Marycha35 Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 A co tam u naszych dzwońców słychać? :) Zadowolone z życia, grzeczne, zdrowe???? Quote
DONnka Posted September 9, 2013 Author Posted September 9, 2013 (edited) [quote name='Marycha35']A co tam u naszych dzwońców słychać? :) Zadowolone z życia, grzeczne, zdrowe???? Dzwońce na szczęście zdrowe i grzeczne :multi: Lircia coraz bardziej zadowolona z życia - dosłownie kwitnie (i nie jest to tylko moje zdanie) :razz: Cywil troszkę mniej, bo domku dla niego jak nie było tak nie ma :roll: Chłopaka w kojcu rozsadza energia i chyba się stresuje, bo nie przybiera na wadze mimo, że Lilka dobrze go karmi Edited September 9, 2013 by DONnka Quote
Marycha35 Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Marzku dziękówa za pycha info:) A Lirka śliczna!!! Tylko ten tele by się wreszcie ogarnął, puknął w słuchawę i zadzwonił! Cywilllo czeka!!! Quote
DONnka Posted September 9, 2013 Author Posted September 9, 2013 W czasie ostatniego weekendu Glinniaki odwiedziła anett :) Dziś zdała mi relację i obiecała kilka fotek :) Z góry dziękuję :loveu: Liczę, że anett parę słów od siebie też Wam napisze :cool3: Quote
anett Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Przepraszam bo fotki żadne - dojechałam do hoteliku jak już się ściemniało i dodatkowo robione telefonem... ale psiaki super!!! Lircia powitała nas obszczekując groźnie zza bramy - dziewczyna tak pilnuje, że pewnie nikt nie odważył by się wejść;) Lircia wygląda pięknie!!!:loveu: jeszcze trochę zdystansowana ale chętnie dawała się głaskać i to przez zupełnie obce osoby, które widziała po raz pierwszy! Widać, że Lirunia czuje się bezpiecznie i świetnie dogaduje się z psiakami Lilki, które na pewno pomagają jej czuć się pewniej:lol: Natomiast Cywila roznosi energia - ściągałam go sobie cały czas z pleców;) wypuszczony z boksu to totalny dzik ale jak się trochę wyszaleje siada pięknie przy nodze i prosi o głaskanie; bardzo, bardzo przydałby się Cywilowi w końcu dom!!! mając stały wybieg, spacery i kontakt z człowiekiem to będzie super pies! Właśnie wysłałam zdjęcia Cywila do idealnego dla Niego domu - dom z ogrodem, pies docelowo do domu - Cywil pewnie stopniowo musiałby być wprowadzany, chociaż może akurat, brak innych zwierzaków i małych dzieci - trzymajcie mocno kciuki! Lircia:loveu: Quote
anett Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 i Cywil - z całej sesji dwa najmniej rozmazane zdjęcia, na których Waldkowi udało się Cywila ustawić mniej więcej frontem;-) Quote
Marycha35 Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Dziękujemy:):):) I za domiszcze pycha kciukaczę!!!! A wulkan rozumiem, też tak mam, hi hi;) Lircia, siła spokoju:) Quote
DONnka Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 [quote name='anett']Przepraszam bo fotki żadne - dojechałam do hoteliku jak już się ściemniało i dodatkowo robione telefonem... ale psiaki super!!! Lircia powitała nas obszczekując groźnie zza bramy - dziewczyna tak pilnuje, że pewnie nikt nie odważył by się wejść;) Lircia wygląda pięknie!!!:loveu: jeszcze trochę zdystansowana ale chętnie dawała się głaskać i to przez zupełnie obce osoby, które widziała po raz pierwszy! Widać, że Lirunia czuje się bezpiecznie i świetnie dogaduje się z psiakami Lilki, które na pewno pomagają jej czuć się pewniej:lol: Natomiast Cywila roznosi energia - ściągałam go sobie cały czas z pleców;) wypuszczony z boksu to totalny dzik ale jak się trochę wyszaleje siada pięknie przy nodze i prosi o głaskanie; bardzo, bardzo przydałby się Cywilowi w końcu dom!!! mając stały wybieg, spacery i kontakt z człowiekiem to będzie super pies! Właśnie wysłałam zdjęcia Cywila do idealnego dla Niego domu - dom z ogrodem, pies docelowo do domu - Cywil pewnie stopniowo musiałby być wprowadzany, chociaż może akurat, brak innych zwierzaków i małych dzieci - trzymajcie mocno kciuki! Lircia:loveu: Anetko, dziękuję :loveu: :loveu: :loveu: Za wszystko !!! Za Cywilowy domek kciuków nie puszczam :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: A jak wypali, to wiesz ..... :drink1::cunao: A Lircia na tym zdjęciu ma tak słodko oprószony siwizną pycholek - "moja" śliczna :iloveyou:: Quote
