Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Bardzo bym chciała aby ten wątek był pusty, ale niestety już wiemy o psiakach, które odeszły za Tęczowy Most w 2013 roku :(

1 stycznia Szadi przegrał walkę z chorobą :(
http://www.dogomania.pl/forum/threads/237852-SZADI-zmarł-w-drodze-do-fundacji-już-biega-za-TM-*
[FONT=Verdana]

Sajgonek także odszedł 1 stycznia :(
http://www.dogomania.pl/forum/threads/237740-Niech-przemówią-ludzkim-głosem-Sajgonek-i-Kłębuszek?p=20181831#post20181831

[/FONT]

Edited by siekowa
  • Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Elżbieta481
Posted

Prosimy o zapalenie b.wielu świeczek dla małego kundelka,wyrzuconego z pociągu na stacji w Piotrowicach-był w torbie,złamany kręgosłup-uśpiony..Śpij biedulo.
E/W/R

Posted (edited)

Podjąłem decyzję aby uspać Maxa ( w schronisku Mamlas). Nie chciałem aby dożył momentu w którym będzie czuł tylko ból, widziałem, że starość i choroby zaczynają działać i zaczynają mu dokuczać.

Dziś nadszedł ten dzień. 7-01-2013 - od 2 godzin już go nie ma z nami.

Został zabrany ze schroniska w Rudzie Śląskiej 4 września 2009.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/75577-Schronisko-w-Rudzie-Śląskiej-Duzo-psów-do-adopcji-prosimy-o-pomoc-w-ogłaszaniu/page93

Edited by pablo_be
Posted

Wczoraj rano podczas operacji krwiaka w jamie miednicznej podjęłam decyzję o pogłębieniu narkozy... Zeus oprócz krwiaka miał zanik tkanek, zmiany na kości miednicy, zmiany te wyglądały na nowotworowe a wybudzanie go przyniosło by mu jeszcze więcej bólu, którego doświadczał przez ostatnie 2 tygodnie. Jego odejście to dla mnie wielki ból, a poczucie winy za podjętą decyzję dręczy moje sumienie. Był psem trdunym, spędził ze mną 5 lat, a miał około 9. Poświęciłam mu tak dużo, że teraz nie wiem co ze sobą zrobić... 5 razy na siku bo popuszczał, jeden długi spacer bo miał adhd, przysmak do klatki jak wychodzę żeby nie szczekał, wycieranie mordki po jedzeniu bo mu się resztki zbierają w fałdkach, bieganie przy rowerze, bo lubi, odpowiednie dawki karmy bo ma refluks...Nawet kupiłam działkę żeby miał gdzie biegać bez smyczy i teraz na tej działce jest, tyle że martwy pod jabłonką....

Zeus,mam nadzieję, że dobrze zrobiłam

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Dziś o 12.30 zasnęła na zawsze pod kroplówka nasza Abra. Sunia, która 12 lat spędziła w schronisku w Tychach. Dzięki cudownym ludziom odeszła w Hoteliku u Furciaczek. Kochana, zadbana i wiedząca już, ze człowiek to dobro...
Wątek Abry i jej koleżanki Magnatki http://www.dogomania.pl/forum/threads/182122-WETERANKI-Abra-i-Magnatka!!!!-Tyskie-staruszki-szukają-domu

Żegnaj Abruniu, zawsze będę Cię pamiętać....

Guest Elżbieta481
Posted

Zapalmy wiele,wiele świeczek dla psa,którego zwłoki znaleziono w owym mieszkaniu w Sanoku..Śpij biedaku.
E/W/R

Posted

Mała bura koteczka z piwnicy- miała byc niepełnosprawna i troche chora. Miała odlezyny, potwornego grzyba, była odwodniona i z potężną infekcją.... odeszła w klinice, mimo opieki :( Może gdybym o niej wiedziała wcześniej.....

Posted

Rita

• i Czerda

• żegnajcie, cudowne, kochane istoty ! :( :( :(

ta dwójka cudownych owczarków wyrwała się za ogrodzenie pobiegać.... pobiegły po śmierć z ręki ( a raczej strzelby) człowieka, który zwie siebie myśliwym ( bo myśli, że jest panem życia i śmierci !!!!! )

cudowne, łagodne, radosne, piękne, bez cienia agresji...... nie ma ich już :( :( :( :(
    ich Pani nie jest w stanie nic napisać..... po dwóch tygodniach poszukiwań odnalazła swoje ukochane psy :( :( :(
    Aniu - jestem przy Tobie !!!

• Guest wika23032002
    Posted

[FONT=comic sans ms]Dla każdego światełko

• [/FONT]

Posted

Nasza ukochana Rulcia odeszła 23.01.2013r. o godz 9.42. Byliśmy z nią do samego końca. Umarła na naszych rękach. Oby teraz była w lepszym świecie bez bólu i wesoło biegała wśród chmurek. Tęsknimy za nią strasznie. Na zawsze będzie w naszych sercach, kiedyś się z nią spotkamy. Żegnaj nasz kochany Lusiaczku. Magusia i Darek.

Posted

Właśnie dostałam telefon z domu, że "mój" psiak, którego otrzymałam w prezencie na 10 urodziny i był ze mną przez ponad 12 lat... przekroczył tuż po godzinie 13.00 Tęczowy Most... Najprawdopodobniej ostry napad padaczki... Siedzę i ryczę - jestem daleko od domu rodzinnego, w akademiku zakaz trzymania zwierząt powyżej jakiejśtam granicy wagowej... Nie było mnie przy nim, gdy odchodził, czuję się tak rozbita w środku, zawiodłam go...

Baksiu, czekaj na mnie po drugiej stronie z Daisy, Dianą, Węgielkiem i resztą zwierzęcych przyjaciół, wierzę że tam już nic nie boli. Przepraszam...

Posted

[FONT=arial black]Kacperek umarł dzisiaj o 12[/FONT]

http://www.dogomania.pl/forum/thread...8#post20381778

Kacperek nie przeczytał dzisiajszych postów - przed godziną 12 pobiegł za Tęczowy Most.
    Wiem, że nie można zatrzymać ostateczności - zostaje smutek i żal.
    Biegaj bez bólu Maleńki.

[FONT=arial black]Kacperuś kochanie jeszcze trochę miałeś z nami być :-([/FONT]
    [FONT=arial black]Do zobaczenia malusi[/FONT]

[FONT=monotype corsiva] "...Bracie psie, bardziej ludzki niż ludzie,
    Na łańcuchu więziony przy budzie
    O głodzie, i o chłodzie, i w brudzie,
    A podczas lata, gdy szukasz ochłody,
    Często bez miski wody;
    Psie, który dajesz ludziom wierności przykłady,
    Odpuść ludziom, braciszku, wszystkie ludzkie zdrady!..."
    [/FONT]

Artur Chojecki 1880-1951
    HYMN ŚWIĘTEGO FRANCISZKA Z ASYŻU

• 2 weeks later...