Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Założyłam ten wątek dla ślicznej Moiry miniaturowego doga niemieckiego ;)

Suczka jest młodziutka - ma okołu roku do dwóch lat. Została wyrzucona przez właścicieli,nie wiadomo z jakiego powodu. :( Obecnie przebywa w schronisku Cichy Kąt w Tarnowskich Górach (woj. śląskie).

Jest naprawdę kochana :) Potrafi aportować swoją piszczącą zabawkę i patyki :) Daje bezpośrednio do ręki a jak sie człowiek "zagapi" to zaczyna piszczeć zabawką :cool3: :evil_lol:

Niestety Moira bardzo źle znosi schroniskowe warunki,tęskni za kochającym człowiekiem i swoim prawdziwym domem :( Na dodatek ma bardzo złe wyniki badania krwi - ma podajże podwyższony poziom amylazy co powoduje bardzo szybkie trawienie a co za tym idzie straszne wychudzenie suni :( Pod skórą można zauważyć wystające żebra, widać nawet każdy mięsień na jej łapkach :( Od minionego piątku Moira dostaje lekarstwa i czekamy na poprawę... Jeśli te leki nie pomogą będą podawane inne.

Najważniejsze jest jednak żeby Moira szybko znalazła przynajmniej DOMEK TYMCZASOWY w którym mogłaby dojść do siebie, a gdyby znalazł sie od razu domek stały to byłoby cudownie :lol: Sunia potrafi chodzić na smyczy :)

Bardzo proszę o pomoc kochani Dogomaniacy sunia naprawdę na to zasługuje bo jest cudowna!!

A oto kilka foteczek ślicznej Moiry :loveu:

CZYŻ NIE JEST ŚLICZNA???!!! :loveu:

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A tak Moira jest opisana przez wolontariusza ze schroniska:

"Moira jest średniej wielkości, młodą (około 1-2 lat), piękną suczką. Do Azylu trafiła na początku marca 2007 roku. Została wyrzucona przez właścicieli, błąkała się pod jedną z tarnogórskich szkół. Moira jest bardzo wychudzona i zaniedbana. Prze kilka dni nic nie jadła. Jest psem bardzo łagodnym, chętnym do zabawy, potrzebującym kontaktu z człowiekiem. Nie przepada za niektórymi psami. Ma króciótką sierść dlatego nie nadaje się do kojca. Może mieszkać w mieszkaniu lub w domku. Potrafi chodzić na smyczy, nie jest jeszcze wysterylizowana. Jest zaszczepiona. Bardzo źle znosi pobyt w azylu, nie potrafi się przystosować się do trudnych, schroniskowych warunków. Dlatego pilnie potrzebuje nowego domu – czy ktoś pokocha naszą piękność?"

Posted

Moira ślicznotko moja :loveu: mam nadzieje, że jednak znajdziemy dla ciebie domek?? :roll:
Nawet nie wiesz kochana jak żałuje, że sama nie mogę Cię wziąć :placz: :shake:

Posted

no jaka szkoda takiej ślicznotki... piekne banerki ciotko lupe .. sama tez sie niedlugo zgłosze a mam co oglaszać :razz:
jakby miała docelowego własciciela to kilka dni u mnie możliwe.. ale naprawde kilka i to w Wwie :shake:

Posted

Cześć Moiruś kochana :kiss_2:

Wczoraj na dobranoc już nie zdążyłam Cie podnieś bo mi prąd dranie wyłączyli :angryy: Więc robie to dziś z rana przed pracą... Więc idziemy na wirtualny spacerek ślicznotko, żeby Cię ktoś zauważył i wziął do domku... bo na to zasługujesz :-(

Lupe bardzo Ci dziękuje za banerki, jak zwykle jesteś niezastąpiona :kiss_2:

Moira kochanie moje mam nadzieje, że już za dwa dni sie zobaczymy?! :cool3: :lol:

Posted

Szukamy domku stałego dla Moiry !!!

Kto pomoże i by jakiś tekst do ogłoszeń sklecił, ja mogę ją ogłosić na paru stronach, Bogusia podaj mi tylko na PW jaki kontakt mam podawać w ogłoszeniach;)

Posted

[quote name='BosiaB_86']Założyłam ten wątek dla ślicznej Moiry podobnej troszkę do amstaffa ;)

A oto kilka foteczek ślicznej Moiry :loveu:

CZYŻ NIE JEST ŚLICZNA???!!! :loveu:

Bosia napisz proszę, że jest podobna do doga niemieckiego, bo jest :)
niektórych odstrasza to, że jest podobna do amstaffa bo kojarzy się z groźnym psem.
Może ogłoście ją na forum dogów ???

Moira jest cudna, kto da jej dom tymczasowy ???