemy w stanie Ci wskazać tańsze noclegi. Wiec chyba to nie jest argument.
A co do Bydgoszczy nie robiłas tego chyba przy wystawie.
W Łodzi plac jest wynajęty pod wystawę, wiec dochodzą koszty placu. Zostaje delegacja i zakwaterowanie sędziego, przywóz sprzetu. Koszty we Wrocławiu są podobne.

Posted

To ja bardzo prosze o te tańsze noclegi, bo jedna moja zawodniczka nie ma gdzie spać.
Róznica w kosztach imprezy w moim wypadku wynika z kosztu sędziego, a właściwie kosztów jego dojazdu, a przypuszczam, że nie wybrałam najdroższej opcji. Na sędziego musisz przeznaczyc ok 1200-1500 zł, dodaj koszty pucharów ok 600 albo więcej, obowiązkowo weta wyznaczanego przez weta wojewódzkiego ok 250, koszt transportu??, inne?? zawsze są, nagrody jak nie masz sponsora i podziel to przez ilosc zawodników i uwzględnij ze masz cos odprowadzić do Głównej Komisji.

Ja nie chcę, aby startowe było wysokie, ale pisac pismo zabraniające organizatorowi ustalac wysokość startowego, to związywanie rąk i krok do tego by imprez było mniej. Może lepiej poszukać sposobu jak finansowac te zawody.

A ja nie wiem jak ty, ale mnie wszystko jedno czy wydam 10 zł więcej na startowe czy na nocleg i tak mam mniej o 10 zł w kieszeni

Sądzę, ze obu nam chodzi o to samo, aby były imprez i było nas na nie stać

Posted

LALUNA napisał(a):
Jakbyś sie spytała Wrocławiaków o tańsze noclegi tak samo będziemy w stanie Ci wskazać tańsze noclegi.

Laluna, a czy moglabys w takim razie podac tanszy nocleg?

Posted

A ja nie wiem jak ty, ale mnie wszystko jedno czy wydam 10 zł więcej na startowe czy na nocleg i tak mam mniej o 10 zł w kieszeni

Owszem 10 zł nie majątek, ale z drugiej strony na przesztrzeni całosci zawodów w sezonie to jednak sie uzbiera. Nawet na dwa starty.

Na sędziego musisz przeznaczyc ok 1200-1500 zł, dodaj koszty pucharów ok 600 albo więcej, obowiązkowo weta wyznaczanego przez weta wojewódzkiego ok 250, koszt transportu??, inne?? zawsze są, nagrody jak nie masz sponsora i podziel to przez ilosc zawodników i uwzględnij ze masz cos odprowadzić do Głównej Komisji.

Juz mnoże średnio 60 zawodników po 60 zł wychodzi 3.600,-

To niezła sumka a ulgi nie obniżyłby jej aż tak obciazajaco. Jakby jeszcze zauważyć ze przy wystawie sa weterynarze i tak to wyjdzie ze we Wrocławiu mają gorzej bo jest to odrebna impreza i trzeba tego weta specjalnie zamówić.

Adresy hoteli podam za moment na watku Wrocławskim

Posted

wendka napisał(a):
Laluna, a czy moglabys w takim razie podac tanszy nocleg?

Ja też się przychylam do tej prośby, nie na teraz oczywiście, ale na przyszłość. Juz wkrótce kolejne zawody we Wrocku, a dość często znalezienie miejsca noclegowego graniczy z cudem.
Wiem, że to nie wina organizatorów ani innych Wrocławiaków, ale np. w terminie najbliższych zawodów miejsc nie było w 19 hotelach, do których się dodzwoniłam (oferujących nocleg w cenie do 100zł. na osobę). Tak więc możnaby już rezerwowac miejsca na następne zawody, bo znów może byc problem ;) .
Chętnie więc pozyskamy namiary na jakieś niedrogie hotele, byc może są jeszcze jakieś, o których nie wiemy.

Posted

[quote name='Mokka']Ja też się przychylam do tej prośby, nie na teraz oczywiście, ale na przyszłość. Juz wkrótce kolejne zawody we Wrocku, a dość często znalezienie miejsca noclegowego graniczy z cudem.
Wiem, że to nie wina organizatorów ani innych Wrocławiaków, ale np. w terminie najbliższych zawodów miejsc nie było w 19 hotelach, do których się dodzwoniłam (oferujących nocleg w cenie do 100zł. na osobę). Tak więc możnaby już rezerwowac miejsca na następne zawody, bo znów może byc problem ;) .
Chętnie więc pozyskamy namiary na jakieś niedrogie hotele, byc może są jeszcze jakieś, o których nie wiemy.

