Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 848
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No mała paskuda, rozkręca się zwyczajnie bo czuje się u nas pewnie i ma swoje ulubione miejsca, których strzeże co słychać jak przechodzi obok jakiś zwierz.
Łazi za malutką jak mała nosi w garnuszku smaczki i obkarmia pieski domowe, a potem się na malucha złości gamoń.
W każdym razie domek bez dzieciaczków malutkich.

Posted

[quote name='mari23']http://www.dogomania.pl/forum/threads/237417-Bazarek-ogłoszeniowy-zamknięty-trwa-realizacja-zamówień

na tym bazarku jest już zapłacony pakiet 25 ogłoszeń dla niej, pisałam, ale to było na początku wątku, umknęło...
trzeba wkleić tam tekst, 3 zdjęcia, kontakt tel. i mailowy

Coś mi tam mignęło w myślach, ale już nie mam pewności czy coś jest realne czy mi się śniło...
W tekstach to ja jestem beznadziejna, ale coś sklecę, może ktoś poprawi i wyjdzie dobrze:-)

Posted

[quote name='Nutusia']Dawaj dane - coś się skrobnie. Zanim mi się... urlop skończy ;)[/QUOTE]

Sunieczka około dwuletnia. Wysterylizowana, wszystkie szczepienia (wirusówki na zaś bo będzie szczepienie za miesiąc po tej chorobie), odrobaczona i zabezpieczona przeciwko pasożytom skóry. Waga 10 kg, drobna budowa, wysokość do kolana.
Bardzo łagodna, radosna i przyjazna dla człowieka. Na spacerkach chodzi na smyczy i biega luzem - jest posłuszna. W domu zachowuje idealnie czystość, jeśli chce skorzystać ze spaceru to drapie łapką w drzwi. Nie szczeka, nie ujada, jest w domu cichutka. Zgadza się ze zwierzętami. Sunia preferuje leniwy tryb życia - ni9e przepada za długimi spacerami:-).

Nie wiem co z tymi malutkimi dziećmi, jak napisać żeby nie zrazić, a może gdyby były telefony to pytać o wiek dzieci?

Dziś Miłeczka aż dreptała jak nakładałam jedzonko, ale musiałam przejść na puszeczki....

Posted (edited)

A teraz trochę rachunków magicznych.

Jest wpłata od Pana Rafała S. dzięki Nikaragui:-) - 10 zł

Jest wpłata 80 zł od samej Naczelnej Wątku Nikaragui - 80 zł

Bardzo dziękujemy i lecę poprawiać rozliczenie.

Nocną porą...

Edited by mestudio
Posted

W ostatnim akapicie napisałam o dzieciach - można ewentualnie wyrzucić - do przemyślenia ;)

Miłka prawdopodobnie została wyrzucona z auta. Człowiek ją zawiódł, ale nie żywi urazy do gatunku ludzkiego – jest przyjacielska, radosna i łagodna.

Ma około 2 lat, jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana.

Jest drobnej budowy – sięga do kolana, waży 10 kg.

Potrafi chodzić na smyczy, a spuszczona – pilnuje się i jest posłuszna. W domu idealnie zachowuje czystość – prosząc o wyjście, drapie łapką w drzwi.

Jest absolutnie niekłopotliwa – nie szczeka, nie wyje, nie niszczy. W domu jest spokojna – woli leniuchować niż rozrabiać.

W tej chwili przebywa w domu tymczasowym, gdzie doskonale się dogaduje z innymi psami oraz kotami.

Szukamy dla Miłki domu, w którym będzie bezpieczna i kochana. Ludzi, dla których będzie ważna, którzy nigdy nie zawiodą jej zaufania i wynagrodzą psią wierność i przywiązanie.

Miłka nie powinna trafić do domu z malutkimi dziećmi, gdyż broni swojego terenu i bywa zazdrosna o uwagę człowieka. W tej chwili mieszka z półtoraroczną dziewczynką - nie robi krzywdy, ale potrafi przestraszyć.

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt:

Posted

ten 'gatunek ludzki' bym usunęła, jakoś tak mi nie brzmi
może: Miłka prawdopodobnie została wyrzucona z auta. Człowiek ją zawiódł, ale mimo tego jest pozytywnie nastawiona do ludzi: jest przyjacielska, radosna i łagodna.

Posted

[quote name='M&S']Nie musi, ale jak mówisz spokojny dom, to kojarzy się najczęściej dom bez dzieci.[/QUOTE]
wcale nie :) spokojni ludzie też mają dzieci, a także mogą być zwariowani, a dzieci nie mają

moim zdaniem lepiej napisać: dom bez maleńkich dzieci niż spokojny