Jump to content
Dogomania

Cywil z Glinna w DS, Lira odeszła [*] ... śpij Maleńka :( :( :(

Recommended Posts

• Replies 728
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='Marycha35']A co tam u naszych dzwońców słychać? :) Zadowolone z życia, grzeczne, zdrowe????

Dzwońce na szczęście zdrowe i grzeczne :multi:
Lircia coraz bardziej zadowolona z życia - dosłownie kwitnie (i nie jest to tylko moje zdanie) :razz:
Cywil troszkę mniej, bo domku dla niego jak nie było tak nie ma :roll:
Chłopaka w kojcu rozsadza energia i chyba się stresuje, bo nie przybiera na wadze mimo, że Lilka dobrze go karmi

Edited by DONnka
Posted

W czasie ostatniego weekendu Glinniaki odwiedziła anett :)
Dziś zdała mi relację i obiecała kilka fotek :)
Z góry dziękuję :loveu:
Liczę, że anett parę słów od siebie też Wam napisze :cool3:

Posted

Przepraszam bo fotki żadne - dojechałam do hoteliku jak już się ściemniało i dodatkowo robione telefonem... ale psiaki super!!!

Lircia powitała nas obszczekując groźnie zza bramy - dziewczyna tak pilnuje, że pewnie nikt nie odważył by się wejść;) Lircia wygląda pięknie!!!:loveu: jeszcze trochę zdystansowana ale chętnie dawała się głaskać i to przez zupełnie obce osoby, które widziała po raz pierwszy! Widać, że Lirunia czuje się bezpiecznie i świetnie dogaduje się z psiakami Lilki, które na pewno pomagają jej czuć się pewniej:lol:
Natomiast Cywila roznosi energia - ściągałam go sobie cały czas z pleców;) wypuszczony z boksu to totalny dzik ale jak się trochę wyszaleje siada pięknie przy nodze i prosi o głaskanie; bardzo, bardzo przydałby się Cywilowi w końcu dom!!! mając stały wybieg, spacery i kontakt z człowiekiem to będzie super pies!
Właśnie wysłałam zdjęcia Cywila do idealnego dla Niego domu - dom z ogrodem, pies docelowo do domu - Cywil pewnie stopniowo musiałby być wprowadzany, chociaż może akurat, brak innych zwierzaków i małych dzieci - trzymajcie mocno kciuki!

Lircia:loveu:

Posted

[quote name='anett']Przepraszam bo fotki żadne - dojechałam do hoteliku jak już się ściemniało i dodatkowo robione telefonem... ale psiaki super!!!

Lircia powitała nas obszczekując groźnie zza bramy - dziewczyna tak pilnuje, że pewnie nikt nie odważył by się wejść;) Lircia wygląda pięknie!!!:loveu: jeszcze trochę zdystansowana ale chętnie dawała się głaskać i to przez zupełnie obce osoby, które widziała po raz pierwszy! Widać, że Lirunia czuje się bezpiecznie i świetnie dogaduje się z psiakami Lilki, które na pewno pomagają jej czuć się pewniej:lol:
Natomiast Cywila roznosi energia - ściągałam go sobie cały czas z pleców;) wypuszczony z boksu to totalny dzik ale jak się trochę wyszaleje siada pięknie przy nodze i prosi o głaskanie; bardzo, bardzo przydałby się Cywilowi w końcu dom!!! mając stały wybieg, spacery i kontakt z człowiekiem to będzie super pies!
Właśnie wysłałam zdjęcia Cywila do idealnego dla Niego domu - dom z ogrodem, pies docelowo do domu - Cywil pewnie stopniowo musiałby być wprowadzany, chociaż może akurat, brak innych zwierzaków i małych dzieci - trzymajcie mocno kciuki!

