Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]W sylwestra w podlaskim na drodze prowadzącej do Białegostoku znaleźliśmy suczkę terriera biegnącą środkiem drogi. Zatrzymaliśmy się i wzięliśmy maleństwo do samochodu. Pierwsza myśl była taka żeby zawieźć psa do schroniska, ale w drodze zauważyliśmy, że mała krwawi więc pojechaliśmy do weterynarza. Później na zdjęcie RTG i w końcu stwierdziliśmy, że zostaje u nas a schron to ostateczność. [/FONT]
[FONT=Verdana]Mała jest w tej chwili na antybiotyku i środkach przeciwbólowych, tak długo biegła za samochodem, że pazurki ma zdarte do nerwów i to głównie stąd było to krwawienie. [/FONT]
[FONT=Verdana]Była uderzona przez samochód całkiem nie dawno, ma złamaną kość piszczelową w tylnej lewej łapce, ranki zewnętrzne zagojone. 03.01 jedziemy za usztywnienie łapki. W najbliższym czasie zostanie też odrobaczona i zaszczepiona. [/FONT]
[FONT=Verdana]Jest grzeczna, ładnie słucha się na spacerach, ma apetyt, ale nie jest nachalna przy stole. [/FONT]
[FONT=Verdana]Ma w sobie coś z Dandie Dinmont. Ciężko mi określić dokładnie w typie jakiego terriera jest bo nie znam się na terrierach, może będziecie potrafili nam pomóc. [/FONT]
[FONT=Verdana]Maleństwo nie ma jeszcze imienia, potrzebujemy pomocy w znalezieniu nowego domu lub domu tymczasowego, nie może u nas długo zostać. [/FONT]
[FONT=Verdana]Mała w tej chwili jest już jako tako ostrzyżona, nie dało się jej niestety wyczesać za bardzo poplątaną sierść miała. [/FONT]
[FONT=Verdana]Jest młoda ma ok roku max dwóch lat. [/FONT]

[FONT=Verdana]Kochani macie jakieś pomysły gdzie zgłosic mała? Na terrierkowie założyłam już temat macie coś jeszcze? [/FONT]

[FONT=Verdana]Może ktoś mógłby zrobić nam ogłoszenia jak tylko zrobimy dobrej jakości zdjęcia?

Komu mogę wysłać zdjęcia żeby wstawić na forum?

[/FONT]

Posted

W Sylwestra zawsze tak się dzieje, pomimo wcześniejszych medialnych apeli...Może ona przerażona dała nogę z jakiejś imprezy lub podwórka na którym szampańsko balowano i nie zauważono psa... Ktoś szukał chyba na białystokonline.pl w ogłoszeniach zwierzęcych jack russel teriera, może to ona.Muszę sprawdzić, bo akurat szukałam ogłoszeń zgubionego beagle,którego znajomi znaleźli i mignęło mi to o terierze...

Posted

To było koło 12 więc chyba jeszcze za wcześnie na świętowanie, ale kto wie :)

Macie jakieś pomysły gdzie małą ogłaszać, jak znaleźć jej w miarę szybko nowy domek? U nas może zostać, ale nie długo :(

Posted

Maaartuska, najszybciej zamieścić ogłoszenie ze zdjęciem albo bez właśnie na bialystokonline.pl w części ogłoszeń drobnych zwierzęta. W gazecie - porannym sobotnim w pupilach (wysyłać przez pupile@poranny.pl), można tez wrzucić na stronę schroniska dla zwierząt w Białymstoku.

Posted

Szkoda malutkiej najlepiej to ją ostrzyc krótko i niech odrasta zdrowy włos .... może jest jakiś fryzjer w B-stoku co zrobi to za free w ramach pomocy adopcyjnej....szkoda,że nie mogę pomóc :(...wrzucę na FB widomość o małej

Posted

jestem prawie pewna, że widziałam ta sunieczkę biegnącą po Choroszczy, wołałam ja ale nie chciała do mnie podejść:( biegła przed siebie
miałam nadzieję, że to czyjś piesek bo u nas dużo biega właścicielskich

Czy ona jest tak niziutka jak jamnik?

ktos juz robił jej wydarzenie na FB czy zrobić?

polecam jeszcze wrzucenie na tablica.pl, no i papierowe ogłoszenia mogę powiesić w Choroszczy

Posted

psi ma rację o ile stan zdrowia pozwala na zabieg [pielęgnacyjny to trzeba to zrobić jak najszybciej
wówczas wzrosną szanse na adopcje

może nawet uda mi się zaproponoać sunieczkę znajomym;)

Posted (edited)

Eliza71 ja ją pokazałam na swoim profilu i puściłam na ogólnym

Jeśli jej stan zdrowia pozwala to strzyżenie jest najlepszym rozwiązaniem jej wyglądu.Sierściuszki szybko odrosną a przynajmniej nie będzie cierpiała podczas rozczesywania tych kołtunów :-(

Edited by psi
Posted

Mała jest juz ostrzyżona przynajmniej na tyle na ile umiałam to zrobić ;p wiecie jak to u laba nie ma za bardzo pracy przy sierści więc wyszło tak sobie ale najważniejsze że nie ma juz pozbijanej sierści.
Jeśli chodzi o Choroszcz nie wiem czy mogłaby się tak daleko przemieścić sama. Znaleźliśmy ją na trasie Dzikie - Białystok. I tak jest niziutka jak jamnik :)

Wydarzenia na fb nie mamy jeszcze teraz akurat pracuje na popołudnia i nie bardzo mam czas.
Mała zgłoszona już do schroniska do tozu i na terierkowie no i ma ogłoszenie na bialystokonline.
To tyle co udało nam się do tej pory zrobic. Acha no i umówiona na sterylizację na 22 stycznia :)

Posted

Kilka ogłoszeń:
http://ogloszenia.bialystokonline.pl/suczka-terriera-do-adopcji-o780835.htm
http://www.bialystokonline.pl/znaleziono-suczke-terriera,ogloszenie,2640074,24,1.html
http://tablica.pl/oferta/znaleziona-suczka-w-typie-terriera-ID245OH.html#xtor=EREC-55-[id1]-20130105-[displayLink]-1255789@1-20130105003522
i na fb wprawdzie nie wydarzenie ale zawsze coś jeśli ktoś mógłby zrobić wydarzenie będę wdzięczna: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.479680068749032.118673.100001211288329&type=1

Małą nazwaliśmy Emi :)
Mamy jednak problem bo wygląda na to że zbliża się cieczka a my w domu mamy psa z jajkami.