maartucha Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Witam serdecznie! :) Jestem (jestem) tu nowa, wiec proszę nie krzyczeć jeżeli coś napiszę lub powiem nie tak. Więc właśnie zakupiłam Yoreczka, nazwany: :loveu: Toffik :loveu::loveu: (wybór imienia bardzo spontaniczny, mój i mojego chłopaka, po czasie zaakceptowany przez resztę rodziny i mam nadzieję że zostanie zaakceptowany przez mojego małego urwiska). Toficzek na zdjęciu ma dopiero 4 tyg. Po Jego odbiór jadę 20.04 :multi::multi: Zakup dokonany, teraz tylko cierpliwie (a może i nie:eviltong:) czekam aż będzie przy Boczku. To jest mój pierwszy piesek w życiu, wiec mam nadzieje ze będę mogła na was liczyć :P Przestudiowałam wiele książek, stron internetowych... lecz jednak jestem świadoma ze "wszystko wyjdzie w praniu". Już sie uzaleznilam od jednego forum (tematyka: paznokcia, poniewaz to moja pasja), wiec myślę ze i tu będę baaaaardzo często zagladąc (mam nadzieje ze moze nawet czesciej niz tam). A jeszcze powiem ze mam na imie Marta, 15.05 koncze 18 latek (A Tofiś to mój prezencik urodziny po czesci od samej siebie po czesci od rodzicow)... Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze zostaniemy w miare mili przywitani :D Marta i Tofik Quote
basia bonnie Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 jejciu... jaki kochaniutkiiii :loveu: super, że już 20 będzie u Ciebie! :multi: Razem z Tobą się cieszymy i czekamy! :multi::loveu: Quote
maartucha Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Dziekuje bardzo Basiu :oops: i naaprwde juz sie nie moge doczekac :loveu::loveu: Wielki odliczanie :D Quote
basia bonnie Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 :evil_lol: hehe, założ sobie kalendarzyk i skreślaj dni :evil_lol: Quote
maartucha Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 ß@$!@ napisał(a)::evil_lol: hehe, założ sobie kalendarzyk i skreślaj dni :evil_lol: haha moze czas pomyslec :D na to chwile moim kalendarzykiem jest siostra mojego chlopaka :D 6 letnio dodam :razz: i po mimo ze ja sama dobrze wiem ile zostalo to ona tez przypomina :D:loveu::loveu: Quote
nane Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Toficzek prześliczny ja miałam to szczęście że moje Yoraski :loveu: urodziły się w moim rodzinnym domu więc mogłam przy nich być aż od narodzin :cool3: Quote
Aga76 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Witaj Marto :loveu: Tofik jest prześlicznym małym mężczyzną, uroczy lśniący pysio :mdleje: kochana kruszynka :calus: oby jak najszybciej był już przy tobie. Quote
maartucha Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 nane napisał(a):Toficzek prześliczny ja miałam to szczęście że moje Yoraski :loveu: urodziły się w moim rodzinnym domu więc mogłam przy nich być aż od narodzin :cool3: Ajj... :( a ja u Toficzka bylam raz i teraz tylko czekac muszee :placz::placz: Quote
Dobcia Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Witaj Marta!:lol: Prześliczny jest Twój maluszek:loveu: Już nie długo będzie przy tobie;) Quote
maartucha Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 [quote name='Aga76']Witaj Marto :loveu: Tofik jest prześlicznym małym mężczyzną, uroczy lśniący pysio :mdleje: kochana kruszynka :calus: oby jak najszybciej był już przy tobie. Mmmm :loveu: dziekuje za tak mile przywiatnie :oops: A Tofiś taaaaki przystojniak ze hoho :D ale mysle ze urwisek to z niego bedzie :eviltong: bo oczka to takie kochane i bystre ze nic "tylko mnie kochaj":D :loveu::loveu::loveu: Quote