Lircia:loveu:

Anetko, dziękuję :loveu: :loveu: :loveu:
Za wszystko !!!
Za Cywilowy domek kciuków nie puszczam :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:
A jak wypali, to wiesz ..... :drink1::cunao:

A Lircia na tym zdjęciu ma tak słodko oprószony siwizną pycholek - "moja" śliczna :iloveyou::

Posted

Marzenko absolutnie nie ma za co;-) Cywil cały czas mnie męczy, już tyle czeka... tyle różnych domów dla ONków się przewinęło i żadnego dla Cywila - mam nadzieję, że Cywil czeka na TEN jeden jedyny, jemu pisany... i będziemy świętować:lol:

A Lircia jest przekochana!!!:loveu: i nie jest już biedną ofiarą, na widok której ściska się serce - jest fajnym psiakiem, jeszcze zdystansowanym do obcych ale widać, że czuje się pewnie na swoim terenie:lol:

Posted

Smutna historia Liry dobrze, że znalazła szczęśliwy finał. A czy ta Aferka ma jeszcze jakieś pieski? Jak to się stało, że tak cudownie było u niej zdjęcia i filmy a potem porzuciła te pieski? Nie doczytałam.

Posted (edited)

Cywil w promieniach jesiennego słońca ...

I Lircia domowo przed snem u boku swojej "przyrodniej siostrzyczki" ;)

Edited by DONnka
Posted (edited)

Męczy mnie ciągle, że Cywil nie przybiera na wadze :roll:
Jest wykastrowany, nie ma nadmiaru ruchu, a ciągle jest "jak przecinek" mimo, że apetyt mu baaardzo dopisuje
Poprosiłam Lilkę, żeby dała do badania zbiorczą próbkę qoopy z 3 dni. Może chłopak ciągle ma robale ? :roll:
Był odrobaczany standardowo, ale czasem to nie wystarcza i trzeba dobrać preparat o szerszym spectrum działania
Jeśli nic nie wyjdzie, to powtórzymy biochemię ...

Edited by DONnka
Posted

Bardzo proszę o radę.
Mamy w naszej wsi menela, młody chłopak Sebek, ale pije już denaturat. Ze 3 lata temu znalazł (?) psa, ślicznego owczarka niemieckiego. był z nim w naszym gabinecie wet., odrobaczyliśmy go, wyleczyliśmy uszy. Proponowałam chłopakowi, zeby go u nas zostawił, ze poszukamy mu domu. Ale gdzie tam, pies został u niego. Dom się rozpadł, gmina dała Sebkowi mieszkanie komunalne, pies został w szopie. Nigdy nie miał jedzenia do syta, nie ma budy - gdyby nie starsze kobiety-sąsiadki pies by nie przeżył. Zapadła decyzja o zabraniu psa, po interwencji policji i lekarza wet. Mamy w gminie kojec, ale na razie zajęty przez psa. Schronisko to ostateczność. Boję się z resztą, że jak psa zabierzemy, to Sebek go wykradnie, choć się niby zgadza na zabranie. Pies jest bardzo w typie, śliczny, zaniedbany, łagodny, z posiwiałym pyskiem.

Posted

[quote name='DONnka']Męczy mnie ciągle, że Cywil nie przybiera na wadze :roll:
Jest wykastrowany, nie ma nadmiaru ruchu, a ciągle jest "jak przecinek" mimo, że apetyt mu baaardzo dopisuje
Poprosiłam Lilkę, żeby dała do badania zbiorczą próbkę qoopy z 3 dni. Może chłopak ciągle ma robale ? :roll:
Był odrobaczany standardowo, ale czasem to nie wystarcza i trzeba dobrać preparat o szerszym spectrum działania
Jeśli nic nie wyjdzie, to powtórzymy biochemię ...

A może by warto spróbować z inną karmą?
U nas niestety to się często zdarza, właśnie u psów, które z glinna zabieraliśmy.
Nie wiem na jakiej karmie jest cywil, ale może warto spróbować z inną?
Jagnięcina z ryżem często u nas rozwiązuje problemy, z BritCare, albo Bozity, ostatnio próbujemy też z Happy Dog:
http://pl.happydog.de/

