Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 848
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mestudio']No tak, idę spać w nocy bo tak wypada, a jak niby śpię to słyszę jak psy oddychają.[/QUOTE]

Kurcze, to nie masz szansy odpocząć.

Posted

Rozmawiałam z panią weterynarz.
Dziś w ciągu - dnia zrobiono suni USG i okazało się, że długa część jelita jest strasznie zapchana, teoria była taka, że albo coś połknęła, albo są to złogi kałowe nagromadzone przez działanie bakterii beztlenowych. Zdecydowali się, że rozkroją małą i wyczyszczą jej jelito. Przed narkozą dali Miłce ostatnią szansę i wyprowadzili ją na spacer i udało się - Miłka w końcu wyrzuciła z siebie te wszystkie trujące złogi kałowe. Teraz ją zbadali ponownie i wszystko wygląda ok. Będą sprawdzali teraz czy zechce jeść, czy nie wymiotuje i dalej podawany będzie antybiotyk.

Wcześniej nie chciałam pisać o planowanym zabiegu bo po co mam Was straszyć.

Posted

[quote name='mestudio']Rozmawiałam z panią weterynarz.
Dziś w ciągu - dnia zrobiono suni USG i okazało się, że długa część jelita jest strasznie zapchana, teoria była taka, że albo coś połknęła, albo są to złogi kałowe nagromadzone przez działanie bakterii beztlenowych. Zdecydowali się, że rozkroją małą i wyczyszczą jej jelito. Przed narkozą dali Miłce ostatnią szansę i wyprowadzili ją na spacer i udało się - Miłka w końcu wyrzuciła z siebie te wszystkie trujące złogi kałowe. Teraz ją zbadali ponownie i wszystko wygląda ok. Będą sprawdzali teraz czy zechce jeść, czy nie wymiotuje i dalej podawany będzie antybiotyk.

Wcześniej nie chciałam pisać o planowanym zabiegu bo po co mam Was straszyć.[/QUOTE]

no faktycznie i tak zdążyłam jęknąć zanim przeczytałam do końca - świetnie,ze udało się bez cięć i tak pewnie jest wymeczona i słabiutka

Posted

Miejmy nadzieję, że teraz będzie poprawa.
[quote name='mestudio']Koszt pobytu i zabiegów na tą chwilę to 350zł. To nie jest zamknięty rachunek bo jeszcze kilka dni będzie w lecznicy.

TZmestudio[/QUOTE]
Poker obiecała mi fanty na kolejny bazarek dla Miłki, dostałam też 10zł od kolegi z pracy 'na psy' ale to ciągle mało (zwłaszcza, że bazarki słabo idą)

Posted

O rety... Faktycznie cud, że się udało bez cięcia. Miłeczka - wracaj do siebie i do Mestudiów. Ja mam fanty na bazarek, ale przy dzisiejszych kosztach przesyłek, nie opłaca się wysyłać :( Marcin - przypomnij mi, jak wpadniesz po kołderki i dywany ;)

Posted (edited)

Nabyłam drogą kupna 4 fajne torby zakupowe :) zaraz zrobię mini bazarek dla Miłki

Na nowym mini bazarku: (klik na zdjęcie)

zapraszam

Edited by Nikaragua
Posted

[quote name='Nikaragua']Kolejny bazar na Miłeczke będzie bo od Kama202:loveu::loveu: już leci do mnie paczka z fantami, będziemy zbierać pieniądze... Macie z czego założyć by zapłacić?[/QUOTE]

Będziemy się targować na miejscu. Jeszcze nie było tak, żeby chwili nie poczekali.... Ale zawsze może być ten pierwszy raz...

TZmestudio