nane Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 maartucha napisał(a):Ajj... :( a ja u Toficzka bylam raz i teraz tylko czekac muszee :placz::placz: ale za to warto czekać :loveu: twój mężczyzna ma przepiękny pysio :cool3: i te oczy .... tylko całować :kiss_2: i miziać całymi dniami :calus: Quote
maartucha Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Dobcia napisał(a):Witaj Marta!:lol: Prześliczny jest Twój maluszek:loveu: Już nie długo będzie przy tobie;) Dziękujemy :loveu::loveu: A ze niedlugo... Ajjj sie doczekac nie moge:placz: Quote
maartucha Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 nane napisał(a):ale za to warto czekać :loveu: twój mężczyzna ma przepiękny pysio :cool3: i te oczy .... tylko całować :kiss_2: i miziać całymi dniami :calus: Ajajajaj juz sie doczekac nie moge :D takie miziu miziu mu zrobie ze bedzie spal w nocy jak susełek... ale szczerze i ap ropo spania i nocy.. to troszke sie boje pierwszej nocy :shake: ze bedzie mi piszczal i bedzie chcial do mamci.. ale nic, Pancia bedzie czuwala cala noc :loveu: Quote
Aga76 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Będziemy czekać na nowe fotki, w końcu 20 kwietnia to już w tym miesiącu :wink: (zdjęcia max. 500x500) Quote
niunia32 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 piękniusi ten Twój Toffik :) szybko minie do 20 i już będzie z Tobą! gratulacje nabycia takiego super piesia :) hihi nie mogę się doczekać nowych foteczek pozdrawiamy Tajfun & niunia Quote
basia bonnie Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 no;) warto czekać, warto! Potem będzie taka radość z pieskiem przez kilkanaście (mam nadzieję) lat :multi::loveu: Quote
Magda Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 No to zaczęło się wielkie odliczanie:p Śliczny kawaler:loveu: Pozdrawiamy! Quote
nane Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 ß@$!@ napisał(a):no;) warto czekać, warto! Potem będzie taka radość z pieskiem przez kilkanaście (mam nadzieję) lat :multi::loveu: co taka pesymistyczna wersja :mad: Yorki żyją też po dwadzieścia parę :loveu: Quote
maartucha Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 [quote name='Aga76']Będziemy czekać na nowe fotki, w końcu 20 kwietnia to już w tym miesiącu :wink: (zdjęcia max. 500x500) Oj napewno napewno bede wklajac :loveu::loveu: [quote name='niunia32']piękniusi ten Twój Toffik :) szybko minie do 20 i już będzie z Tobą! gratulacje nabycia takiego super piesia :) hihi nie mogę się doczekać nowych foteczek pozdrawiamy Tajfun & niunia Dziekujemy :oops: i mam nadzieje ze szybko minie :D Lata czekalam, a teraz tylko dni nas dziela i zaledwie 150 km :razz: [quote name='ß@$!@']no;) warto czekać, warto! Potem będzie taka radość z pieskiem przez kilkanaście (mam nadzieję) lat :multi::loveu: :multi:Mam nadzieje :D Juz sie nie moge doczekac jak pierwszy raz dam mu jedzonko my zrobie tuli tuli.. aaajj :loveu::loveu: [quote name='Magda_Miki']No to zaczęło się wielkie odliczanie:p Śliczny kawaler:loveu: Pozdrawiamy! :loveu: :multi: 15 dni :multi: :loveu: [quote name='DiDDlina85']przepiekny prezent na urodziny:) :Dog_run::Cool!: Wymarzony :loveu: Quote
