Jump to content
Dogomania

Cywil z Glinna w DS, Lira odeszła [*] ... śpij Maleńka :( :( :(

Recommended Posts

• Replies 728
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Opłaciłam grudzień za hotelowanie Glinniaków - w sumie 450 zł
I oto mamy nowe zdjęcia

Najpierw Cywil - smutno i nostalgicznie ...
Jakby rozumiał swoją sytuację ...

A teraz Lircia - radosne harce na gospodarstwie
Dobrze, że choć o nią nie muszę się martwić ...

Posted

Wykupiłam 3 pakiety, jeden jest dla "tej" Onki z Zawiercia, jeden dla Cywila, a trzecia bida też się znajdzie, może Anett ma pilne psinki?

Z bazarku dla Glinniaków powinno być ok 180zł, czekam jeszcze na jedną wpłatę, która zaginęła??

Posted

[quote name='betka']Wykupiłam 3 pakiety, jeden jest dla "tej" Onki z Zawiercia, jeden dla Cywila, a trzecia bida też się znajdzie, może Anett ma pilne psinki?[/QUOTE]

Ok, dziękuję :loveu:
Z ogłoszeniami adopcyjnymi tej suni z Zawiercia chyba trzeba jeszcze chwilę poczekać, bo może właściciel się odezwie :roll:

Posted

ooo, tu jestescie, u glinniakow na pogawedce:)
jesli chodzi o sunie z Zawiercia, Iza uwaza, ze ogloszenia nie zaszkodza, i tak nie znajduje sie domu z dnia na dzien. Sunia byla dzis krwiodawca, wyniki chyba jutro, jak beda ok, czeka ja szczepienie

Posted

Znalazłam jakiś tekst z lipca

Cywil ma ok. 6 lat. To mądry i bardzo kontaktowy owczarek.
Jest przyjacielsko nastawiony do ludzi i innych psów. Uwielbia długie spacery, w czasie których jest czujny, zafascynowany otoczeniem i tym, co się wokół niego dzieje. To energiczny i żywiołowy pies. Nadrabia czas stracony w schroniskowym kojcu – rozpiera go energia i radość życia.
Cywil niesamowicie lgnie do ludzi. Szuka człowieka, którego wreszcie będzie mógł obdarzyć swoją bezgraniczną owczarkową wiernością, lojalnością i przyjaźnią, nieporównywalną z niczym innym. Kto miał owczarka, ten wie o czym mowa.

Cywil jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany.
Czeka na prawdziwy dom i nową rodzinę w hotelu koło Kluczborka.

Kontakt w sprawie adopcji: tel. 535 590 554 lub 505 126 095 , mail: marjas66@poczta.fm

Posted

betka napisał(a):
DONnka wstawiłaś już Cywila na bazarek, czy wolisz abym to zrobiła? Tylko nie wiem na kogo ogłaszać, czy ma już zajęte jakieś portale i na jakie województwo/miasto
http://www.dogomania.pl/forum/threads/249092-Realizuję-zamówienia-Ogłoszeniowy-dla-Majki-i-Kory/page12

Beatko, cały czas zwlekam, bo chciałam mu napisać nowy, bardziej "porywający" tekst, ale nie mam weny ostatnio :oops:
Można mu robić na wszystkich portalach z wyjątkiem tablica.pl
Kontakt na mnie. Mój numer telefonu się zmienił, ale Ty masz aktualny
Wstrzymajmy się jeszcze dzień, dwa... może w końcu uda mi się sklecić sensowny tekst :roll:
No chyba, że Ty masz jakiś gotowy w zanadrzu ;)

Posted (edited)

betka napisał(a):
Ty jesteś humanistką ;). Wybrałam już za to ładne zdjęcia, wkleiłam, do postu powyżej :)

Zdjęcia jak najbardziej OK
Sama też bym je wybrała i jeszcze te, które ostatnio obrobiłam na Photoscapie - bardzo je lubię :)
Daj mi wobec tego jeszcze "minutkę" na stworzenie nowego tekstu

Edited by DONnka
Posted

Marzena - trochę przerobiłam. Jak chcesz - skorzystaj. Może łatwiej będzie Ci to "przeinaczyć", niż pisać od 0.

Cywil ma ok. 6 lat. To mądry i bardzo kontaktowy owczarek, przyjacielski w stosunku do ludzi i innych psów. Jest energiczny, chętny do zabawy i wypełniania poleceń. Jest czujny, zainteresowany tym, co się dzieje wokół niego i na zewnątrz ogrodzenia. Uwielbia długie spacery.
Cywil jak typowy owczarek - skoncentrowany na przewodniku, przewidywalny i karny. Jego tymczasowi opiekunowie podkreślają jego niesamowitą potrzebę kontaktu z człowiekiem. Czy znajdzie dom, który wynagrodzi Cywilowi lata samotności spędzone za schroniskową kratą? Czy znajdzie się Ktoś, kto doceni wierną, niepowtarzalną przyjaźń SWOJEGO owczarka?