malagos Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Bardzo prosimy o pomoc, śliczna owczareczka jest w bdt u Mazowszanki, nie najlepiej uklada się między 4 psami... http://www.dogomania.pl/forum/threads/246754-TINA-m%C5%82odziutka-%C5%82agodna-do-dzieci-Oneczka-przysz%C5%82a-do-mojej-wsi-POMOCY!!!!!! Quote
anett Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Marzenko absolutnie nie ma za co;-) Cywil cały czas mnie męczy, już tyle czeka... tyle różnych domów dla ONków się przewinęło i żadnego dla Cywila - mam nadzieję, że Cywil czeka na TEN jeden jedyny, jemu pisany... i będziemy świętować:lol: A Lircia jest przekochana!!!:loveu: i nie jest już biedną ofiarą, na widok której ściska się serce - jest fajnym psiakiem, jeszcze zdystansowanym do obcych ale widać, że czuje się pewnie na swoim terenie:lol: Quote
hotel_lilki Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Glinniaki pozdrawiaja i informują, że wpłata 300zł wpłyneła. Quote
Malgoska Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Smutna historia Liry dobrze, że znalazła szczęśliwy finał. A czy ta Aferka ma jeszcze jakieś pieski? Jak to się stało, że tak cudownie było u niej zdjęcia i filmy a potem porzuciła te pieski? Nie doczytałam. Quote
Cantadorra Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Tak Lirka jest urocza. Przy okazji zaproszę na kolejny bazarek dla Helenki http://www.dogomania.pl/forum/threads/247434-Piękne-buty-bluzki-oraz-rzeczy-dla-chłopcow-od-Cantadorry-dla-Heli-do-10-10-br Quote
DONnka Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 (edited) Cywil w promieniach jesiennego słońca ... I Lircia domowo przed snem u boku swojej "przyrodniej siostrzyczki" ;) Edited October 6, 2013 by DONnka Quote
DONnka Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 (edited) Męczy mnie ciągle, że Cywil nie przybiera na wadze :roll: Jest wykastrowany, nie ma nadmiaru ruchu, a ciągle jest "jak przecinek" mimo, że apetyt mu baaardzo dopisuje Poprosiłam Lilkę, żeby dała do badania zbiorczą próbkę qoopy z 3 dni. Może chłopak ciągle ma robale ? :roll: Był odrobaczany standardowo, ale czasem to nie wystarcza i trzeba dobrać preparat o szerszym spectrum działania Jeśli nic nie wyjdzie, to powtórzymy biochemię ... Edited October 6, 2013 by DONnka Quote
malagos Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Bardzo proszę o radę. Mamy w naszej wsi menela, młody chłopak Sebek, ale pije już denaturat. Ze 3 lata temu znalazł (?) psa, ślicznego owczarka niemieckiego. był z nim w naszym gabinecie wet., odrobaczyliśmy go, wyleczyliśmy uszy. Proponowałam chłopakowi, zeby go u nas zostawił, ze poszukamy mu domu. Ale gdzie tam, pies został u niego. Dom się rozpadł, gmina dała Sebkowi mieszkanie komunalne, pies został w szopie. Nigdy nie miał jedzenia do syta, nie ma budy - gdyby nie starsze kobiety-sąsiadki pies by nie przeżył. Zapadła decyzja o zabraniu psa, po interwencji policji i lekarza wet. Mamy w gminie kojec, ale na razie zajęty przez psa. Schronisko to ostateczność. Boję się z resztą, że jak psa zabierzemy, to Sebek go wykradnie, choć się niby zgadza na zabranie. Pies jest bardzo w typie, śliczny, zaniedbany, łagodny, z posiwiałym pyskiem. Quote
Pyrdka Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='DONnka']Męczy mnie ciągle, że Cywil nie przybiera na wadze :roll: Jest wykastrowany, nie ma nadmiaru ruchu, a ciągle jest "jak przecinek" mimo, że apetyt mu baaardzo dopisuje Poprosiłam Lilkę, żeby dała do badania zbiorczą próbkę qoopy z 3 dni. Może chłopak ciągle ma robale ? :roll: Był odrobaczany standardowo, ale czasem to nie wystarcza i trzeba dobrać preparat o szerszym spectrum działania Jeśli nic nie wyjdzie, to powtórzymy biochemię ... A może by warto spróbować z inną karmą? U nas niestety to się często zdarza, właśnie u psów, które z glinna zabieraliśmy. Nie wiem na jakiej karmie jest cywil, ale może warto spróbować z inną? Jagnięcina z ryżem często u nas rozwiązuje problemy, z BritCare, albo Bozity, ostatnio próbujemy też z Happy Dog: http://pl.happydog.de/ Quote
