mestudio Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 [quote name='M&S']Poważnie:crazyeye:[/QUOTE] No tak, idę spać w nocy bo tak wypada, a jak niby śpię to słyszę jak psy oddychają. Quote
M&S Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='mestudio']No tak, idę spać w nocy bo tak wypada, a jak niby śpię to słyszę jak psy oddychają.[/QUOTE] Kurcze, to nie masz szansy odpocząć. Quote
mestudio Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 [quote name='mestudio']Ale ja nie umiem spać, to jest niefajne i nic na to się nie poradzi.[/QUOTE] Poradzi,..... TZmestudio Quote
mestudio Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Rozmawiałam z panią weterynarz. Dziś w ciągu - dnia zrobiono suni USG i okazało się, że długa część jelita jest strasznie zapchana, teoria była taka, że albo coś połknęła, albo są to złogi kałowe nagromadzone przez działanie bakterii beztlenowych. Zdecydowali się, że rozkroją małą i wyczyszczą jej jelito. Przed narkozą dali Miłce ostatnią szansę i wyprowadzili ją na spacer i udało się - Miłka w końcu wyrzuciła z siebie te wszystkie trujące złogi kałowe. Teraz ją zbadali ponownie i wszystko wygląda ok. Będą sprawdzali teraz czy zechce jeść, czy nie wymiotuje i dalej podawany będzie antybiotyk. Wcześniej nie chciałam pisać o planowanym zabiegu bo po co mam Was straszyć. Quote
mestudio Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Koszt pobytu i zabiegów na tą chwilę to 350zł. To nie jest zamknięty rachunek bo jeszcze kilka dni będzie w lecznicy. TZmestudio Quote
Ziutka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Wpadam poczytać co u Miłki...lece nadrobić zaległości od wczoraj Quote
Aldrumka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='mestudio']Rozmawiałam z panią weterynarz. Dziś w ciągu - dnia zrobiono suni USG i okazało się, że długa część jelita jest strasznie zapchana, teoria była taka, że albo coś połknęła, albo są to złogi kałowe nagromadzone przez działanie bakterii beztlenowych. Zdecydowali się, że rozkroją małą i wyczyszczą jej jelito. Przed narkozą dali Miłce ostatnią szansę i wyprowadzili ją na spacer i udało się - Miłka w końcu wyrzuciła z siebie te wszystkie trujące złogi kałowe. Teraz ją zbadali ponownie i wszystko wygląda ok. Będą sprawdzali teraz czy zechce jeść, czy nie wymiotuje i dalej podawany będzie antybiotyk. Wcześniej nie chciałam pisać o planowanym zabiegu bo po co mam Was straszyć.[/QUOTE] no faktycznie i tak zdążyłam jęknąć zanim przeczytałam do końca - świetnie,ze udało się bez cięć i tak pewnie jest wymeczona i słabiutka Quote
NikaEla Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Miejmy nadzieję, że teraz będzie poprawa. [quote name='mestudio']Koszt pobytu i zabiegów na tą chwilę to 350zł. To nie jest zamknięty rachunek bo jeszcze kilka dni będzie w lecznicy. TZmestudio[/QUOTE] Poker obiecała mi fanty na kolejny bazarek dla Miłki, dostałam też 10zł od kolegi z pracy 'na psy' ale to ciągle mało (zwłaszcza, że bazarki słabo idą) Quote
Nutusia Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 O rety... Faktycznie cud, że się udało bez cięcia. Miłeczka - wracaj do siebie i do Mestudiów. Ja mam fanty na bazarek, ale przy dzisiejszych kosztach przesyłek, nie opłaca się wysyłać :( Marcin - przypomnij mi, jak wpadniesz po kołderki i dywany ;) Quote
M&S Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Przeczytałam. Całe szczęście, że obyło się cięcia. Wracaj do zdrowia Miłka!!! Quote
NikaEla Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 (edited) Nabyłam drogą kupna 4 fajne torby zakupowe :) zaraz zrobię mini bazarek dla Miłki Na nowym mini bazarku: (klik na zdjęcie) zapraszam Edited January 23, 2013 by Nikaragua Quote
Poker Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 W końcu optymistyczna wiadomość. Zdrowiej miła dziewczynko. Quote
mestudio Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Nikaragua, bardzo dziękujemy za pomoc, naprawdę bardzo. Wczoraj TZ był u Miłki, jest lepiej, ale nie chce jeść, musi jeszcze troszkę tam pobyć. Quote
Nutusia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Zdrowiej szybciutko, to następnym razem TZ już Cię ze sobą do domku zabierze ;) Quote
cisowianka Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Trzymam kciuki za powrót do zdrowia pannicy ;) Quote
NikaEla Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='Nutusia']Zdrowiej szybciutko, to następnym razem TZ już Cię ze sobą do domku zabierze ;)[/QUOTE] dokładnie tak ma być :) Quote
mestudio Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Jutro Miłka jest do odbioru. Już je normalnie i nie wymiotuje. O cenę nie pytałem. W razie czego jak będzie dużo to ją zostawię w rozliczenie.... TZmestudio Quote
M&S Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Super!!!! W zasadzie możesz ją zostawić, tylko jak ona to odpracuje;) Quote
NikaEla Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Kolejny bazar na Miłeczke będzie bo od Kama202:loveu::loveu: już leci do mnie paczka z fantami, będziemy zbierać pieniądze... Macie z czego założyć by zapłacić? Quote
mestudio Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 No dobra, drugi raz zadzwoniłem: okolo 450zł TZmestudio Quote
mestudio Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='Nikaragua']Kolejny bazar na Miłeczke będzie bo od Kama202:loveu::loveu: już leci do mnie paczka z fantami, będziemy zbierać pieniądze... Macie z czego założyć by zapłacić?[/QUOTE] Będziemy się targować na miejscu. Jeszcze nie było tak, żeby chwili nie poczekali.... Ale zawsze może być ten pierwszy raz... TZmestudio Quote
NikaEla Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 To krzyczcie jakby brakowało, będziem szukać (bazarki trwają, jeden zakończony, jeszcze stówkę mogłabym założyć jeśli trzeba) Quote
Ziutka Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 jak cos to ja załoe te 450 zł, nie ma problemu Quote
Recommended Posts