Posted

[quote name='malagos']Bardzo proszę o radę.
Mamy w naszej wsi menela, młody chłopak Sebek, ale pije już denaturat. Ze 3 lata temu znalazł (?) psa, ślicznego owczarka niemieckiego. był z nim w naszym gabinecie wet., odrobaczyliśmy go, wyleczyliśmy uszy. Proponowałam chłopakowi, zeby go u nas zostawił, ze poszukamy mu domu. Ale gdzie tam, pies został u niego. Dom się rozpadł, gmina dała Sebkowi mieszkanie komunalne, pies został w szopie. Nigdy nie miał jedzenia do syta, nie ma budy - gdyby nie starsze kobiety-sąsiadki pies by nie przeżył. Zapadła decyzja o zabraniu psa, po interwencji policji i lekarza wet. Mamy w gminie kojec, ale na razie zajęty przez psa. Schronisko to ostateczność. Boję się z resztą, że jak psa zabierzemy, to Sebek go wykradnie, choć się niby zgadza na zabranie. Pies jest bardzo w typie, śliczny, zaniedbany, łagodny, z posiwiałym pyskiem.[/QUOTE]
Napisz na wątku Skarpety, trzaśnij w mój banerek, tam link do Skarpety. Szkoda psiaka, a ile ma lat????

Posted (edited)

[quote name='Pyrdka']A może by warto spróbować z inną karmą?
U nas niestety to się często zdarza, właśnie u psów, które z glinna zabieraliśmy.
Nie wiem na jakiej karmie jest cywil, ale może warto spróbować z inną?
Jagnięcina z ryżem często u nas rozwiązuje problemy, z BritCare, albo Bozity, ostatnio próbujemy też z Happy Dog:
http://pl.happydog.de/

Pogadam z Lilką na temat zmiany karmy
Cywil dostawał cały czas gotowane mięso z ryżem i warzywami, w wakacje przeszedł na suchą (http://www.karmydlapsa.pl/katalog/karma-dla-psow/runner-dog/runner-dog-energy-15kg.html), a teraz znowu dostaje gotowane...

Edited by DONnka
Posted

[quote name='malagos']Bardzo proszę o radę.
Mamy w naszej wsi menela, młody chłopak Sebek, ale pije już denaturat. Ze 3 lata temu znalazł (?) psa, ślicznego owczarka niemieckiego. był z nim w naszym gabinecie wet., odrobaczyliśmy go, wyleczyliśmy uszy. Proponowałam chłopakowi, zeby go u nas zostawił, ze poszukamy mu domu. Ale gdzie tam, pies został u niego. Dom się rozpadł, gmina dała Sebkowi mieszkanie komunalne, pies został w szopie. Nigdy nie miał jedzenia do syta, nie ma budy - gdyby nie starsze kobiety-sąsiadki pies by nie przeżył. Zapadła decyzja o zabraniu psa, po interwencji policji i lekarza wet. Mamy w gminie kojec, ale na razie zajęty przez psa. Schronisko to ostateczność. Boję się z resztą, że jak psa zabierzemy, to Sebek go wykradnie, choć się niby zgadza na zabranie. Pies jest bardzo w typie, śliczny, zaniedbany, łagodny, z posiwiałym pyskiem.

[quote name='Marycha35']Napisz na wątku Skarpety, trzaśnij w mój banerek, tam link do Skarpety. Szkoda psiaka, a ile ma lat????

Malagos, zapraszamy na watek SKARPETY OWCZARKOWEJ :)

Posted

Cywil dostaje makaron z mięsem doraźnie sucha, ale muszę was uspokoić...był u mnie wczoraj wet i obejrzał Cywila i był zadowolony budową i figurką. Badanie kupki zrobimy...ogólnie Cywilek jest bardzo sympatyczny psiak i jakby troszkę uspokojony...ale na komendy nie reagujący...trudno go czegoś nauczyć...

Posted

[quote name='hotel_lilki']Cywil dostaje makaron z mięsem doraźnie sucha, ale muszę was uspokoić...był u mnie wczoraj wet i obejrzał Cywila i był zadowolony budową i figurką. Badanie kupki zrobimy...ogólnie Cywilek jest bardzo sympatyczny psiak i jakby troszkę uspokojony...ale na komendy nie reagujący...trudno go czegoś nauczyć...

Lilka, proszę mi tu nie obrażać Cywila :eviltong:
Ogłaszam go jako owczarka, a owczarki słyną z tego, że chętnie i szybko się uczą :razz:
Może Cywil po prostu nie ma odpowiedniej motywacji ;)
Jak znajdzie swojego człowieka, to dopiero pokaże na co go stać :)

Dziś wysłałam 300 zł na hotel za październik
Potwierdź proszę jak wpłynie, a także tą drugą wpłatę jeszcze we wrześniu (w sumie we wrześniu było wpłacone 500 zł) :)