Marycha35 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='malagos']Bardzo proszę o radę. Mamy w naszej wsi menela, młody chłopak Sebek, ale pije już denaturat. Ze 3 lata temu znalazł (?) psa, ślicznego owczarka niemieckiego. był z nim w naszym gabinecie wet., odrobaczyliśmy go, wyleczyliśmy uszy. Proponowałam chłopakowi, zeby go u nas zostawił, ze poszukamy mu domu. Ale gdzie tam, pies został u niego. Dom się rozpadł, gmina dała Sebkowi mieszkanie komunalne, pies został w szopie. Nigdy nie miał jedzenia do syta, nie ma budy - gdyby nie starsze kobiety-sąsiadki pies by nie przeżył. Zapadła decyzja o zabraniu psa, po interwencji policji i lekarza wet. Mamy w gminie kojec, ale na razie zajęty przez psa. Schronisko to ostateczność. Boję się z resztą, że jak psa zabierzemy, to Sebek go wykradnie, choć się niby zgadza na zabranie. Pies jest bardzo w typie, śliczny, zaniedbany, łagodny, z posiwiałym pyskiem.[/QUOTE] Napisz na wątku Skarpety, trzaśnij w mój banerek, tam link do Skarpety. Szkoda psiaka, a ile ma lat???? Quote
DONnka Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 (edited) [quote name='Pyrdka']A może by warto spróbować z inną karmą? U nas niestety to się często zdarza, właśnie u psów, które z glinna zabieraliśmy. Nie wiem na jakiej karmie jest cywil, ale może warto spróbować z inną? Jagnięcina z ryżem często u nas rozwiązuje problemy, z BritCare, albo Bozity, ostatnio próbujemy też z Happy Dog: http://pl.happydog.de/ Pogadam z Lilką na temat zmiany karmy Cywil dostawał cały czas gotowane mięso z ryżem i warzywami, w wakacje przeszedł na suchą (http://www.karmydlapsa.pl/katalog/karma-dla-psow/runner-dog/runner-dog-energy-15kg.html), a teraz znowu dostaje gotowane... Edited October 7, 2013 by DONnka Quote
DONnka Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 [quote name='malagos']Bardzo proszę o radę. Mamy w naszej wsi menela, młody chłopak Sebek, ale pije już denaturat. Ze 3 lata temu znalazł (?) psa, ślicznego owczarka niemieckiego. był z nim w naszym gabinecie wet., odrobaczyliśmy go, wyleczyliśmy uszy. Proponowałam chłopakowi, zeby go u nas zostawił, ze poszukamy mu domu. Ale gdzie tam, pies został u niego. Dom się rozpadł, gmina dała Sebkowi mieszkanie komunalne, pies został w szopie. Nigdy nie miał jedzenia do syta, nie ma budy - gdyby nie starsze kobiety-sąsiadki pies by nie przeżył. Zapadła decyzja o zabraniu psa, po interwencji policji i lekarza wet. Mamy w gminie kojec, ale na razie zajęty przez psa. Schronisko to ostateczność. Boję się z resztą, że jak psa zabierzemy, to Sebek go wykradnie, choć się niby zgadza na zabranie. Pies jest bardzo w typie, śliczny, zaniedbany, łagodny, z posiwiałym pyskiem. [quote name='Marycha35']Napisz na wątku Skarpety, trzaśnij w mój banerek, tam link do Skarpety. Szkoda psiaka, a ile ma lat???? Malagos, zapraszamy na watek SKARPETY OWCZARKOWEJ :) Quote
hotel_lilki Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Cywil dostaje makaron z mięsem doraźnie sucha, ale muszę was uspokoić...był u mnie wczoraj wet i obejrzał Cywila i był zadowolony budową i figurką. Badanie kupki zrobimy...ogólnie Cywilek jest bardzo sympatyczny psiak i jakby troszkę uspokojony...ale na komendy nie reagujący...trudno go czegoś nauczyć... Quote
DONnka Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 [quote name='hotel_lilki']Cywil dostaje makaron z mięsem doraźnie sucha, ale muszę was uspokoić...był u mnie wczoraj wet i obejrzał Cywila i był zadowolony budową i figurką. Badanie kupki zrobimy...ogólnie Cywilek jest bardzo sympatyczny psiak i jakby troszkę uspokojony...ale na komendy nie reagujący...trudno go czegoś nauczyć... Lilka, proszę mi tu nie obrażać Cywila :eviltong: Ogłaszam go jako owczarka, a owczarki słyną z tego, że chętnie i szybko się uczą :razz: Może Cywil po prostu nie ma odpowiedniej motywacji ;) Jak znajdzie swojego człowieka, to dopiero pokaże na co go stać :) Dziś wysłałam 300 zł na hotel za październik Potwierdź proszę jak wpłynie, a także tą drugą wpłatę jeszcze we wrześniu (w sumie we wrześniu było wpłacone 500 zł) :) Quote
Recommended Posts