Daga_i_Oskar Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Czesc Martusiu :multi: Dzisiaj zagladam do Tofficzkowej galeryjki, bo wczoraj juz nie wchodziłam na dogo, bo zaspacerowalismy sie z małym, dosyc późno wrócilismy no i juz mi sie nie chciało odpalać znowu kompa :eviltong: Piekny bedzie ten Twoj kawaler, ma sliczna głoweczke i te maslane oczka :loveu: Napisz cos o rodzicach jakich gabarytów sa? Jakie kolorki mają? 20 kwietnia juz niedługo, kilka dni i piesio będzie razem z wami :loveu: Ja to przez 6 tygodni odkąd miałam już zaklepanego Oskarcia to zadnej nocy spokojnie nie przespałam, byłam tak zafascynowana tym faktem, ze wreszcie doczekałam sie upragnionego pieska wyczekiwanego przez ładnych pare lat, ale warto było. W statnich dniach to ja juz wariowalam, zmieniałam tylko miejsce jego legowiska, śnił mi się każdej nocy, ze jest juz ze mna ... na zaden inny temat oprocz Yorków nie szło ze mną pogadac a i do trej pory jak wejde na ten temat to nie ma konca, nawijam jak katarynka :evil_lol: Powiem Ci, ze Oskarek tez był moim prezentem urodzinowym, tyle ze na 16 urodziny :loveu: To był najwspanialszy prezent jaki kiedykolwiek mogłabym sobie wymarzyc, dlatego wiem, co czujesz, jaka to jest radosc :loveu: Ciesze sie razem z Toba, ze bedziesz miała upragnionego pieska Jak tylko znajdzie sie u Ciebie w domku to mam nadzieje, ze zasypiesz nas fotkami, a galeria od nadmiaru zdjec bedzie pekała w szwach hihi Te małe szkraby tak szybko sie zmieniaja, ze warto uchwycic każdą chwile :loveu: Pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie Daga :p Quote
Zuza96 Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Witaj Martusiu :lol: Bardzo się cieszę, że będziesz miała psiaka. :loveu: [quote name='Daga_i_Oskar'] 20 kwietnia juz niedługo, kilka dni i piesio będzie razem z wami :loveu: Ja to przez 6 tygodni odkąd miałam już zaklepanego Oskarcia to zadnej nocy spokojnie nie przespałam, byłam tak zafascynowana tym faktem, ze wreszcie doczekałam sie upragnionego pieska wyczekiwanego przez ładnych pare lat, ale warto było. W statnich dniach to ja juz wariowalam, zmieniałam tylko miejsce jego legowiska, śnił mi się każdej nocy, ze jest juz ze mna ... na zaden inny temat oprocz Yorków nie szło ze mną pogadac a i do trej pory jak wejde na ten temat to nie ma konca, nawijam jak katarynka :evil_lol: Powiem Ci, ze Oskarek tez był moim prezentem urodzinowym, tyle ze na 16 urodziny :loveu: To był najwspanialszy prezent jaki kiedykolwiek mogłabym sobie wymarzyc, dlatego wiem, co czujesz, jaka to jest radosc :loveu: Ciesze sie razem z Toba, ze bedziesz miała upragnionego pieska Ja będę miała Yorka na początku - w środku czerwca. :loveu: I i tak nie mogę się doczekać, robię to samo co opisała Daga. Ciągle tylko mówię o Yorkach nie ma innego tematu dla mnie nie istnieją inne tematy, ZWARIOWAŁAM :cool1: Ciągle oglądam w sklepach legowiska, smycze, obroże, szeleczki itp. itd. ;) Wczoraj to aż oszalałam jak zobaczyłam na ulicy dwa psiaki, były cudowne. I ciągle tylko myślę kiedy ja będę chodziła z takim maleństwem na spacerki. :placz: Tak samo jak i dla Ciebie Marto, to będzie mój pierwszy pies...:loveu: Tylko bardzo się cieszę, że nie muszę czekać do 16 czy 18 roku życia, do tego czasu rodzice by oszaleli :evil_lol: :eviltong: Pozdrawiam i czekam razem z Tobą na nowego domownika. :shiny: Zuzka Quote
