BosiaB_86 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Założyłam ten wątek dla ślicznej Moiry miniaturowego doga niemieckiego ;) Suczka jest młodziutka - ma okołu roku do dwóch lat. Została wyrzucona przez właścicieli,nie wiadomo z jakiego powodu. :( Obecnie przebywa w schronisku Cichy Kąt w Tarnowskich Górach (woj. śląskie). Jest naprawdę kochana :) Potrafi aportować swoją piszczącą zabawkę i patyki :) Daje bezpośrednio do ręki a jak sie człowiek "zagapi" to zaczyna piszczeć zabawką :cool3: :evil_lol: Niestety Moira bardzo źle znosi schroniskowe warunki,tęskni za kochającym człowiekiem i swoim prawdziwym domem :( Na dodatek ma bardzo złe wyniki badania krwi - ma podajże podwyższony poziom amylazy co powoduje bardzo szybkie trawienie a co za tym idzie straszne wychudzenie suni :( Pod skórą można zauważyć wystające żebra, widać nawet każdy mięsień na jej łapkach :( Od minionego piątku Moira dostaje lekarstwa i czekamy na poprawę... Jeśli te leki nie pomogą będą podawane inne. Najważniejsze jest jednak żeby Moira szybko znalazła przynajmniej DOMEK TYMCZASOWY w którym mogłaby dojść do siebie, a gdyby znalazł sie od razu domek stały to byłoby cudownie :lol: Sunia potrafi chodzić na smyczy :) Bardzo proszę o pomoc kochani Dogomaniacy sunia naprawdę na to zasługuje bo jest cudowna!! A oto kilka foteczek ślicznej Moiry :loveu: CZYŻ NIE JEST ŚLICZNA???!!! :loveu: Quote
BosiaB_86 Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 A tak Moira jest opisana przez wolontariusza ze schroniska: "Moira jest średniej wielkości, młodą (około 1-2 lat), piękną suczką. Do Azylu trafiła na początku marca 2007 roku. Została wyrzucona przez właścicieli, błąkała się pod jedną z tarnogórskich szkół. Moira jest bardzo wychudzona i zaniedbana. Prze kilka dni nic nie jadła. Jest psem bardzo łagodnym, chętnym do zabawy, potrzebującym kontaktu z człowiekiem. Nie przepada za niektórymi psami. Ma króciótką sierść dlatego nie nadaje się do kojca. Może mieszkać w mieszkaniu lub w domku. Potrafi chodzić na smyczy, nie jest jeszcze wysterylizowana. Jest zaszczepiona. Bardzo źle znosi pobyt w azylu, nie potrafi się przystosować się do trudnych, schroniskowych warunków. Dlatego pilnie potrzebuje nowego domu – czy ktoś pokocha naszą piękność?" Quote
Matusz Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Mori pokaż się sunieczko na pierwszej stronie !! Quote
romenka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Czy ktoś podaruje tej piękności domek,chociażby tymczasowy?:-( Quote
Matusz Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Błagamy chociaż o DT dla Suni !!! Taka śliczna sunia nie może być dłużej w schronisku !!! :-(:-( pomóżmy !! Quote
BosiaB_86 Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 BŁAGAM Dogomaniacy pomóżcie nam!! A przede wszystkim Moirze, żeby już nie musiała cierpieć w schronisku :placz: Ona jest naprawdę taka kochana :loveu: Quote
Matusz Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Moira szybko na samą górę !! Może ktoś Cię w końcu zauważy !!?? Quote
lidka_park Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Śliczna sunia :loveu: Kto pokocha Moirę i przytuli do swego serducha ???? Quote
BosiaB_86 Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Lidka pewnie, że śliczna a musi tak cierpieć przez jakiś... :angryy::angryy::angryy::angryy: ehh szkoda słów :shake: :-( Quote
BosiaB_86 Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Moira ślicznotko moja :loveu: mam nadzieje, że jednak znajdziemy dla ciebie domek?? :roll: Nawet nie wiesz kochana jak żałuje, że sama nie mogę Cię wziąć :placz: :shake: Quote
romenka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Dlaczego:placz: dlaczego tak psiaki muszą cierpieć:placz: Maleńka hopaj w górę!!! Może ktoś wystawi ja na Allegro??? Quote
San_(jagodowa:) Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 [LEFT]Allegro będzie już wkrótce;) [/LEFT] Quote
romenka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Więc jeszcze na dobranoc kochana do gory hoooopaj:multi: Quote
Aggie Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 no jaka szkoda takiej ślicznotki... piekne banerki ciotko lupe .. sama tez sie niedlugo zgłosze a mam co oglaszać :razz: jakby miała docelowego własciciela to kilka dni u mnie możliwe.. ale naprawde kilka i to w Wwie :shake: Quote
BosiaB_86 Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 Cześć Moiruś kochana :kiss_2: Wczoraj na dobranoc już nie zdążyłam Cie podnieś bo mi prąd dranie wyłączyli :angryy: Więc robie to dziś z rana przed pracą... Więc idziemy na wirtualny spacerek ślicznotko, żeby Cię ktoś zauważył i wziął do domku... bo na to zasługujesz :-( Lupe bardzo Ci dziękuje za banerki, jak zwykle jesteś niezastąpiona :kiss_2: Moira kochanie moje mam nadzieje, że już za dwa dni sie zobaczymy?! :cool3: :lol: Quote
cytrynka10 Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 ja tez moge tylko podniesc ale sunia jest przecudna no i takie ma sliczne oczka ktore wypatruja człowieka... potrzebny dom Quote
Matusz Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Szukamy domku stałego dla Moiry !!! Kto pomoże i by jakiś tekst do ogłoszeń sklecił, ja mogę ją ogłosić na paru stronach, Bogusia podaj mi tylko na PW jaki kontakt mam podawać w ogłoszeniach;) Quote
romenka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Oczywiście ja pomogę :lol: Prosze tylko o tekst i namiary;) Quote
mulinka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 [quote name='BosiaB_86']Założyłam ten wątek dla ślicznej Moiry podobnej troszkę do amstaffa ;) A oto kilka foteczek ślicznej Moiry :loveu: CZYŻ NIE JEST ŚLICZNA???!!! :loveu: Bosia napisz proszę, że jest podobna do doga niemieckiego, bo jest :) niektórych odstrasza to, że jest podobna do amstaffa bo kojarzy się z groźnym psem. Może ogłoście ją na forum dogów ??? Moira jest cudna, kto da jej dom tymczasowy ??? Quote
Recommended Posts