Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 848
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']Chociaż tyle ,ze nie jest gorzej.
Czy w tej lecznicy jest ktoś całą noc?
We Wrocławiu może w 1.lecznicy jest możliwość zostawienia zwierzaka na noc.[/QUOTE]

Lecznica jest całodobowa i zawsze jest na noc minimum jeden weterynarz+ jakaś pomoc weterynaryjna.
Ja to się martwię o resztę psiaków. Mam nadzieję, że niczego nie złapią.

Posted

[quote name='cisowianka']- czyżby to siostra albo mamusia Miłki?
[/QUOTE] Wątpię, ale rasa: biała- łaciata ta sama[quote name='mestudio']Lecznica jest całodobowa i zawsze jest na noc minimum jeden weterynarz+ jakaś pomoc weterynaryjna.
Ja to się martwię o resztę psiaków. Mam nadzieję, że niczego nie złapią.[/QUOTE]We Wrocławiu też sa takie lecznice (nie korzystałam na szczęście jeszcze, tylko ogłoszenia widziałam).
Rzeczywiście, oby reszta sfory nie zaraziła się.

Posted

A w naszym miasteczku otworzyli nową lecznicę (szkoda,że godziny przyjęć nie dla nas),wczoraj wyczytałam, że w tej lecznicy sterylizują z 80% dopłatą ze strony gminy. Muszę jutro tam zadzwonić i się dopytać co i jak.
A dziś spotkaliśmy w mieście psa z obkręconym na szyi łańcuchem, ale nie dał się złapać. Widzieliśmy go kilka tygodni temu pierwszy raz, ewidentnie zwiał albo przywieziony.

Posted

[quote name='Poker']Wy to już lepiej nie rozglądajcie się.
Te jazdy do Radomia kosztują jak licho.[/QUOTE]

Ale to z bazarków naszych płacimy teraz za dojazdy.

A za psami to się nie rozglądam i jadę raz w tygodniu do miasta, problem w tym, że najwięcej psów wyrzucają na naszym zakręcie do miasta.

Posted

[quote name='Poker']Wy to już lepiej nie rozglądajcie się.

My się nie rozglądamy. One same się rozglądają. Złośliwie i namolnie. Człowiek nie chce a oczy same zobaczą i już nie chcą niewidzieć ....
Takie złośliwe...
[quote name='Poker']Te jazdy do Radomia kosztują jak licho.

Staramy się sobie radzić. A raczej Ciotki pomagają.... Bliżej nas lecznice zamykają o 18-19:00. Ale w sumie to nie tak często jeździmy do Radomia. Zazwyczaj na sterylkę, a Milka to od dawna nieplanowany, awaryjny wyjazd.

TZmestudio

Posted

W tym Miłkowym chorowaniu zapomniałam napisać, że dotarła suma 100zł - darowizna dla Miłeczki od Pani Beaty L. dzięki pośrednictwu [FONT=Arial]fiorsteinbock

Bardzo dziękujemy:-).

[/FONT]
[FONT=Arial]Rozliczenie post 3.[/FONT][FONT=Arial][/FONT]

Posted

Wieści z lecznicy.

Miłka nadal wymiotuje, rzadziej, ale wymiotuje. Jest leczona tak jak przy parwowirozie bo ma jednak jakąś odmianę jelitówki.
Podają jej drugi antybiotyk, jest odżywiana dożylnie.
Musimy pilnie obserwować psy gdyż mogą złapać to paskudztwo, w lżejszej postaci, ale mogą zachorować niestety.

Posted

[quote name='mestudio']Wieści z lecznicy.

Miłka nadal wymiotuje, rzadziej, ale wymiotuje. Jest leczona tak jak przy parwowirozie bo ma jednak jakąś odmianę jelitówki.
Podają jej drugi antybiotyk, jest odżywiana dożylnie.
Musimy pilnie obserwować psy gdyż mogą złapać to paskudztwo, w lżejszej postaci, ale mogą zachorować niestety.[/QUOTE]

Trzymam kciuki za Miłkę!!!

Posted

Ale się porobiło, no... :(
Gusiaczek ma do oddania dwie kołdry i chyba poduszkę. Ma to u siebie w pracy, w Warszawie. Przydałoby się? Mogę też zabrać do siebie i jeszcze coś tam dorzucić... Chodnik, dywan, ewentualnie książki na bazarek...

Posted

[quote name='Nutusia']Ale się porobiło, no... :(
Gusiaczek ma do oddania dwie kołdry i chyba poduszkę. Ma to u siebie w pracy, w Warszawie. Przydałoby się? Mogę też zabrać do siebie i jeszcze coś tam dorzucić... Chodnik, dywan, ewentualnie książki na bazarek...[/QUOTE]

Nutusiu, chętnie przygarniemy. U nas się zużyje:-).

Na razie z pieskami jest ok.
Zastanawiam się czy Miłka przywlokła tego wirusa ze sobą czy zaraziła się nim w lecznicy w czasie sterylizacji, czas na wystąpienie objawów po zarażeniu się to kilka tygodni niby.

A z minimalnie optymistycznych wieści z lecznicy - Miłeczka od 4 rano nie wymiotuje i zaczęła wyć w klatce. Przed północą będzie próba podania jej płynów doustnie -czyli trzymamy kciuki.
Lekarz jednak chce ją jeszcze zatrzymać.

Posted

Biedna maleńka... Lepiej, że jest w lecznicy, bo jednak odległość z domu po pomoc znaczna i TZ wciąż w rozjazdach. Tak jest bezpieczniej.

To co - zabierać "posag" od Gusiaczka i wyglądać TZ-a? ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Biedna maleńka... Lepiej, że jest w lecznicy, bo jednak odległość z domu po pomoc znaczna i TZ wciąż w rozjazdach. Tak jest bezpieczniej.

To co - zabierać "posag" od Gusiaczka i wyglądać TZ-a? ;)[/QUOTE]

No tak, zabierać:-).

Posted

Licząc na rychłe wpłaty z rozliczanego bazarku (puzzle itd) przesłałam wam 100zł, bo na pewno założyliście za sterylizacje, a i teraz są koszty.
Resztę wpłacę gdy przyjdą wpłaty za fanty.

Posted

U nas napadało trochę śniegu. W zasadzie to nie ma po co odśnieżać, bo po 5 minutach jest jak przed odśnieżaniem. Mamy tak po kolana śniegu i jeszcze sypie. W ramach oszczędzania droga do nas jest niczym nie sypana a pług jeździ chyba raz dziennie. Tylko głupie psy się cieszą z takiej pogody bo mogą brykać se do woli... I mestudio która niewiedzieć czemu lubi jak jest śnieg.
A zapowiadają że jutro też ma padać....

Może to jakiś znak co do Miłki.... Może ma to być tak, że będziemy przechodzili tunelami pod śniegiem do domu....
Myślę, że jak już w lecznicy zaczyna wyć, to już jest dobrze. Już słyszę jak jutro wet mówi do mnie żebyśmy w cholerę zabierali tego kundla bo poza jej wyciem nic nie słychać.....

TZmestudio