maartucha Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 Na poczatku musze napisac nowinke, wczoraj z tata rozmawialam i tak pomyslac ze moze 13-go pojedziemy :multi::multi: ja juz sie cieszylam, ale spojrzal w kalendarz i zobaczyl ze piatek 13-go, z racji ze przesadni jestesmy to tata stwierdzil ze sie z domku nie ruszamy :placz::placz: [quote name='Daga_i_Oskar']Czesc Martusiu :multi: Dzisiaj zagladam do Tofficzkowej galeryjki, bo wczoraj juz nie wchodziłam na dogo, bo zaspacerowalismy sie z małym, dosyc późno wrócilismy no i juz mi sie nie chciało odpalać znowu kompa :eviltong: Piekny bedzie ten Twoj kawaler, ma sliczna głoweczke i te maslane oczka :loveu: Napisz cos o rodzicach jakich gabarytów sa? Jakie kolorki mają? 20 kwietnia juz niedługo, kilka dni i piesio będzie razem z wami :loveu: Ja to przez 6 tygodni odkąd miałam już zaklepanego Oskarcia to zadnej nocy spokojnie nie przespałam, byłam tak zafascynowana tym faktem, ze wreszcie doczekałam sie upragnionego pieska wyczekiwanego przez ładnych pare lat, ale warto było. W statnich dniach to ja juz wariowalam, zmieniałam tylko miejsce jego legowiska, śnił mi się każdej nocy, ze jest juz ze mna ... na zaden inny temat oprocz Yorków nie szło ze mną pogadac a i do trej pory jak wejde na ten temat to nie ma konca, nawijam jak katarynka :evil_lol: Powiem Ci, ze Oskarek tez był moim prezentem urodzinowym, tyle ze na 16 urodziny :loveu: To był najwspanialszy prezent jaki kiedykolwiek mogłabym sobie wymarzyc, dlatego wiem, co czujesz, jaka to jest radosc :loveu: Ciesze sie razem z Toba, ze bedziesz miała upragnionego pieska Jak tylko znajdzie sie u Ciebie w domku to mam nadzieje, ze zasypiesz nas fotkami, a galeria od nadmiaru zdjec bedzie pekała w szwach hihi Te małe szkraby tak szybko sie zmieniaja, ze warto uchwycic każdą chwile :loveu: Pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie Daga :p haha Ja tez zadnej nocy nie przespalam spokojnie jescze :D Codziennie wstaje o 8.30 bo spac nie moge :evil_lol: gdzie do mnie to niepodobne, jak tylko mam wolne od szkoly to zawsze spalam do 10-11 :lol: a teraz... zapomnij :eviltong: Toficzek stał sie tematem numer 1 w domku :lol: i tak jak Ty o niczym innym nie mowie :D NAjsmieszniejsze jest to ze moj chłopak sie interesuje samochodami, moze inaczej, ma bzika na punkcie Hondy Civic, i ostatnio nasze rozmowy wygladaja mniej wiecej tak: - Wiesz Kubus jak ja sie juz doczekac nie moge - A wiesz Martuś jaka dzis honde widzialem.. no i oczywiscie Ciesze sie ze ty sie cieszysz - Tak? a jak wygladala? a ja dzis dwa Yorki widzialam, bylam z tata w sklepie zoologicznym... Musze chyba zadzwonic do Pani Krysi spytac sie jak mój mały Hahaha :D to tak mniej więcej :D NO strasznie sie juz doczekać nie mogę:loveu::loveu: Własnie wrocilam z miasta i nie odmowilam sobie przyjemnosci zajscia do zoologicznego, we wtorek po swietach jade juz po wszystko dla Tofisia :multi::multi: A teraz wkleje Foteczki mamusi i tatusia. Tatus elegant ładnie wyszedl, ale mamcie nie bardzo, szczerze powiem i moge zagwarantowac ze na zywo jest cudowna i zdjecie Tego nie oddalo :) Mamcia z tego co wiem wazy 2,9 a taka kruszynka ze o jejQ, natomiast tatus 2,5 kg.. i ma tak cudownego włosa, ze tylko tulic i tulic (Zreszta na zdjeciu widac jak slicznie sie blyszczy) Tatuś Mamcia z małymi urwisami: Quote
ferraribox Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 :loveu: :loveu: :loveu: Piękniś z Twojego Tofisia.My jesteśmy troszkę innych gabarytów:diabloti: ale kochamy wszystkie ozdóbki:loveu: :loveu: :loveu: . Będziemy śledzili wasze losy:lol: :lol: :lol: Quote
maartucha Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 ferraribox napisał(a)::loveu: :loveu: :loveu: Piękniś z Twojego Tofisia.My jesteśmy troszkę innych gabarytów:diabloti: ale kochamy wszystkie ozdóbki:loveu: :loveu: :loveu: . Będziemy śledzili wasze losy:lol: :lol: :lol: hihi Innych gabarytow :D A i owszem zapraszamy do sledzenia losow bo napewno nie zaniedbamy was tutaj :multi: Quote
Recommended Posts