Kontakt w sprawie adopcji: tel. 535 590 554 lub 505 126 095 , mail: marjas66@poczta.fm

Posted

betka napisał(a):
Marzena - trochę przerobiłam. Jak chcesz - skorzystaj. Może łatwiej będzie Ci to "przeinaczyć", niż pisać od 0.

Cywil ma ok. 6 lat. To mądry i bardzo kontaktowy owczarek, przyjacielski w stosunku do ludzi i innych psów. Jest energiczny, chętny do zabawy i wypełniania poleceń. Jest czujny, zainteresowany tym, co się dzieje wokół niego i na zewnątrz ogrodzenia. Uwielbia długie spacery.
Cywil jak typowy owczarek - skoncentrowany na przewodniku, przewidywalny i karny. Jego tymczasowi opiekunowie podkreślają jego niesamowitą potrzebę kontaktu z człowiekiem. Czy znajdzie dom, który wynagrodzi Cywilowi lata samotności spędzone za schroniskową kratą? Czy znajdzie się Ktoś, kto doceni wierną, niepowtarzalną przyjaźń SWOJEGO owczarka?

Kontakt w sprawie adopcji: tel. 698 574 309 lub 505 126 095 , mail: marjas66@poczta.fm

Zmobilizowałaś mnie ;)
Zaraz zabiorę się do roboty :)
Poprawiłam też numer telefonu

Posted

DONnka te zdjęcia są piękne, tylko ma na nich bardzo siwą brodę. Żeby, ktoś nie pomyślał, że ma lat 10 :(, a z drugiej strony, skoro ma taką mordkę, to trzeba ją pokazać.

Posted

betka napisał(a):
DONnka te zdjęcia są piękne, tylko ma na nich bardzo siwą brodę. Żeby, ktoś nie pomyślał, że ma lat 10 :(

Na tamtych też widać siwiznę ;)
On tak ma - a wiek będzie podany: około 7 lat

Posted (edited)

A tak w ogóle, to przepiękny pies z niego. Miejmy nadzieję, że te zdjęcia zachęcą kogoś do adopcji.

Edited by betka
Posted

Beatko, tekst do ogłoszeń i zdjęcia Cywila wstawiłam już na wątek bazarku
Niestety stać mnie było tylko na taką lichą przeróbkę Twojego tekstu ... :oops:
Raz jeszcze bardzo Ci dziękuję :loveu:

CYWIL - owczarek na medal
[FONT=Calibri][SIZE=4]Cywil ma ok. [/FONT][FONT=Calibri]7[/FONT][FONT=Calibri] la[/FONT][FONT=Calibri]t. Patrząc na niego dzisiaj aż trudno uwierzyć, że ten przyjacielski i pełen radości życia pies przeżył niejedną życiową zawieruchę. On wie, co to głód, chłód, odrzucenie i poniewierka, a potem długie lata w izolacji za schroniskową kratą. Być może dlatego ma taki niespożyty apetyt na ... życie.
Cywil jest [/FONT][FONT=Calibri]bardzo kontaktowy, energiczny, chętny do zabawy i wypełniania poleceń. [/FONT][FONT=Calibri]Bardzo c[/FONT][FONT=Calibri]zujny, zainteresowany tym, co się [/FONT][FONT=Calibri]wokół niego [/FONT][FONT=Calibri]dzieje. Uwielbia długie spacery. Jego tymczasowi opiekunowie podkreślają [/FONT][FONT=Calibri]również [/FONT][FONT=Calibri]jego niesamowitą potrzebę kontaktu z człowiekiem. [/FONT]

[FONT=Calibri]Czy znajdzie [/FONT][FONT=Calibri]się [/FONT][FONT=Calibri]dom, który wynagrodzi Cywilowi lata samotności spędzone za schroniskową kratą? Czy znajdzie się K[/FONT][FONT=Calibri]TOŚ[/FONT][FONT=Calibri], kto doceni wier[/FONT][FONT=Calibri]ność i lojalność tego [/FONT][FONT=Calibri]owczarka? [/FONT][FONT=Calibri]
[/FONT][FONT=Calibri]Idealny dla[/FONT][FONT=Calibri] Cywila[/FONT][FONT=Calibri] byłby dom z ogrodzonym ogrodem, w którym mógłby swobodnie biegać i bawić się. Nie zostanie jednak wydany do kojca ani do budy. Szuka domu, w którym będzie traktowany przede wszystkim jako przyjaciel rodziny[/FONT][FONT=Calibri],[/FONT][FONT=Calibri] a nie tylko doskonały stróż i obrońca.[/FONT]
[FONT=Calibri]Cywil jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany.[/FONT]
[FONT=Calibri]Czeka na prawdziwy dom i nową rodzinę w hotelu koło Kluczborka.[/FONT][FONT=Calibri]
[/FONT]