NikaEla Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 To paskuda z niej. Szukałam bazarków ogłoszeniowych, ale nie znalazłam Quote
Macia Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/238563-OGŁOSZENIOWY!!!-30-stron-Na-Rockiego-i-Kajtka-Do-30-01 Quote
mestudio Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 No mała paskuda, rozkręca się zwyczajnie bo czuje się u nas pewnie i ma swoje ulubione miejsca, których strzeże co słychać jak przechodzi obok jakiś zwierz. Łazi za malutką jak mała nosi w garnuszku smaczki i obkarmia pieski domowe, a potem się na malucha złości gamoń. W każdym razie domek bez dzieciaczków malutkich. Quote
NikaEla Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Poszło 80zł z bazarku na sterylizację, jak bedą ma koncie to proszę o potwierdzenie http://www.dogomania.pl/forum/threads/238255 Quote
mari23 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='Nikaragua']To paskuda z niej. Szukałam bazarków ogłoszeniowych, ale nie znalazłam http://www.dogomania.pl/forum/threads/237417-Bazarek-ogłoszeniowy-zamknięty-trwa-realizacja-zamówień na tym bazarku jest już zapłacony pakiet 25 ogłoszeń dla niej, pisałam, ale to było na początku wątku, umknęło... trzeba wkleić tam tekst, 3 zdjęcia, kontakt tel. i mailowy Quote
mestudio Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [quote name='mari23']http://www.dogomania.pl/forum/threads/237417-Bazarek-ogłoszeniowy-zamknięty-trwa-realizacja-zamówień na tym bazarku jest już zapłacony pakiet 25 ogłoszeń dla niej, pisałam, ale to było na początku wątku, umknęło... trzeba wkleić tam tekst, 3 zdjęcia, kontakt tel. i mailowy Coś mi tam mignęło w myślach, ale już nie mam pewności czy coś jest realne czy mi się śniło... W tekstach to ja jestem beznadziejna, ale coś sklecę, może ktoś poprawi i wyjdzie dobrze:-) Quote
Nutusia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Dawaj dane - coś się skrobnie. Zanim mi się... urlop skończy ;) Quote
mestudio Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 [quote name='Nutusia']Dawaj dane - coś się skrobnie. Zanim mi się... urlop skończy ;)[/QUOTE] Sunieczka około dwuletnia. Wysterylizowana, wszystkie szczepienia (wirusówki na zaś bo będzie szczepienie za miesiąc po tej chorobie), odrobaczona i zabezpieczona przeciwko pasożytom skóry. Waga 10 kg, drobna budowa, wysokość do kolana. Bardzo łagodna, radosna i przyjazna dla człowieka. Na spacerkach chodzi na smyczy i biega luzem - jest posłuszna. W domu zachowuje idealnie czystość, jeśli chce skorzystać ze spaceru to drapie łapką w drzwi. Nie szczeka, nie ujada, jest w domu cichutka. Zgadza się ze zwierzętami. Sunia preferuje leniwy tryb życia - ni9e przepada za długimi spacerami:-). Nie wiem co z tymi malutkimi dziećmi, jak napisać żeby nie zrazić, a może gdyby były telefony to pytać o wiek dzieci? Dziś Miłeczka aż dreptała jak nakładałam jedzonko, ale musiałam przejść na puszeczki.... Quote
mestudio Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 (edited) A teraz trochę rachunków magicznych. Jest wpłata od Pana Rafała S. dzięki Nikaragui:-) - 10 zł Jest wpłata 80 zł od samej Naczelnej Wątku Nikaragui - 80 zł Bardzo dziękujemy i lecę poprawiać rozliczenie. Nocną porą... Edited January 31, 2013 by mestudio Quote
M&S Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 A my w deszczowy ranek się witamy, albo już może przedpołudnie ;) Jak uroczo sobie dziewczyna śpi. Quote
NikaEla Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='mestudio'] Jest wpłata 80 zł od samej Naczelnej Wątku Nikaragui - 80 zł :oops:to bazarkowe pieniążki są , od hojnych dogomaniaczek tutaj http://www.dogomania.pl/forum/threads/238255 proszę o potwierdzenie (tej stówki zaliczki też razem) Quote
Nutusia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 W ostatnim akapicie napisałam o dzieciach - można ewentualnie wyrzucić - do przemyślenia ;) Miłka prawdopodobnie została wyrzucona z auta. Człowiek ją zawiódł, ale nie żywi urazy do gatunku ludzkiego – jest przyjacielska, radosna i łagodna. Ma około 2 lat, jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Jest drobnej budowy – sięga do kolana, waży 10 kg. Potrafi chodzić na smyczy, a spuszczona – pilnuje się i jest posłuszna. W domu idealnie zachowuje czystość – prosząc o wyjście, drapie łapką w drzwi. Jest absolutnie niekłopotliwa – nie szczeka, nie wyje, nie niszczy. W domu jest spokojna – woli leniuchować niż rozrabiać. W tej chwili przebywa w domu tymczasowym, gdzie doskonale się dogaduje z innymi psami oraz kotami. Szukamy dla Miłki domu, w którym będzie bezpieczna i kochana. Ludzi, dla których będzie ważna, którzy nigdy nie zawiodą jej zaufania i wynagrodzą psią wierność i przywiązanie. Miłka nie powinna trafić do domu z malutkimi dziećmi, gdyż broni swojego terenu i bywa zazdrosna o uwagę człowieka. W tej chwili mieszka z półtoraroczną dziewczynką - nie robi krzywdy, ale potrafi przestraszyć. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Quote
NikaEla Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 ten 'gatunek ludzki' bym usunęła, jakoś tak mi nie brzmi może: Miłka prawdopodobnie została wyrzucona z auta. Człowiek ją zawiódł, ale mimo tego jest pozytywnie nastawiona do ludzi: jest przyjacielska, radosna i łagodna. Quote
Nutusia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Dużo lepiej. Ślęczę teraz nad tak katastrofalnym tłumaczeniem giełdowo-księgowo-finansowo-niewiadomojakim, że mi właśnie takie "gatunki" wychodzą :( Quote
mestudio Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 O dzieciach bym wykasował, a w razie czego w rozmowie bym to wyjaśnił. Lepiej nie zniechęcać od razu i to jeszcze przed dzwonieniem. TZmestudio Quote
Nutusia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Ale nie będą dzwonić dzieciaci małoletnio ;) Quote
M&S Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 A może napisać, że "szukamy dla Miłki spokojnego domu"? Quote
Nutusia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Nio... brak małych dzieci może takiego spokoju wcale nie gwarantować ;) :) Quote
M&S Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Nie musi, ale jak mówisz spokojny dom, to kojarzy się najczęściej dom bez dzieci. Quote
NikaEla Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='M&S']Nie musi, ale jak mówisz spokojny dom, to kojarzy się najczęściej dom bez dzieci.[/QUOTE] wcale nie :) spokojni ludzie też mają dzieci, a także mogą być zwariowani, a dzieci nie mają moim zdaniem lepiej napisać: dom bez maleńkich dzieci niż spokojny Quote
NikaEla Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Jak ktoś ma się zakochać to niezależnie od szczegółów tekstu się zakocha :) Quote
mestudio Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 Miłka waży 1,20kg więcej niż po wyjściu z lecznicy. TZmestudio Quote
Recommended Posts