Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 848
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nikaragua']O matko! Jakiś ostry wirus to musi być :([/QUOTE]

Weterynarz uważa, że to nie to samo - Sańka ma apetyt i wygląda ok. Zobaczymy co w ciągu dnia się wydarzy.

Posted

[quote name='mestudio']Przecież dzięki wczorajszym badaniom krwi wiadomo, że to jakiś wirus.[/QUOTE]

To powinni wiedzieć co to jest, albo przynajmniej wiedzieć w przybliżeniu.

Posted

Mnie w przybliżeniu nie bardzo obchodzi, bo w przybliżeniu wiadomo, że wirus i teraz trzeba zrobić konkretne badania w danym kierunku.

Nie jestem weterynarzem i się nie znam.

Posted

Właśnie ja nie lubię gdybać - tam jest kilku lekarzy i jeśli jeden czegoś nie wie to szuka pomysłu u kolegi i wcale nie udają najmądrzejszych.
Tak samo nie lubię wkręcać lekarzom swoich teorii i mówić co mają robić bo ja się nie znam, ja tylko podaję im objawy to co zaobserwowałam.
Pierwsza teoria to parvo niestety tylko jaki ma sens pisanie o tym skoro trzeba poczekać na potwierdzenie.

A ja sobie pomyślałam, że przez ostatnie 7 lat żaden pies u nas nie był chory na żadne wirusówki, a było ich kilkadziesiąt.

Posted

[quote name='Nikaragua']Zbieramy na leczenie Milołatki:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/238908

Bardzo dziękujemy:-).

Udało mi się dodzwonić do lecznicy, a dziś nie było to łatwe.

Otóż testy wyszły ujemne- czyli możemy się cieszyć. Za to dziś pojawiło się w lecznicy około 10 piesków z podobnymi objawami.

Miłka od 10 nie wymiotuje, chodzi na spacerki i czekają aż się załatwi. Pan nie umiał mi powiedzieć czy dziś ją wypuszczą bo szału w poprawie jej stanu nie ma. Powiedział, że może to grypa żołądkowa, ale diagnozy jeszcze nie ma.

Posted

Dobrze,że chociaż to nie parwo i ,że sunia nie wymiotuje. Zdrowiej dziewczynko , bo tyle osób się martwi o ciebie.
W zeszłym roku chyba właśnie o tej porze mojego Dolarka ścięło w ciągu kilku godzin.Miał podobne objawy,wyzdrowiał po 4 -5 dniach.Ale strachu to nam napędził.

Posted

[quote name='Poker']Dobrze,że chociaż to nie parwo i ,że sunia nie wymiotuje. Zdrowiej dziewczynko , bo tyle osób się martwi o ciebie.
W zeszłym roku chyba właśnie o tej porze mojego Dolarka ścięło w ciągu kilku godzin.Miał podobne objawy,wyzdrowiał po 4 -5 dniach.Ale strachu to nam napędził.[/QUOTE]

W pewnym sensie nam ulżyło, że to nie parwo, ale lepiej to będzie jak jednak Młika juz wróci do nas.

TZmestudio

Posted

Miłka noc spędzi w lecznicy. Jej stan określają jako stabilny, ale nie nadaje się jeszcze do zabrania. Dostaje antybiotyk i ma dostać silny środek antywymiotny. Mamy dzwonić rano.
Czekamy.

TZmestudio

Posted

Chociaż tyle ,ze nie jest gorzej.
Czy w tej lecznicy jest ktoś całą noc?
We Wrocławiu może w 1.lecznicy jest możliwość zostawienia zwierzaka na noc.

Posted

[quote name='Poker']Chociaż tyle ,ze nie jest gorzej.
Czy w tej lecznicy jest ktoś całą noc?
We Wrocławiu może w 1.lecznicy jest możliwość zostawienia zwierzaka na noc.[/QUOTE]

Tak, to lecznica całodobowa, niestety w Radomiu. Niestety - bo mamy do przejechania do niej 50km w jedną stronę. Ale mamy przynajmniej jest pod stałą opieką. My nic byśmy tu na miejscu nie zrobili.
Teraz martwimy się o inne psiaki, które zostały. I 10 razy dziennie patrzymy czy wszystko jest ok.
Na "epidemie" na pewno nie jesteśmy przygotowani.

TZmestudio