Wszystkich zainteresowanych hotelem odsyłam do komunikatu z zeszłego roku

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25304

Jest jeszcze camping przy stadionie olimpijskim tam gdzie Międzynarodówka

Posted

Jeśli trzeba będzie odprowadzic po 15 zł od zawodnika to z 3600 robi sie 2700, a jak uwzględnisz że przynajmniej 1/3 to zerówki z niższym startowym, to suma jeszcze spadnie i juz nie starczy!
Oj bo stanę sie złosliwa i zadam jedno niewygodne pytanie:diabloti:

U mnie w oddziale wychodza z załozenia, że Zawody maja się prawie finansować, czytaj troche możemy dołozyć. Ale zapewniam cię, że się na tym nie zarabia. Przynajmniej ja nie umiem.

Posted

Jeśli trzeba będzie odprowadzic

"Jeśli" :razz:

Oj bo stanę sie złosliwa i zadam jedno niewygodne pytanie:diabloti:

Już nie raz na nie odpowiadałam. Wystarczy troche poszukać na dogo. Moze dawno ale uwzględniały mniejsze opcje i się mieściłam w kosztach.

Natomiast juz wczesniej mówiłam, co innego kiedy zawody nie sa robione przy wystawie, a co innego kiedy sa przy wystawie i stanowia pewną atrakcje wystawy.

Posted

Jeśli 15? Mam nadzieję że mniej, a jeśli 20?
Wiesz ile nalezy odprowadzic? bo ja nie i trudno zrobić kalkulacje imprezy bez tej wiedzy.

A chciałam zapytac o Twoje plany organizacyjne, np o 1 czerwca, mieliście pogadac w klubie. znajde cos na dogo na ten temat?

Posted

Wiesz ile nalezy odprowadzic?

A ile odprowadzałaś w tamtym roku?

A chciałam zapytac o Twoje plany organizacyjne, np o 1 czerwca, mieliście pogadac w klubie. znajde cos na dogo na ten temat?

Aaaaaa o te pytanie. :evil_lol: Jestesmy w trakcie czekania na kalendarz frisbee, pasienia, agility, obed, wyscigów i innych imprez konnych - jest to związane z ośrodkiem coby sie wstrzelić w wolny termin nie kolidujący;)

A i jeszcze czekam aby się wyjaśniło czy zorganizowanie nieoficjalnych zawodów jest zgodne ze statutem ZK :evil_lol:

Posted

Magda i Saga napisał(a):
No to juz nie wiem czy mam się cieszyć na imprezę czy wręcz przeciwnie. W każdym razie liczę na niskie startowe:diabloti:

Tylko jeszcze dopisałam ostatnie zdanie:diabloti:

Posted

O co chodzi z tą zgodą dla osób niepełnoletnich, pierwszy raz widze :P
i czy te ksiązeczki mozna nabyć tylko przez zk macierzysty?

Nie umiem posługiwac się tym formularzem, prrechodzi mi do poczty

Posted

Ohoho, rzeczywiście muszę mieć zgodę :lol: Trudno, żebym była w stanie pojechać na weekend z psem do Łodzi bez ich wiedzy:evil_lol: Ale niech będzie, na karteczce?

Co do książeczki, to... hmm... można ten numer dosłać jak już się książeczkę dostanie? No chyba że dostanę ją przed upłynięciem terminu zgłoszeń (kiedy jest?).

Posted

2Monika2 napisał(a):
ej to zerówkowicze też musza mieć na te zawody jakieś książeczki? :roll:

no własnie ja nie wiem i czy trzeba je nabyć w macierzystym oddziale ?(który pewnie ich nie zamówi :evil_lol: )

Posted

[quote name='Polna']no własnie ja nie wiem i czy trzeba je nabyć w macierzystym oddziale ?(który pewnie ich nie zamówi :evil_lol: )
Nękaj oddział :lol: . Dzwoń i pytaj, kiedy będą, a nie czy będą ;) .

Posted

2Monika2 napisał(a):
ej to zerówkowicze też musza mieć na te zawody jakieś książeczki? :roll:

Moim zdaniem nie, bo to się do niczego nie liczy i są to nieoficjlane zawody.

Polna nie musisz formularzem, mozesz na maila przesłać też jest podany

Posted

LALUNA napisał(a):

Polna nie musisz formularzem, mozesz na maila przesłać też jest podany

Rzeczywiście, bo mi jakieś znaczki dziwne powyskakiwały :shake:

dzięki ;)

Posted

LALUNA napisał(a):
Moim zdaniem nie, bo to się do niczego nie liczy i są to nieoficjlane zawody.

Podkomisja twierdzi, że tak, stąd panika wśród zerówek ;) .

Posted

Podkomisja twierdzi, że tak, stąd panika wśród zerówek ;-) .

No to dziwne. A co, do kategorii beda liczyc? :crazyeye:
W innych kraaaaaaaaaaajach to właściwie wpisuja jedynie z kategorii zawody, chociaz można poprosic z innych.
Ale zeby z 0, to nie słyszałam. No chyba ze mamy być tym....., no tym ...jak to sie nazywa :hmmmm: a juz wiem :multi: PREKURSOREM AGILITY 0:evil_lol: